Δεν ξερω ακομα, παιζουν 4 επιλογες (και ολες εχουν την ομορφια τους).
1. Το Τriumph Speedmaster.
2.
To Triumph Thunderbird Storm 1600 (συντομα νεο αποκτημα).
3. To GS.
4. Και τελευταιο το RT1100
To Bonneville μενει εκτος παιχνιδιου για ευνοητους λογους.
"ποια πιστεύεις ότι είναι η καταλληλότερη για μονό?"
Απο την στιγμη που μπορει να κανει κανεις το Nordkapp με παπακι, τοτε κατα την γνωμη μου, ολες παιζουν, απλος διαφερουν τα επιπεδα ανεσης και μπιχλιμπιδια.
Προσωπικα βαζω τα 2 Triumph "cruisers" στο παιχνιδι διοτι μου αρεσει η ιδεα της εξερευνησεις και οχι μονο της διαδρομης. Σ'αυτο τα "cruisers" δεν παιζουνται (το Speedmaster το πηρα για της καφετεριες και εχει παει μεχρι Σκανδιναβια κα Μαροκο)
Το GS ειναι ευελικτο, σβελτο και βγαινη στο χωμα εαν χρειαστη. Κατα τ'αλλα δεν μου αρεσει το οτι σε "στηνει" στην θεση σου (το'χουν αυτο οι Γερμανοι).
Το RT το εχω για χειμωνιατικες βολτες και για σβελτες βολτες σε δυτικη Ευρωπη οπου εχει πιο καταλληλους δρομους. Σε οχι τοσο καλους δρομους οπως Αν. Ευρωπη και Ρωσια, το στησιμο και το βαρος της μαλλον κουραστικο μου ειναι. Και εδω παλι, εχω κανει περιεργες διαδρομες, οποτε και παλι "παιζει".
Δεν νομιζω να πολυ-απαντησα στην ερωτιση για το ποια εινα πιο καλη για "μονο". Εαν με ρωτουσες για βαθος και λιγο hard-core δυτικης Αφρικης θα ελεγα αμεσως τα δυο 800αρια (BMW - GS και Triumph Tiger 800).
Γενικα μιλωντας παντως, εχω κανει τοσα πολλα με τοσα διαφορετικα διτροχα (ξεκινησα να καβαλαω το 1977 και να ταξιδευω στα σοβαρα το 1981), οπου εμαθα προ πολλου να μην ανεβαζω συρματοπλεγματα.
Αυτα!