View Single Post
  #5  
Παλιό 30-01-2011, 18:33
Markas Ο/Η Markas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: BMW F800GS, Yamaha WR250R
Μηνύματα: 1,358
Προεπιλογή Απάντηση: [ΚΡΗΤΗ] ΘΡΥΠΤΗ ;;;;;; (Μία συμπαραγωγή Markas και Yns)

Άγνωστο γιατί γελούσε ο συμπαθής γεράκος αλλά εντωμεταξύ τα λάστιχα δρόσισαν και οι ηρωικοί αναβάτες ξεκινάνε με όρεξη για περιπέτειες! Αρκετοί οι χωματόδρομοι στην περιοχή αλλά έχουν σήμανση και δε χάνεσαι. (Όπως γράφει στην πινακίδα έχει δίπλα στο δρόμο μια αρχαία ελιά την οποία όμως δεν επισκέφτηκαν σε αυτήν την εκδρομή λόγω έλλειψης χρόνου).



Η διαδρομή είναι αρκετά ανηφορική και γρήγορα τους προσφέρει όμορφη θέα στο πέλαγος. Η ημέρα είναι ηλιόλουστη αλλά…



…βρίσκονται ως επί το πλείστον σε σκιά (και στη δροσιά) μια και το βουνό εμποδίζει ακόμα τον ήλιο.



Ο δρόμος είναι μέτριος χωματόδρομος με όλο και αραιότερα κομμάτια τσιμέντου ενώ σύντομα γίνεται πολύ άθλιος! Παραδόξως δε μοιάζει να συντηρείται. Το γιατί το γράφω αυτό…



…το καταλαβαίνετε από τις φωτογραφίες και μόνοι σας. Σε αυτό το σημείο παρεμπιπτόντως ενημερώνει ο Έμπειρος το Θαρραλέο πως τα μπουκάλια με νερό που είχε στερεώσει στη σχάρα είχαν αυτονομηθεί!



Βέβαια όταν έχεις ήδη φάει αρκετό κατακτύπημα να φτάσεις μέχρι εδώ προτιμάς να περπατήσεις λίγο πίσω να τα πάρεις παρά να πας με τη μηχανή.






Το τοπίο μέσα στο φαράγγι επιβλητικό. Το να περάσει ο δρόμος από εδώ πάντως σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Εδώ φαίνεται να κρέμεται στο κενό!












Στη διαδρομή περνάνε δίπλα από τους μισοέρημους οικισμούς Παναγιά, Μέλισσες. Παρά το ότι βλέπουν σπίτια κατοικημένα, ο δρόμος διακόπτεται από φράχτη (για τα ζώα) ενώ παραμένει σε κακό χάλι.



Καθόλου περίεργο το ότι πολλές φωτογραφίες που τραβάει εν κινήσει η Extreme βγαίνουν θολές.


Η θέα από την άλλη συνεχώς βελτιώνεται όσο ανεβαίνουν υψόμετρο.













Δαιδαλώδεις οι δρόμοι σε αυτήν την περιοχή αλλά όπως είχε δει ο Διπλός στο δορυφόρο η κατεύθυνση που έπρεπε να πάρουν θα ήταν ανοδική καταρχάς και νοτιοδυτική. Οπότε, ύστερα από 1-2 πισωγυρίσματα καταφέρνουν και βρίσκουν το σωστό δρόμο. Στη φωτογραφία φαίνεται απέναντι ο δρόμος που θα πάρουν στην επιστροφή.






























Επιτέλους στρίβουν στην τελευταία στροφή και…




…αποκαλύπτεται το πανέμορφο χωριό, η Θρυπτή! (ναι, τα είπαμε, Θρυπτή το λένε!). Στη φωτογραφία φαίνεται και τμήμα του μικρού δάσους της Θρυπτής που βρίσκεται στην περιοχή.

Reply With Quote