View Single Post
  #36  
Παλιό 13-09-2013, 15:05
ΙoannisPanagiotidis Ο/Η ΙoannisPanagiotidis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Solingen - Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS '04
Μηνύματα: 1,616
Προεπιλογή Απάντηση: Άλπεις 2013 (Σλοβενία - Αυστρία - Β/Α Ιταλία)

...συνεχιζω λοιπον με εντυπωσεις μου απ τα υπολοιπα μερη που βρεθηκαν στο περασμα μας σε Ιταλικο και Αυστρικο εδαφος , και τα οποια μπορω να ονοματησω και να προτεινω προς επισκεψη! Οπως ειπα στην αρχη, σε αυτη τη περιπτωση ο σκοπος μας ηταν να κανουμε σκούπα μερικα μερη της Ιταλιας συγκερκιμενα στην περιοχη του Friuli ...που αναφερονται σε χαρτες και οδηγους σαν μοτο ταξιδιωτικου προορισμους ..αλλα παντα με μικρα γραμματα! Και αυτο γιατι οι καθαρα Δολομιτικες περιοχες των Αλπεων κλεβουν παντα την παρασταση. Το ιδιο συμβαινει και με τις περιοχες που συνορεύουν σε αυτο το τριγωνο με την Αυστρια και επισκιάζονται απ το Grossglockner!



Γραψαμε πολλα χιλιομετρα σε αυτη τη περιοχη ...βασικα δεν υπηρχε ισιο κομματι. Καλο οδοστρωμα και στις 2 χωρες ....ακομα και στα πολυ ορεινα. Οτι και να πω για την φυση και το πρασινο κοντοκουρεμενο χορταρι που σκεπαζε τις πλαγιες και τις σκουρο καφε ξύλινες βιλίτσες που κρυφοκοιταζαν σκαρφαλωμενες σχεδον μεχρι τις κορυφες , θα ηταν λιγο! Εμεις οι μεσογειακοι λαοι , που εχουμε συνηθησει οπτικα σε πιο παραλιακες καταστασεις και εικονες πιο πολυ ξερές και σχετικα άγονες ..παθαίνουμε κατι με αυτη την υπερβολικη δοση πρασινου! Πολυ πρασινο φιλε!..οπου και να γυρισει το ματι σου , χανεσε! Παρα πολλες φορες , περισσοτερο στη περιοχη του Friuli οταν καναμε καποια σταση ...σαστισμενος και ζαλισμενος απ ο στροφυλικι και την αυτοσυγκεντρωση ...ρωτουσα τον οδηγο μας(Dirk) ... "πωωω!!!..πως λεγοταν αυτο το περασμα??"..και αυτος μου απαντουσε απλα ..."δεν εχει όνομα!!!" ...αγνωστα κομματια, ατελειωτης ασφαλτου χωρις 15 μετρα ισιάδι και καθολου κινηση !!! Τι να ζητησεις αλλο ρε φιλε απ τη μοτοσυκλετιστικη ζωη σου?















Κατι που πρεπει να αναφερω και που γενικως δεν μ αρεσει στην Αυστριακή πλευρά ειναι η λιγο καπως καθαρα τουριστική εκμετάλλευση του οτιδήποτε προσφερεται . Κατι που δεν υφήστατε, τουλαχιστον οχι σε αυτο το βαθμο , στην αλλα πλευρα , αυτης της Ιταλικης Τουλαχιστον ετσι το ειδα εγω με τα δικα μου τα ματια! Αν εξαιρέσεις την βενζινη που ειναι και στις 2 χωρες σχετικα ακριβη (εφτανε και στα 1,99 το L) το σερβις στην Αυστρια πολυ ακριβοτερο και ακομα και στο φαγητο ελλειπης κουζινα και σχετικα πολυ ακριβωτερη απ αυτο που προσφεροταν! Ακομα και τα περισσοτερα κομματια δρομου που θελεις να δεις ...ήταν τα περισσοτερα κλειστα και προσπελάσιμα μονο με το αναλογο αντίτιμο εισοδου ...οπου στις περισσοτερες φορες ηταν και υπερβολικο!


... τελος παντων σταματω την γκρινια και περναω σε μερικες φωτο και παλι! Ενας προορισμος που αξιζει να δεις στην περιοχη ειναι το φραγμα Airwalk kölnbreinsperre. Βρισκεται στην Αυστρια ...ειναι το μεγαλυτερο φραγμα της και εχει υψος τουλαχιστον 200m. Το πασακι που οδηγει σε αυτο το σημειο ειναι γυρω στα 15χιλιομετρα , ονομαζεται Malta Hochalmstraße..και οπως ειπα και παραπανω ειναι προσπελασιμο με 9,5 ευρωπουλακια για μοτοσυκλετες! Μπορεις να γκαζωσεις λιγακι μεχρι να φτασεις αλλα τα αρκετα τουνελ και τα μονοδρομα φαναρια που στοιβάζουν και αυτοκίνητα κανουν το επιχείρημα λιγο δυσκολο! Τελος παντων ...δες το απο τουριστικης πλευρας! Πανω στο φραγμα εχουν και μια μικρη ταρατσα να το πω, που κρεμεται στο κενο ενωαπο κατω σου εχει γυαλινο δαπεδο ή σιδερενια καγκελα, που ομως μπορεις μπορεις ανετα να κοιταξεις το ψαρωτικό κενό κατάματα!

εμεις δυστυχως εκεινο το μεσημερι δεν ειχαμε πολυ τυχη με τον καιρο και πανω ψηλα ειχε ομιχλη και ψιλοβροχο ....το τοπιο ομως ειναι ακομα πιο ομορφο μια ηλιόλουστη μερα!






































Last edited by ΙoannisPanagiotidis; 13-09-2013 at 15:24.
Reply With Quote