|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Ένδειξη για τα φαγωμένα τακάκια
Χτες που μίλαγα με φίλο μου βαμένο βαραντερίστα, μου ρώταγε εμείς οι προπελάκιδες πως καταλαβαίνουμε οτι τα τακάκια είναι στο τέλος τους;;;;
Και μου μπήκε και εμένα τώρα η απορία. Ισχύει οτι σου βγάζει στο ταμπλώ ένδειξη για τελειωμένο τακάκι;;;;;Ή αλλιώς πως το καταλαβαίνεις;;;; |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ένδειξη για τα φαγωμένα τακάκια
το τακακι επανω εχει μια τρυπουλα...
αν απο αυτη την τρυπουλα βλεπεις τον δίσκο, σημαινει οτι πρεπει να ετοιμαζεσαι για "κατάθεση" |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
σκύβεις από τη μεριά που δεν έχει πίσω μπράτσο η μοτό, κοιτάς το πάνω μέρος στο τακάκι, και εκεί είναι η τρυπούλα που αναφέρεται... |
|
|||
|
|||
Σε πολλά μοντέλα υπάρχει και η ένδειξη στο ταμπλώ αλλά συνήθως σου τη βγάζει πολύ νωρίς, το καλύτερο είναι με το μάτι βλέποντας όσα αναφέραν τα παιδιά απο πάνω.
|
|
|||
|
|||
...ενδειξη στο ταμπλο!!!!!...ειλικρινα δεν το ηξερα!....τι ακριβως γραφει?...
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
σε ποια μοντέλα πχ.; |
|
|||
|
|||
στο gt που έχω, την έχει αυτή την ένδειξη και το έχω δει και σε rt.
πρέπει να είναι στα extra του εξοπλισμού και φαντάζομαι οτι και στα gs θα υπάρχει σαν extra εξοπλισμός. Το μειονέκτημα είναι πως τα τακάκια είναι αρκετά ακριβότερα λόγο του αισθητήρα οπότε στην πρώτη αλλαγή συνήθως βάζεις τα απλά , και καταργείς την ηλεκτρονική ένδειξη και βασίζεσαι στην οπτική!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτό που είπε ο Γιάννης ισχυει για τα μπροστά. |
|
|||
|
|||
(επίσης) η πίσω δαγκάνα έχει ένα μεταλλικό αξονάκι που συνδέει τα δύο τακάκια. Αυτό έχει χαραγμένους κάποιους δακτύλιους. Οσο "εξαφανίζονται" οι δακτύλιοι, τα τακάκια χάνουν τη πάστα τους.
Όταν μείνει ορατός μόνο ο ένας δακτύλιος αρχίζεις και προγραμματίζεις τα έξοδά σου για αλλαγή... Η διαδικασία περιγράφεται και στο manual χρήσης |
|
|||
|
|||
οχι φιλε ...ταμπλό ενδειξη δεν παιζει!... τα κοιτας απ τα πλαγια στη δαγκανα και αναλογως πράτεις! Μερικα τακάκια εχουν απο κατασκευη μερικες εγκάρσιες γραμμες σαν χωρισματα....για να μπορεις να κοντρολαρεις το "ψωμι" που εχουν ακομα. Εννοω οσο βλεπεις οτι οι γραμμες αυτες ειναι ορατες ...καταλαβαινεις οτι δεν εισαι οριακα!
...αν τσεκαρεις απ τα πλαγια με το ματι και δεις οτι εχεις φτασει στα 2-3χιλιοστα ...τοτε αλλαξτα πριν φτασει σιδερο με δισκο και το ψιλοκαταστρεψει! |
|
|