|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ρεκόρ 50ετίας για τις αυτοκτονίες...
Δεν χρειάζεται νέε μου, πες μας εσύ τι ομάδα είσαι... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Καταλαβαίνω, εμμέσως πλην σαφώς, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, ότι μια λύση θα ήταν "Ο Καιάδας", (όχι της Χ.Α.) με ότι αυτό σημαίνει για την εποχή που ζούμε, δηλαδή περιθωριοποίηση, καταστολή, εγκλισμός κλπ των ευαίσθητων ψυχικά ατόμων για να μην ενοχλούν. Μην ξεχνάμε όμως ότι ως άνθρωποι ξεχωρίζουμε από τα ζώα για την λογική, κρίση, συναίσθημα. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Παρόλα αυτά μια και ζητάς "αποδειξεις" δες τι λέει και το Ευρωπαικό τμήμα του WHO το 2011: http://www.euro.who.int/__data/asset...999/e94837.pdf "Impact of economic crises on mental health" Για την οικονομία της συζήτησης μεταφέρω τα πολύ βασικά:
Στο φινάλε και από καθαρά οικονομική και ωφελιμιστική σκοπιά να το δεις, άμα σαλτάρει τελείως η αγελάδα που αρμέγει το κάθε κράτος δεν υπάρχει ελπίδα να πάρει ούτε γρόσι από τα χρέη του. Ο ποντοναύτης Γιάννης από πάνω (καλή του ώρα) με κάλυψε στα βασικά της ανθρωπολογίας και της εξελικτικής πίεσης του ανθρώπινου είδους κλπ. Όμως αν ξεχωρίσαμε σαν είδος από τα άλλα ζώα είναι γιατί αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ρημαδομυαλό όχι για να γίνουμε μόνο οι πιό νταήδες στην φύση και να φτιάξουμε αξιόπιστα γιαπωνέζικα, αλλά και για να δημιουργήσουμε πολιτισμό και τέχνες και θρησκείες και πνευματικές αξίες και τέλος πάντων να μην ρίχνουμε στον Καιάδα κάθε άτυχο που έτυχε να είναι ψυχικά άρρωστος ή διαφορετικός ή να μην μπορεί να εξοικονομήσει το φαί του σε μια "πολιτισμένη" κοινωνία που περνάει οικονομική κρίση. Αν ταξινομεί κανείς τον εαυτό του με τα θηρία φίλε Γιώργο πάσο! μπορεί να κοιτάξει την πάρτη του και την επιβίωσή του και να αδιαφορήσει για τους άλλους. Αν όμως θεωρεί οτι είναι κομμάτι καλύτερος και δεν του αξίζει η "ζούγκλα" θα πρέπει να βρει τρόπο να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί, ή τουλάχιστον να αντιληφθεί οτι υπάρχει "θέμα" και να μην κάνει τον αδέκαστο δικαστή Ντρέντ! |
|
|||
|
|||
Ώπα, σιγά!!!!! Επ' ουδενί δεν μίλησα για καιάδα!!!!!!!!
Αυτό έλειπε!!!!!!!!! Ο Παναγιώτης μίλησε για δύσκολη εποχή και που οδηγούνται οι αδύναμοι και εγώ είπα πως πάντα οι εποχές ήταν και είναι δύσκολες. Το παράδειγμα με τον αετό δεν είναι για να δικαιολογήσει "εκλεκτούς" αλλά για να βεβαιώσει πως η φύση και η λογική μας αποτρέπει από την αυτοκτονία και ότι άλλο δεν το δικαιολογώ σαν φυσιολογικό. |
|
|||
|
|||
Επίσης, η αναφορά στην Ευρώπη έγινε γιατί δεν πιστεύω πως ότι ζούμε, γίνεται στο βωμό του τρελού κέρδους.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το συναίσθημα και η λογική έγραψε ( ο Καζαντζάκης αν θυμάμαι καλά) είναι 2 μουλάρια που έχουμε μέσα μας δεμένα με ένα σκοινί και πρέπει να τραβούν το ίδιο δυνατά και τα δύο για να βρισκόμαστε σε ισορροπία, αν κάποιο αποδειχτεί δυνατότερο πάει η μπάλα Γιώργη. Η επιμονή σου και η προσπάθεια σου να υποστηρίξεις ότι δεν έχουμε πραγματικά κρίση σε οδηγεί σε ακραίες απόψεις και επιχειρήματα, ο Γιώργος που εγώ ξέρω δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις παραπάνω. Πως να το πω, πράξεις και λόγια δεν ταιριάζουν... Last edited by frits; 28-05-2013 at 00:11. |
|
|||
|
|||
Νότη μου θα συμφωνήσω μαζί σου στον διαχωρισμό από τα άλογα, όμως μέχρι εκεί.
Επίσης από την αρχή της κρίσης η προτροπή μου ήταν να συμπτυχθούμε σε πυρήνες οικογενειακούς ή άλλους πρόσφορους για να το ξεπεράσουμε με αλληλοβοήθεια (εμείς τουλάχιστον αυτό κάναμε). Την εποχή που οι περισσότεροι φώναζαν τζάμπα στο σύνταγμα και άκουγες ότι τρελή πατάτα κατέβαινε στο μυαλό του καθενός... όταν όλοι τα έβαζαν με "κάποιους άλλους" που τους τα έφαγαν και αυτοί θέλουν αυτά που δικαιούνται, εγώ μαζευόμουνα και αποστασιοποιούμουν από την συνήθη έως τότε "επαναστατική" μου στάση και προσπαθούσα να επιβιώσω. Όλοι στην οικογένειά μου ζορίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και επίσης οικογένειες πολύ κοντινές μου έχασαν πάρα πολλά και έφθασαν σε σημείο ένδειας. Με αξιοπρέπεια και υπομονή προσπαθούν να ξεπεράσουν τα δύσκολα, όμως κανένας ισορροπημένος δεν πήγε να αυτοκτονήσει. Και αν όπως λέτε κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν άντεξαν την πίεση, σε αυτό φταίει τις περισσότερες φορές η λάθος αντίληψη που είχαν για την κοινωνία. Γιατί λοιπόν πρέπει να καταδικάσουμε τον φυσικό νόμο και όχι να αναθεωρήσουμε την αντίληψη που σχηματίσαμε για την ιδανική κοινωνία; |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Φίλε όσο και να σε κούναγε το παπόρι είμαι σίγουρος οτι δεν θάγραφες για Καιάδα! Ξέρω πολύ καλά πως γράφεις εσύ και πως γράφει ο Γιώργος. Απλά σε θέμα που γράφετε και οι δύο σας είναι σίγουρο οτι έχει ενδιαφέρον οπότε "βρήκα πόρτα ανοικτή" και μπήκα! Αντε και καλό μας βράδυ σε όλους! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Χα, χα, Πάντως και ο Γιώργης, όπως του λέει και ο Σταύρος, μάλλον λόγω πρέσας το τράβηξε για έμφαση!!! Άντε που και που να λέμε κάτι να θυμόμαστε πως είμαστε γύρω!!!! Καλό βράδυ!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Διαφωνώ μαζί σου στα του φυσικού νόμου. Το άθλιο είδος μας προσπαθεί διαρκώς να αντισταθεί στους φυσικούς νόμους. Πετάει, ταξιδεύει με ταχύτητα ήχου, πάει εκεί που δεν το σπέρνουν και τα κάνει μπάχαλο κοκ. Άμα δεν μας αρέσει αυτή η κοινωνία (που μόνο ιδανική δεν είναι) ας την αλλάξουμε με κάτι σχετικά καλύτερο αντί να ξαναγίνουμε ζούγκλα και να βγάλουμε τα ρόπαλα επειδή περνάμε κρίση.. |
|
|