View Single Post
  #12  
Παλιό 18-12-2013, 15:55
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: 4.000 περιπτώσεις αλά... Λιάπη

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Al Bandy Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε πάτε καλά ρε! Δηλαδή εγώ που ζούσα πριν μερικά χρόνια στο εξωτερικό (Ε.Ε.), σπούδαζα, δούλευα κλπ, αλλά ήμουν και φορολογούμενος Ελλάδος ταυτόχρονα, απαγορευόταν να έρθω Ελλάδα με το όχημά μου με πινακίδες τής χώρας όπου ζούσα να δω τους δικούς μου και να ξαναφύγω?
Όχι βέβαια! Το είπες και μόνος σου άλλωστε (με τα μπλε).

Ε, ακριβώς αυτό κάνουν και όσοι έχουν ξένες πινακίδες: δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και εργάζονται εκεί. Εικονικές ή όχι οι εταιρείες, αυτό το λέει η κυβέρνηση εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία.
Τώρα, αν νομίζουν οι κυβερνώντες ότι λένε ψέμματα ή ότι οι εταιρείες είναι εικονικές, ή ότι...ότι... ας το αποδείξουν και ας τους προσάγουν στην δικαιοσύνη.
Μέχρι να το κάνουν δεν υπάρχει ουδέν μεμπτόν από την στιγμή που οι άνθρωποι έχουν εταιρείες έξω και άρα ας το βουλώσουν!

γιαυτο και το ΣΔΟΕ, αν διαβαζες ολο το κειμενο της ειδησης θα το εβλεπες, εχει ζητησει πληροφοριες απο τις Βουλγαρικες αρχες για τις δραστηριοτητες αυτων των εταιρειων.......
Παντως ο νομος ειναι σαφης, αυτοκινητο ταξινομημενο στην ελλαδα με πινακιδες κυκλοφοριας επανω του ¨η χωρις πινακιδες λογω καταθεσης των ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φορεσει πινακιδες αλλου κρατους μελους ¨η οχι της ΕΕ και να κυκλοφορησεις νομιμα στην ελλαδα.
Ενα οχημα ταξινομημενο στην ελλαδα για να ''φορεσει'' ξενες πινακιδες πρεπει να διαγραφει απο το μητρωο οχηματων του Υπ. Συγκοινωνιων και απο το τηρουμενο αναλογο μητρωο στην εφορια. Για να διαγραφει ενα οχημα γινεται με δυο τροπους α) αποσυρση και β) πωληση σε αλλοδαπο. Η (β) περιπτωση θελει μια διαδυκασια επιπονη και δαπανηρη αφου κατα την διαγραφη λογω πωλησης σε αλλοδαπο πληρωνεται επιτοπου ο αναλογων φορος αφου η πωληση λογιζεται ως εσοδο του πωλητου! Αν δεν γινει αυτο τοτε ο ιδιοκτητης του θα ειναι παντα χρεωμενος σε εφορια και Υπουργειο με ενα οχημα κι ας μην εχει πινακιδες.......αν το αναζητησουν οι αρχες και δεν το εχει εκει που εχει υποδειξει οτι θα το ειχε στην υπευθυνη δηλωση που εκανε κατα την καταθεση πινακιδων....ζητω που καηκε ΠΙΑ!!!!

Ο νομος επισης ειναι σαφης για τους Ελληνες οι οποιοι ζουν, εργαζονται ¨η συνταξιοδοτουνται απο/στην Ελλαδα......ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχουν στην κατοχη τους και να κυκλοφορουν αυτοκινητο με ξενες πινακιδες οιασδηποτε χωρας.
Εξαιρεση ΔΕΝ γινεται ΟΥΤΕ και για τους αλλοδαπους της ΕΕ, οι οποιοι εντος 6μηνου και κατόπιν σχετικης παρατασης που φθανει μεχρι δυο χρονια πρεπει να βγαλουν το οχημα στο εξωτερικο.
Εντουτοις, εξαιρεση γινεται για τους Ελληνες μονιμους κατοικους εξωτερικου, οπως αναγραφεται ευκρινως στο διαβατηριο τους απο την Ελληνικη Πρεσβεια της χωρας διαμονης των και οι οποιοι εχουν το ιδιο δικαιωμα με τους υπηκοους χωρων τηςε ΕΕ ω αναφερω πιο πανω.
Εξαιρεση επισης γινεται για τους ελληνες φοιτητες εξωτερικου οπως επισης προκυπτει απο την σχετικη σφραγιδα της ελληνικης Πρεσβειας της χωρας στην οποια φοιτουν οι οποιοι επισης εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους πολιτες της ΕΕ κι ελληνες μονιμους κατοικους εξωτερικου ως ανω.

Καμια εξαιρεση δεν γινεται για ολους τους αλλους ελληνες οι οποιοι διατηρουν ΑΦΜ στην ελλαδα!!!
Ελληνες οι οποιοι φορολογουνται και διαμενουν στην Ελλαδα δεν δικαιουνται να εχουν αυτοκινητο με ξενες πινακιδες στην κατοχη τους.
Ελληνες οι οποιοι οποιοι φορολογουνται και διαμενουν στην Ελλαδα αλλα ΚΑΙ στο εξωτερικο επισης δεν δικαιουνται να εχουν αυτοκινητο με ξενες πινακιδες στην κατοχη τους διοτι κατα τον νομο η ελλαδα ειναι η χωρα καταγωγης κι αποδοσης φορων.
Πολλοι ομως ειναι οι Ελληνες οι οποιοι εχουν δραστηριοτητες στην Ελλαδα για τις οποιες φορολογουνται αλλα και δραστηριοτητες στο εξωτερικο για τις οποιες φορλογουνται στο εξωτερικο. Ειναι γνωστο τοις πασοι οτι αυτοι οι ελληνες αγοραζουν ενα αυτοκινητο στο εξωτερικο και στην χωρα των επαγγελματικων δραστηριοτητων τους με το οποιο ερχοντα και στην Ελλαδα, κανεις δεν θα τους σταματησει στα Τελωνεια Πατρων, και Βορειων συνορων με την ΕΕ ενω θα τους σταματησουν οπωσδηποτε στα υπολοιπα. Αν ομως τους σταματησει η Διας/τροχαια στην συγγρου π.χ. κι επιδειξουν Ελληνικο διαβατηριο το οποιο δεν φερει πιστοποιηση και σφραγιδα Ελληνικης πρεσβειας εξωτερικου ως ανω τοτε ο ιδιοκτητης ¨η και ο οδηγος του ειναι υπολογοι του νομου και το σκαφος (οχημα) κατασχεται παραυτα!!!

Το πρόστιμο για τις παραπανω περιπτωσεις για ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών είναι 5.000 ευρώ! Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι σκοπός του ιδιοκτητη ήταν να καταστρατηγήσει τους νόμους κατά την εισαγωγή του αυτοκινήτου, επί τούτου για να αποφύγει την ελληνική φορολογία, διώκεται και για λαθρεμπορία, που επισύρει ποινή φυλάκισης από 11 μήνες έως 5 χρόνια. Δεν είναι τόσο απλό.

στα παρακατω λινκς θα βρειτε μερικες πληροφοριες αλαλ δεν ειναι οι μονες
εινια ομως αρκετες για να παρετε μια ιδεα.


Εγχειρίδιο 1072/2008 (1/4/2008) -Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες και των αντίστοιχων απαντήσεων, σε τελ (απο το αρθρο 64 και κατω)
Αρθρα (16/01/2009) ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Ποια πρόσωπα δικαιούνται να κυκλοφορούν στην Ελλάδα αυτοκίνητο με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας
Reply With Quote