View Single Post
  #1  
Παλιό 08-10-2009, 19:11
Black_Shadow Ο/Η Black_Shadow βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Νέα Σμύρνη
Μoto: HONDA VARADERO MKII ABS
Μηνύματα: 1,305
Προεπιλογή Εκδρομή στο Καρπενήσι - 23,24,25 Οκτωβρίου


Το Καρπενήσι, βρίσκεται χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Βελουχιού (2.312 μέτρα). Στα "πόδια" του απλώνεται η εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, είναι η έδρα του Δήμου Καρπενησίου και η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Πρόκειται για μικρογραφία ενός σύγχρονου αστικού κέντρου, περιτριγυρισμένου από ελατοσκέπαστα βουνά. Το κέντρο του, η πλατεία "Μάρκου Μπότσαρη", ή "Γαϊδουρολίβαδο" όπως συνήθιζαν παλιά να την αποκαλούν, βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων.
Στο Βελούχι και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων λειτουργεί σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με άριστες υποδομές και πίστες για αρχάριους και εξοικειωμένους. Απ' το Καρπενήσι απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα.

Σήμερα, το Καρπενησι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς, που φτάνουν κατά κύματα για να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο, τις γραφικές ταβέρνες, τα καλόγουστα μπαράκια, την πλειάδα των επιλογών διαμονής στα ξενοδοχεία του, αλλά και την παρθένα φύση της Ευρυτανίας, κάνοντας ορειβασία, rafting, canyoning, trekking και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε μία περιοχή ανέγγιχτη από τη βιομηχανοποίηση, η οποία ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1991 ως μία από τις καθαρότερες περιοχές οικοσυστήματος στον πλανήτη.

Καλώς ήλθατε λοιπόν στο Καρπενησι με τα ‘’Ψηλά βουνά’’ (Βελούχι, Αγραφα, Χελιδόνα, Καλιακούδα, Παναιτωλικό, Νεραιδοβούνι), τα ποτάμια τα φαράγγια (Πάνταβρέχει, Μαύρης Σπηλιάς, Βόθωνα, Βίνιανης, Κρέντη), τα γραφικά χωριά, τις λίμνες, τα μοναστήρια, τα γεφύρια και χίλια δύο άλλα αξιοθέατα που θα αποκαλύπτονται μπροστά σας σαν ζωγραφικοί πίνακες. (Καρπενησιώτης, Τρικεριώτης, Αχελώος, Αγραφιώτης, Ταυρωπός, Κρικελοπόταμος),

Αποστάσεις:
Αθήνα – Καρπενησι 295 χλμ
Θεσσαλονίκη – Καρπενησι 370 χλμ
Λαμία – Καρπενήσι 75 χλμ
Αγρίνιο – Καρπενήσι 110 χλμ
Καρπενήσι - Χιονοδρομικό κέντρο 12χλμ


Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χωριά του νομού Ευρυτανίας, άλλα κοντά στο Καρπενησι και άλλα μακρύτερα.

Σχετικά τώρα με τη διαμονή μας , έχουν κλειστεί μερικά δωμάτια (5 δίκλινα για αρχή) στον παραδοσιακό Ξενώνα "Το Ρίζωμα".

Το κόστος ανέρχεται στα 60 € με πρωϊνό.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε.

Όσον αφορά τώρα για το μέρος και την ώρα της αναχώρησης μας θα ακολουθήσει αργότερα ενημέρωση.
Reply With Quote