View Single Post
  #23  
Παλιό 01-11-2013, 19:23
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Μηνύματα: 4,214
Προεπιλογή Απάντηση: Να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές ;

Υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις, στον τουρισμό ειδικά, που περιμένουν τα κλειστά καταστήματα για να δουλέψουν....
Αναφέρομαι στα ξενοδοχεία, ξενώνες σε πάσης φύσης χειμερινούς και καλοκαιρινούς προορισμούς.
Χιονοδρομικά κέντραη , μπαρ, εστιατόρια κλπ που δουλεύουν Σάββατο απόγευμα και Κυριακή σε full mode που λένε, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αργία της Κυριακής. Σκεφτείτε πότε γίνονται οι μοτοβόλτες και οι βόλτες γενικότερα... Για τα μονοήμερα λέω. Κύριακή όλα!
Θα προσθέσω εδώ και θέματα οικογένειας, θρησκείας, Ελληνικής παράδοσης , που απαιτούν την ύπαρξη μιας καθολικής -κατά το δυνατόν στο σύγχρονο κόσμο...- αργίας.
Αν βάλουμε από την άλλη πλευρά και τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και την ανεργία, θα μπορούσε ένα ευέλικτο σχήμα χρησιμοποίησης ανέργων 2-3 οκτάωρα εβδομαδιαίως, να αποδόσει καρπούς και να υπάρχουν πιο πολλοί ευχαριστημένοι.
Πάντως η πικρή αλήθεια είναι ότι -εκτός από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές που ίσως να το έχουν κι ανάγκη, όπως λέει κι ο ΖωρζΠ- ο συνολικός τζίρος θα είναι ο ίδιος. Ότι κερδίσει ο έμπορος την Κυριακή (ειδικά την 1η...) θα το χάσει απο τη Δευτέρα και το Σάββατο. Αναφέρομαι σε συνοικίες κι επαρχιακές πολεις κυρίως κι όχι σε λιμάνια, τουριστικούς προορισμούς κλπ, όπου στην επαρχία ειδικά, είναι ανοικτά πάντα.
Reply With Quote