View Single Post
  #2  
Παλιό 17-10-2012, 12:08
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS
Μηνύματα: 772
Προεπιλογή Απάντηση: Νέο ΑΝΤΙRADAR «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας

Το σύστημα είναι απλό. Είχα σκεφτεί να κάνω κάτι τέτοιο πριν από χρόνια σε συνεργασία με μία εταιρία adiradar αλλά δεν ευδοκίμησε.. λόγω του ότι τα περισσότερα ρανταρ-κάμερες στην ελλάδα ..είναι κλειστά. Την ιδέα την είχαμε στα σκαριά κ για στρατιωτικούς λόγους.

Πιστεύω ότι έχουν βάλει 2 μικρά slave flash στις άκρες της πινακίδας. Slave flash για όσους γνωρίζουν από φωτογραφία studio είναι ένα βοηθητικό φλας που αποτελείται από εναν αισθητήρα λάμψης κ την λάμπα φλας. Με το που ανάβει το κανονικό φλας της μηχανής ο αισθητήρας του slave δίνει εντολή να ανάψει κ το άλλο.
Στην προκειμένη περίπτωση το φλας της πινακίδας ανάβει σε φουλ λάμψη υπερεκθέτοντας έτσι την πινακίδα στις λάμψεις. Έτσι η φωτογραφία φαίνεται "καμένη".

Σε περίπτωση φωτογράφησης μέρας φυσικά το σύστημα αυτό δεν κάνει τίποτα.
Καλό είναι ίσως για την νύχτα που η φωτογραφηση των πινακίδων δε γίνεται με υπέρυθρες που φαντάζομαι στην ελλάδα δεν έχουν.
Παρόμοιο σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί κ μέσα στην καμπίνα του οχήματος για να μη φαίνεται το πρόσωπο του οδηγού.
Τέλος αν οι αισθητήρες εανιχνεύουν την ακτίνα του ραντάρ που διαβάζει την ταχύτητα τότε θα πρέπει να έχεις ισχυρή δέσμη επαναλαμβανόμενων λάμψεων που τυφλώνουν συνεχώς την πινακίδα μέχρι το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο σημείο.
Επαναλαμβάνω ότι το σύστημα δε λειτουργεί μέρα, πιστεύω αυτός είναι ο λόγος που δεν χρηματοδοτείται ο φίλος από εταιρίες αντιradar.

Last edited by JohnGS1100; 17-10-2012 at 12:16.
Reply With Quote