View Single Post
  #39  
Παλιό 15-09-2013, 17:49
ΙoannisPanagiotidis Ο/Η ΙoannisPanagiotidis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Solingen - Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS '04
Μηνύματα: 1,616
Thumbs up Απάντηση: Άλπεις 2013 (Σλοβενία - Αυστρία - Β/Α Ιταλία)

...Παραμένω στην Αυστρια λοιπον ... και περνάω σε ενα κομματι κομματι ακομα δρομου που μπαινει στη λιστα με τα αγαπημενα κα προτεινομενα ! Αναφέρομαι για το Nockberge και πιο συγκεκριμένα, για το πάσο που διανύει αυτο το ομορφο εθνικο παρκο και ονομαζεται Nockalmstrasse Προσωπικα δεν το ειχα ακουστα και ηταν απ τις πιο ευχαριστες εκληξεις απο πλευρας ταπα/στροφιλικη! Ενας ,και αυτος , ιδιωτικος δρομος ... πραγμα που σημαινει χωρις αστυνόμευση, με πολυ καλη επιφανια δρομου , , πολυ καλη χαραξη και με συνοδο σου μια πανεμορφη θεα! Οπως περιεγραψα παραπανω για την Αυστρια , δυστυχως και αυτος προσπελασιμος μονο με το αντίτιμο το 9 ευρω

στο ψηλοτερο σημειο του δρομου στα 2042m εχει και ενα μικρο σπιτακι το Eisentalhöhe να αραξεις λιγο να πιεις κατι, να παρεις κανα σουβενιρ και να γουστραρεις την θέα!

..αν και ο δρομος που μας οδηγησε εκει , καθως και εκεινος μετα το πασσο αυτο, ηταν εξίσου πανεμορφος και χωρις ίσιο κομματι ...επικεντρώνομαι στο Nockalm και αναφερω οτι εμεις ειχαμε αρκετο χρονο μεχρι εκεινη τι στιγμη και ετσι λιγο πριν βγουμε ...γυρισαμε και το ξανανεβηκαμε (... χεχε!..κλασικοι καγουροι!)

...35 χιλιομετρα με συνολικα 52 καλοζυγισμενες στροφουλες !... τον πετυχες στεγνο σαν και μας ... στο τελος θα κανεις γκριματσες σαν να κερδισες το λοττο!






















............



Αλλαζω χρωματα τωρα και περνάω παλι σε μια , απ τις δεκαδες ομορφες λιμνες σε Ιταλικο εδαφος παλι, καπου αναμεσα στια περιοχες του Friuli. Τη λιμνη Lago di Sauris με το αντιστοιχο φραγμα. Μια ομορφη σταση και αυτη , μετα απο πανεμορφους δρομους , πριν αλλα και μετα απ αυτη ... οι οποιοι δεν ειχουν καποιο πιασάρικο ονομα στη "πιάτσα"...αλλα χαιρεσαι να ρολαρεις αναμεσα τους και να ζεις την αντιθεση απ τα καταπρασινα δαση και το βαθυ γαλαζιο. Οι περιοχες στα περιξ ...φημιζονται για το γευτσικοτατο Schinken ...σταση για κολατσιό λοιπον , μια ανασα και συνεχιζεις!...

























...............
Reply With Quote