View Single Post
  #49  
Παλιό 02-11-2013, 12:32
Troublemaker Ο/Η Troublemaker βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Ερμουπολη
Μηνύματα: 1,359
Προεπιλογή Απάντηση: Να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές ;

Θα απαντησω σαν πρωην επιχειρηματιας αλλα και σαν καταναλωτρια τωρα....
Οταν ειχα το μαγαζι, παρ'ολο που ειμαστε σε μια μετρια τουριστικη περιοχη (δεν εχουμε τον κοσμο της Μυκονου ή της Σαντορινης οπου εκει μενουν ολο το καλοκαιρι ολες τις Κυριακες ανοιχτα) τον Αυγουστο ειχαμε το ελευθερο οποια καταστηματα θελανε να ειναι ανοιχτα τις κυριακες. Οσα ειχαν υπαλληλους βεβαια ηταν κατοπιν συννενοησεως μαζι τους κ με την αναλογη αμοιβη, εγω που δεν ειχα, ανοιξα δυο-τρεις φορες.
Το μονο αποτελεσμα που ειχα ειναι να καψω παραπανω ρευμα και να χασω και την Κυριακη μου κ το μπανιο μου,σε εναν μηνα που μεναμε ανοιχτα και τα απογευματα της Δευτερας κ Τεταρτης....
Ως καταναλωτρια αυτη τη στιγμη εχω απλετο χρονο....
Λεφτα ομως δεν εχω οχι για να παω να ψωνισω, αλλα ουτε για να βαλουμε βενζινη να μπουμε στο κεντρο να χαζεψουμε τα μαγαζια....
Απο την αλλη υπαρχουν καποιες δουλειες που ουτως ή αλλως δεν εχουν αργιες.Ο αντρας μου δουλευει Κυριακες, Χριστουγεννα, Πρωτοχρονια, Πασχα, με πυρετο, εχει δουλεψει με μικροχειρουργικη επεμβαση, κ γενικα καποιες δουλειες ειναι ετσι.Καφετεριες,ταχυφαγεια,σωματα ασφαλειας,ιατρικο προσωπικο,ολοι αυτοι ποτε δεν ειχαν την αργια της Κυριακης.Οχι οτι λεω να μην την εχουν κ οι υπολοιποι αλλα ισως γι'αυτο δε μου φαινεται τοσο "πολυ".
Ακομα κ ο Θεος που την θελει την αργια, την εχουμε "φαει" απο καιρο!....
Αυτη η μερα ομως ειναι για την οικογενεια, για μια βολτα, ενα οικογενειακο τραπεζι, ειναι παραδοση για οσους την εχουν, δεν ξερω αν θα επιλεξουν να πανε για ψωνια...!
Γι'αυτο δεν θεωρω οτι θα "πιασει"...
Φαυλος κυκλος ειναι.
Το μετρο δεν θεωρω οτι θα προσφερει περισσοτερα εσοδα στις επιχειρησεις, αν ομως αυτες θελουν να ανοιξουν ας υπαρξει συννενοηση με το προσωπικο.
Εγω αν εργαζομουν καπου ισως κ να ηθελα να δουλεψω εαν πληρωνομουν κατι λιγο παραπανω....Αν ειχα καλυτερα οικονομικα, ισως κ να μην ηθελα.

Last edited by Troublemaker; 02-11-2013 at 12:34.
Reply With Quote