Για όσους πίνουν ακόμα το γνωστό καφέ αναψυκτικό!
Τί γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε το σε όλους γνωστό καφέ αναψυκτικό;
Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημα σας. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή την στιγμή)..
40 λεπτά: Η απορρόφηση καφε'ί'νης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.
45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ικανοποίησης στον εγκέφαλο σας. Είναι και ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μια περεταίρω ώθηση στον μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεϊνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να θέλετε να ουρήσετε). Τώρα αρχίζετε να αδειάζετε από το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλα σας, καθώς επίσης και το νάτριο,τον ηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το "ανέβασμα" μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίζετε να έχετε κατάθλιψη. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι.
Χάνετε τελικά με τα ούρα τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημα σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια...
Στην υγειά σας...
|