GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Θέλω γνώμες για αντικατάσταση - Από HONDA σε GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=12755)

GeorgeP 22-07-2010 09:19

Απάντηση: Θέλω γνώμες για αντικατάσταση - Από HONDA σε GS

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από xarin ( 187774)
Αν εξαιρέσουμε τα τοσα.......!!!!! Υπήρξε κάτι θετικό στην μετάβασή σου απο Αφρικάνο σε GS? Έιδες κάποια οδηγική διαφορα προς το καλύτερο; Αν δεν είχε προβλήματα με βλάβες θα το άλλαζες πάλι με Ιάπωνα;

Εισαι ο πρωτος που μου κανει αυτην την ερωτηση...αυτην την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!
Η οδηγικη συμπεριφορα ενος διτροχου με telelever & paralever ειναι ιδιορυθμη και πρέπει να εξοικειωθεις μαζι τους για να παρεις το 100% των προνομιων αυτων των συστηματων και να εξαλειψεις σε μεγάλο βαθμο τα μειονεκτηματα τους!! Το οτι δεν βυθιζονται μπροστα στο φρεναρισμα ειναι μειονεκτημα στις γρηγορες π.χ. μεσαιες/κλειστες στροφες! Δεν μπορεις να κανεις αυτο που κανεις με τα τηλεσκοπικα, δηλαδη, ερχεσαι με πολλα κμ, 15 μετρα πριν το apex της στροφης βουτας τα φρενα και η μοτο προυμουτιζει μεταφεροντας βαρος στον εμπρος τροχο προφορτιζοντας τον, 2μ πριν το apex αμολας πλαγιαζεις και στριβεις!!!!
Στην GS θελει καθαρες και σωστες γραμμες απο πριν την στροφη, σημαδι που θα γειρεις και οχι φρενα μεσα στην στροφη, διοτι επειδη παλι δεν μπρουμουτιζει αν φρεναρεις μεσα στην στροφη με πολλα κμ σου ανοιγει την γραμμη!!!!!
Στις ανοικτες στροφες ειναι...ονειρο!! Πλαγιαζει οσο θες κι εσυ αναβεις και τσιγαρο απο την σιγουρια που σου δινει!
Φρενα, αν δεν ειχε το ABS ισως αυτην την στιγμη να μην εγραφα!! Ισχυροτατα φρενα, με αρχικο δαγκωμα...... κροκοδειλου που αν αφαιρεθεις σε εριξαν κατω απο το πολυ ευκολο μπλοκαρισμα!! Οχι ομως τοσο ευκολο αφου υπαρχει αυτο το ABS (οταν δεν σε εγκαταλειπει, δες σχετικα νηματα). Το συστημα ABS της BMW ειναι ισως το καλυτερο σε μοτοσυκλετα! Πολλοι συντακτες περιοδικων, Ελληνικων και ξενων, λενε οτι της Χοντα ειναι καλυτερο αλλοι παλι θεωρουν της BMW καλυτερο! η αληθεια ειναι καπου στην μεση! Εγω προτιμω το full συνδυασμενο συστημα φρενων με ABS της Χοντα που ειναι ενδοτικοτατο και προοδευτικοτατο παρα το partially συνδυασμενο με ABS και ξερο της Γερμανιδας!! Για σενα που ειχες στρηταδικο ισως της Γερμανιδας να σε βολεψει καλυτερα!

Η καλυψη απο τον αερα, συγκρινομενη με Αφρικα και Βαραντερο και παντα με τις μαμα ζελατινες σε όλα, ειναι για κλαμματα!!!!!! Εμενα με το 1,94μ μου με εκανε να αισθανομαι πανω σε ΚΤΜ 640!!!!

Τα φωτα της, παλι εν συγκριση με τα παραπανω Γιαπωνεζικα και παλι ολα μαμα, οχι ΧΕΝΟΝ, ειναι επισης για κλαμματα! Δεσμη που διαχεεται παντου με πολλα τυφλα σημεια!

Η εργονομια της θυμιζει φιατ του '74 και θελει εκμαθηση!! Δεν μπορεις να αναβεις τα φλας απο δυο διαφορετικους διακοπτες (ενας αριστερα κι ενας δεξια) και να ακυρωνεις αυτην την ενεργεια με εναν...τριτο διαφορετικο!!!

Φορτωνεται σαν αλογο Ουγγαριας και αν δεν βαριεσαι οδηγωντας θα σε παει Αθηνα-Εβρο με στασεις μονον για βενζινη!! Ουτε για τσιγαρο δεν σταματας, τοσο ανετη ειναι η σελα της! Πηγαινοντας εκει απο Αφρικα, με την τοσο στενη σελα που προκαλουσε πονους στον.....Τηλεμαχο και στα εξαρτωμενα απο αυτον μερη θετωντας σε κινδυνο την αναπαραγωγικη μου ικανοτητα, νομιζα οτι καθομουν σε πολυθρονα!! Εβγαζα το Αθηνα -Θεσσαλονικη-Αθηνα σε μονοημερο ......ετσι για εναν καφε και γλυκο στου Χατζη!!!!!!

Εν κατακλειδι, διοτι θα μπορουσα να γραφω για το θεμα μεχρι αυριο, αν δεν ειχε τα τοσα προβληματα τα οποια προσδιδουν ''χαρακτηρα'' και σημειωταιον εμενα ευτυχως βγηκαν μεσα στην εγγυηση διαφορετικα στοιχιζουν, θα συνηθιζα ολα τα παραπανω, θα παρεβλεπα την ελειψη υδροψυξης που στην κινηση η θερμοκρασια λοιωνει μεταλλα και την κανει να ακουγεται γεματη με κλαμπατσιμπαλα και ακομα GS θα ειχα!!!
Εχει αυτο το κατι που σε κεντριζει, που την θελεις χωρις κανενα ιδιαιτερο λογο, ετσι απλα!! Σαν μια γυναικα που δεν ειναι ομορφη, που εχει ενα σωμα μετριο αλλα εκπεμπει τετοια θηλυκοτητα που την κανει ακαταμαχητη!!

Εξάλλου, σαν σωστος ταξιδευτης σε δυο ροδες, απο το 1980 (17 ετων) ξεροστάλιαζα διπλα σε μια RT 1000 του τοτε που βρισκοταν παρκαρισμενη διπλα στην εργασια μου στον Πειραια!!! Ελεγα μια τετοια θα γινει καποτε δικη μου!!!! η ζωη τα εφερε ετσι ωστε να μην την αποκτησω ΠΟΤΕ αλλα να την συναντησω, την ιδια ακριβως μοτοσυκλετα που 17χρονος ξεροσταλιαζα διπλα της ονειρευομενος κμ Χ κμων, στην Κερκυρα στην αποθηκη του αδερφου του πατερα της σημερινης μου συζυγου!!!!!!!!!!! Σε αυτον ανηκε και τοτε και τωρα παροπλισμενη και χωρις πινακιδες αλαλ καλογυαλισμενη σε αριστη κατασταση ετοιμη για τον δρόμο! Θεο τον εκανα για να την παρω αλλα δεν........!!

GeorgeP 22-07-2010 09:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kolokas ( 187784)
Για μενα λεει!!!!!!!!!! α ρε Γιωργο αθανατε!!!!!!

Υπαρχει κι ετερος!!!!!!!

Αραγες το VFR του ηρθε???;)

CPretenteriS 22-07-2010 09:26

Τρομερή περιγραφή τουλάχιστον... :D:D:D

HAWK_46 22-07-2010 10:11

Φίλε xarin έχεις οδηγήσει καθόλου το RT?

syan 22-07-2010 10:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 187773)
:)...οι ευρωπαιοι ειναι τοπικιστες και πολυ καλα κανουν!!!! Στην ιταλια τα 8 στα 10 οχηματα ειναι Ιταλικα και στην Γερμανια.....Γερμανικα!!!

Πάντως Γιώργη στην Ιταλία που πήγαμε είδαμε και μια Moto Guzzi γιατί όλες οι άλλες (οι πολλές) ήταν GS και RT...και πριν ένα μήνα φίλος που πήγε στην Ρώμη μου είπε επίσης οτι μόνον GS έβλεπε! Ούτε 8 στα 10 ιταλικά αυτοκίνητα είδαμε...μάλλον έχουν αλλάξει οι καιροί!
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 187877)
....Δεν μπορεις να αναβεις τα φλας απο δυο διαφορετικους διακοπτες (ενας αριστερα κι ενας δεξια) και να ακυρωνεις αυτην την ενεργεια με εναν...τριτο διαφορετικο!!!

Πάντως όχι μόνον εγώ αλλά και με πολλούς που έχω μιλήσει βρίσκουμε το σύστημα των φλας πολύ εργονομικό..τελικά είναι θέμα υποκειμενικό και θέμα συνήθειας νομίζω...γιαυτό θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι στα συμπεράσματα περί εργονομίας και πρακτικής.
Οσο για το Telelever και paralever, γνωρίζεις κι εσύ τα πλεονεκτήματά τους και επειδή δεν οδηγούμε μοτοσυκλέτα για MotoGP, στον ενθουσιώδη οδηγό που βολτάρει και ταξιδεύει τα πλεονεκτήματα υπερτερούν σίγουρα..!

gemara 22-07-2010 11:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από syan ( 187906)
Πάντως Γιώργη στην Ιταλία που πήγαμε είδαμε και μια Moto Guzzi γιατί όλες οι άλλες (οι πολλές) ήταν GS και RT...και πριν ένα μήνα φίλος που πήγε στην Ρώμη μου είπε επίσης οτι μόνον GS έβλεπε! Ούτε 8 στα 10 ιταλικά αυτοκίνητα είδαμε...μάλλον έχουν αλλάξει οι καιροί!

Πάντως όχι μόνον εγώ αλλά και με πολλούς που έχω μιλήσει βρίσκουμε το σύστημα των φλας πολύ εργονομικό..τελικά είναι θέμα υποκειμενικό και θέμα συνήθειας νομίζω...γιαυτό θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι στα συμπεράσματα περί εργονομίας και πρακτικής.
Οσο για το Telelever και paralever, γνωρίζεις κι εσύ τα πλεονεκτήματά τους και επειδή δεν οδηγούμε μοτοσυκλέτα για MotoGP, στον ενθουσιώδη οδηγό που βολτάρει και ταξιδεύει τα πλεονεκτήματα υπερτερούν σίγουρα..!

Μια τυχαία φωτογραφία που έβγαλα πριν από λίγες μέρες στην Ιταλία, όπου εκ των υστέρων παρατηρώντας την, στις 9 (+1 η δικιά μου) μηχανές που εμφανίζονται, και οι 10 είναι BMW.

Επίσης μιας και θίγεται εδώ το θέμα, νομίζω - χωρίς να είμαι σίγουρος - ότι σε όλο το ταξίδι μου στην Ιταλία, είδα ένα varadero...

http://i982.photobucket.com/albums/a...omites_027.jpg

GeorgeP 22-07-2010 11:54

Απόσπασμα:

ισως, στην περιοχη που κινηθηκατε να συμβαινει αυτο!! Διοτι τα στατιστικα στοιχεια του υπουργειου της ιταλιας άλλα λενε
http://www.unraeservizi.com/dati/bk_o/file_pdf_unrae/mag10_tot_veh.pdf

με 239,528 πωλησεις φιατ (χωρις να υπολογιζουμε lancia, alfa Romeo κ.λ.π) ειναι μακραν περισσοτερες των 21,723 των BMW!!
Και αυτα το πρωτο τριμηνο του '10!! το τι βλεπεις στον δρομο δεν ειναι παραγων αντικειμενικος...σορρυ!!!!

Αν θελεις περισσοτερα στοιχεια για την ιταλια εδω http://www.unraeservizi.com/dati/dati_statistici_unrae.php?vis=Y απο οπου και το παραπανω λινκ!

Των μοτοσυκλετων εδω http://www.motoblog.it/post/24247/mercato-classifiche-top-100-di-aprile-vola-la-bmw-r-1200-gs-in-crescita-la-xl700v-transalp#continua

οπου
  • BMW (συνολο ολων των μοντελων της) 5111
  • Ducati 3096
  • aprilia, motocuzzi κ.λ.π ιταλικα 1349
  • Χοντα 4213 (μονον μοτοσυκλετες)
βγαινουν καποια ασφαλη συμπερασματα νομιζω απο επισημα στοιχεια. η διαφορα των 666 κομματιων μεταξυ Ιταλικων και Γερμανικων ευκολα αλλαζει αφου μιλαμε για ενα τριμηνο! Περυσι ηταν αναποδα!!!!
Ουτε τα 900 κομματια διαφορα μεταξυ χοντας (δεν εβαλα τους αλλους γιαπωνεζους) δικαιολογουν το οτι μονον BMW βλεπατε!!!
Σημειωσε οτι δεν εχω συμπεριλαβει τα σκουτερ των 300 και 500 κυβικων τα οποια λογιζονται μοτοσυκλετες και καποια κοστιζουν οσο ενα μεταχειρισμενο GS 650/800!!!! μιας και η BMW δεν εχει σκουτερ!!!! αν τα εβαζα θα ειχες πληρη οικονα του τι σημαινει τοπικιστης!!!!!
Δικαια πραγματα

Απόσπασμα:

οπως ειπες κι εσυ ειναι θεμα υποκειμενικο!! ετσι λοιπόν εγω δεν το συνηθισα ποτε. Αλλα δεν σου κανει εντυπωση οτι μονον η BMW χρησιμοποιει αυτο το συστημα? και μαλιστα προσφατως το άλλαξε στα αλλα μοντελα της με τον Γιαπωνεζικοευρωπαικο πολυδιακοπτη? Το 800αρακι δεν φοραει το ιδιο συστημα...νομιζω!!!

Απόσπασμα:

Κι εδω θα συμφωνησω εν μερει ομως!! Διοτι αν ηταν ετσι πρωτη η BMW θα το χρησιμοποιουσε παντου και δευτεροι οι υπόλοιποι θα εκαναν το παν για να το αντιγραψουν!! Οπως γινεται σε ολα και στα παντα!

Neo 22-07-2010 12:05

To 800άρι έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα στα φλάς.

GeorgeP 22-07-2010 12:22

1 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Neo ( 187924)
To 800άρι έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα στα φλάς.

ok!!!

To 1000rr ομως οχι!! και μιας και ειναι το τελευταιο μοντελο ισως σκεπτονται αλλαγη του!

syan 22-07-2010 12:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 187929)
ok!!!

To 1000rr ομως οχι!! και μιας και ειναι το τελευταιο μοντελο ισως σκεπτονται αλλαγη του!

Και στην καινούργια RT το γιαπωνέζικο βάλανε Γιώργο αλλά οι πληροφορίες μου λένε (και είναι και αξιόπιστες) οτι το κάνουν για οικονομία κόστους...

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:55.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!