Καλημέρα σε όλους,
Ετομάζω ένα ταξιδάκι σε κεντρική και Βόρεια Ιταλία το Σεπτέμβρη και θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τα μέρη που αξίζει κανείς να πάει όχι μόνο ως προορισμό αλλά φυσικά και για τη διαδρομή.
Μία μοτοσυκλέτα, 2 επιβάτες και αρκετή όρεξη.
Προς το παρόν έχω καταλήξει στην παρακάτω διαδρομή.
- Αναχώρηση το μεσημέρι/απόγευμα του Σαββάτου 05/09/09 για Ηγουμενίτσα.
- Βραδυνή αναχώρηση και αποβίβαση το πρωί της Κυριακής στο Bari.
- Από το Bari ξεκινάμε για Amalfi (1η διανυκτέρευση) που είναι κοντά στην Πομπηία και Napoli.
- Από Amalfi φεύγουμε το πρωί της Δευτέρας για Ρώμη όπου και διανυκτερεύουμε 2 νύχτες.
- Από Ρώμη ανεβαίνουμε μέσω San Gimignano (μεσαιωνική πόλη με κάστρα και πύργους) στη Φλορεντία όπου και διανυκτερεύουμε 1 νύχτα.
- Το πρωί της Πέμπτης ανηφορίζουμε για Bolognia όπου και θα κανονίσω επίσκεψη στο εργοστάσιο μουσείο της Ducati/Lamporgini.
- Συνεχίζουμε βορειοδυτικά για Modena και επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari.
- Κατόπιν ανεβαίνουμε κι άλλο για Βενετία (μέσω Bologna) όπου και θα διανυκτερεύσουμε για 2 νύχτες με παραμονή στο Mestre (ενδοχώρα Βενετίας) και ολοήμερες εκδρομές στο σύμπλεγμα νησιών της γραφικής Βενετίας.
- Απο Βενετία αναχωρούμε το πρωϊ του Σαββάτου και κατεβαίνουμε για San Marino και Ravenna με κατάληξη τo λιμάνι της Ancona για βραδυνή αναχώρηση με το πλοίο πίσω για Ηγουμενίτσα.
Εναλλακτικά θα μπορούσα ίσως να μην κατέβω σε Amalfi/Napoli ώστε να έχω περισσότερο χρόνο που πιθανότατα να μου επιτρέψει να πάω ακόμα βορειότερα σε Como, Milano κτλ.
Αναμένω τις γνώμες σας, τις προτάσεις σας αλλά και τις ανησυχίες σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σωκράτης.