|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Καταλύτης, κατάργησή του;
Πόσα χρόνια ζει ο καταλύτης στις μηχανές μας; Θα μου πείτε ανάλογα με τα καύσιμα που βάζουμε και το πως χρησιμοποιούμε τις μηχανές.
Αγόρασα ένα Dakar του 2002, λέει 25.000 χλμ. Σκέφτομαι ότι θα ήθελα να αλλάξω την εξάτμιση με μιά race tech για καλύτερο ήχο και ξεφίμωμα του κινητήρα. Η οικολογική μου συνείδηση λέει ότι αν ο καταλύτης έχει ψωμί δε θα ήθελα να τον καταργήσω, αν όμως είναι ψόφιος γιατί να μην κάνω αυτό που θέλω; Υπάρχει τρόπος να ελεγθεί η απόδοση του καταλύτη; |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Καταλύτης, κατάργησή του;
Γιάννη καλορίζικο.. έλεγχος καυσαερίων σε καυσαναλυτή..
αν είναι μέσα στα όρια της εταιρίας ο καταλύτης δουλεύει καλά |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ευχαριστώ Χάρη! Μόλις προλάβω θα το πάω για έλεγχο! |
|
|||
|
|||
Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κρατήσεις τον καταλύτη στη θέση του ενώ παράλληλα να βάλεις την racetech?
Πιστεύω ότι θα ήταν το ιδανικό στην περίπτωση σου. Μη ξεχνάτε πως η κατάργηση του καταλύτη δεν κάνει απαραίτητα καλο στην ομαλή λειτουργία της μηχανής. |
|
|||
|
|||
Το πρόβλημα είναι πως ο καταλύτης στο μονοκύλινδρο είναι ενσωματομένος στο αριστερό τελικό, οπότε υποχρεωτικά καταργείται, εκτός αν αγοράσει κανείς εξάτμηση με καταλύτη και το όποιο κέρδος σε βάρος, κόστος η/και απόδοση εξαφανίζεται και μένει μόνο το οπτικοακουστικό. Εγώ δε θα έδινα ένα σκασμό λεφτά για καλύτερο ήχο μόνο.
|
|
|||
|
|||
Καταλαβα τι λες...
Ε τοτε πρωχωρα σε μια καυσαναλυση ωστε να δεις σε τι κατασταση ειναι ο καταλυτης σου κ πραξε αναλογα. |
|
|||
|
|||
Εχει ωρέ παληκάρια κάποιος κανένα λινκ που να δείχνει πως είναι το εσωτερικό των 2 τελικών του μονοκύλινδρου;
Το είχα δει κάποια στιγμή αλλά τώρα δεν το βρίσκω!!! να κάνουμε καμιά πατέντα πάλι.... |
|
|||
|
|||
Από δω GS Exhaust Modifications
|
|
|||
|
|||
Κι η ερώτηση....
αν καταργήσω το δεξί τελικό κερδίζω σίγουρα κάτι σε βάρος. Προφανώς θα πρέπει να ανοίξω περισσότερο την τρύπα στο αριστερό, εδώ ξέρει ο GSDAKAR Πολύ πιθανό να έχω αυξημένο θόρυβο. Πάλι φαγούρα έχω. Αλλά με αυτό τον τρόπο τη γλυτώνει ο καταλύτης. Γνώμες και γνώσεις παρακαλώ! |
|
|||
|
|||
τελικά έβγαλα για δοκιμή το δεξί τελικό και το έκανα μιά μικρή βόλτα, τόσο μικρή που δε μπόρεσα να διαπιστώσω καμιά αλλαγή κι όσο για το θόρυβο...... δεν αντέχεται! Οχι από μένα!
Θα συνεχίσω να ξύνομαι μέχρι να βρω καμιά καλή λύση,φτηνή εννοείται!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Προσφορά του Γαλαίου για τα μέλη του DPGR | fidods | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 1 | 19-04-2011 12:48 |
Η επιστολή του Π. Κατσιμίχα στο 7 για τις δηλώσεις του Μ. Χατζηγιάννη | HAWK_46 | Επικαιρότητα | 10 | 01-06-2010 17:41 |
To Λεξικό της Κρίσης του Αρκά (όχι του δικού μας του άλλου) | frits | Χιούμορ | 2 | 24-04-2010 07:38 |
Συνάντηση του ψηλότερου & του κοντύτερου άνδρα του κόσμου ! | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Κόσμος | 5 | 18-01-2010 11:19 |
Τo σεξουαλικό σχόλιο στο blog του κόστισε τη δουλειά του | Alext | Κόσμος | 6 | 23-11-2009 19:53 |