GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
Παλιό 25-05-2010, 17:08
emix Ο/Η emix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ΚΤΜ 950 Super Enduro
Προεπιλογή SYM GTS300i EVO, οι πρωτες μου εντυπωσεις

Την παρασκευη που μας περασε, γυρισα (ελπιζω προσωρινα) σελιδα στην μοτοσυκλετιστικη μου "καριερα".
Ετσι αποκτησα το SYM GTS300i EVO, ως μια προσωρινη λυση για οικονομικες μετακινησεις και σε επιπεδο βενζινης και σε επιπεδο σερβις.

Εχοντας κανει μολις 190χλμ προσπαθω να κανω μια πρωτη εκτιμηση της μηχανης. Καταλαβαινω οτι ειναι λιγο αστειο να κανεις εκτιμηση ενος σκουτερ, σ ενα φορουμ που οι περισσοτεροι εχετε τα θηρια της bmw, αλλα ισως καποιοι απο εσας να εχετε σκεφτει να παρετε ενα τετοιο μηχανακι, για οικονομικη μετακινηση, μιας και πλεον η βενζινη και οι ποιοτητα ζωης, ετσι οπως μας εχουν καταντησει, εχει γινει αβασταχτη.

Εχουμε και λεμε λοιπον:

Το μηχανακι εξ αρχης δειχνει παρα πολυ ομορφο. Ωραια σχεδιαση, ωραιο καντραν, με ταχυμετρο, στροφομετρο, ψηφιακη ενδειξη θερμοκρασιας και βενζινης, ωρα, γενικο και μερικο χιλιομετρητη.
Οι σελα; Τι να πουμε τωρα; μια λεξη: ΣΑΛΟΝΙ! Και ο οδηγος και ο συνοδηγος καθονται απιστευτα ανετα, εχοντας και οι δυο πλατη στηριξης της μεσης.
Αποθηκευτικοι χωροι, αρκετοι. Κατω απο την σελα, υπαρχει χωρος για ενα full face κρανος (με λιγη δυσκολια κλεινει η σελα αν υπαρχει αεραγωγος στην κορυφη) και χωρος για ενα μικρο κρανος ή τσαντακι. Δεξια στο τιμονι υπαρχει ενα μικρο ντουλαπακι για μικροπραγματα και κατω υπαρχει ντουλαπακι οπου αριστερα υπαρχει η μπαταρια και δεξια μικρος αποθηκευτικος χωρος και η 12V παροχη για φορτιση κινητου ή και οτιδηποτε αλλο. Αναμεσα στα ποδια υπαρχει παλι ενα μικρο ντουλαπακι για πραγματα, αλλα και ειδικες θεσεις για να μπαινουν οι... φραπεδες!!! Ναι, καλα ακουσατε, οι φραπεδες.

Η θεση οδηγησης ειναι παρα πολυ ανετη και ξεκουραστη. Η ζελατινα ειναι αρκετα ψηλη και στην σωστη θεση για προστασια.

Τα φωτα της ειναι πολυ καλα επισης. Εχει μονιμα αναμενα μια σειρα απο LED φωτακια αριστερα και δεξια, πανω απο τα φωτα και διακοπτη για ν αναψεις τα φωτα πορειας. Επισης εχει δεξια και αριστερα και φωτα ομιχλης!
Μολις αναψεις την μεγαλη σκαλα τα φωτα πορειας σβηνουν κι αυτο λιγο δημιουργει ενα προβλημα ορατοτητας. Αν ομως γεφυρωσεις τα φωτα και βαλεις δεξια μια Η9 λαμπα τοτε δεν θα υπαρχει προβλημα.

Χθες το απογευμα κατα τις 730 ανεβηκα μεχρι το καζινο του μοντ παρνες. Ηθελα να δω το μηχανακι πως συμπεριφερεται στην ανηφορα και στα στροφιλικια. Οι εντυπωσεις μου ειναι ανελπιστα καλες. Το συστημα συνδυασμενος πεδησης CBS (πατωντας την πισω μανετα φρεναρει και το μπροστινο φρενο σε ποσοστο 60% πισω, 40% μπροστα), λειτουργει πολυ καλα και αν πατησεις και την μπροστινη μανετα νοιωθεις πολυ μεγαλη σιγουρια.

Τα 190κιλα που ζυγιζει η μηχανη δεν επιτρεπουν σε κανενα σημειο να νομιζεις οτι η μοτοσυκλετα θα παρασυρθει απο τον ανεμο ή απο κανενα σαμαρακι.

Οι αναρτησεις της ειναι ικανοποιητικες, εως πολυ καλες. Σε καθε φρεναρισμα (στην κατηφορα ειδικα) δεν ενοιωσα οτι παει να μου φυγει.

Παρ ολο οτι η μηχανη εχει πιο πολυ αστικες τασεις κινησης, φαινεται οτι μπορει να ταξιδεψει ανετοτατα και επαρχια, για ενα σ/κ ή κανενα τριημερο. Εχει και την δυναμη και τα κυβικα για να το κανει και μπορει ανετα να πιασει μια τελικη ταχυτητα κοντα στα 140χλμ/ωρα. Με δυο ατομα και μια κεντρικη μπαγκαζιερα ή σαμαρια σιγουρα κοντα στα 120χλμ ταξιδευει ευκολα.

Για αυτονομια; Τι να πω; Εχω κανει 190χλμ μεχρι στιγμης και απ οτι φαινεται πρεπει να εχω καυσιμα για αλλα 150χλμ ακομα. Κι ολα αυτα με 12λιτρα (τοση χωρητικοτητα εχει).

Κλεινοντας λοιπον, να πω οτι για την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη και με τις υπαρχουσες οικονομικες συνθηκες (στο σπιτι πλεον μπαινει ενας μισθος), πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση. Ο συνδυασμος οικονομιας μετακινησης, φθηνα σερβις αλλα και ανεσης τοσο στην μεσα στην πολη οδηγηση αλλα και εκτος πολης (καποιοι μου ειπαν οτι εχουν παει και Θεσσαλονικη μ αυτο), το αναδυκνυουν ως την ιδανικοτερη μοτοσυκλετα.

Ευχομαι συντομα να φτιαξουν τα οικονομικα μου και να αποκτησω παλι μια μεγαλη μοτοσυκλετα. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο που θα γινει, αν και βλεπω να εχω βολευτει τοσο πολυ το σκουτερ, που στο τελος να το κραταω κι αυτο.

Παραθετω και μερικες φωτογραφιες.
Attached Images
File Type: jpg P100524_205026.jpg (82.4 KB, 61 views)
File Type: jpg P100524_205048.jpg (87.0 KB, 44 views)
File Type: jpg P100524_205139.jpg (88.6 KB, 55 views)
File Type: jpg P100524_210102.jpg (93.5 KB, 35 views)
File Type: jpg P100524_210115.jpg (93.2 KB, 30 views)
Reply With Quote

Κανόνες καταχώρησης