Κανένας guru-ειδικός στα ηλεκτρονικά??
Δεν ήξερα αν το θέμα έπρεπε να μπει εδώ ή ίσως στα threads των gps ,και εξηγούμαι.Όπως ίσως κάποιοι από τους συμφορουμίτες έχω ενα GPS της GARMIN το GPSMAP 276C.Το μηχάνημα γενικώς είναι πολύ καλό με ένα όμως μεγάλο ελάττωμα.Τη μνήμη του.Για τα συγκεκριμένα εργαλεία η μαμά garmin χρησιμοποιεί τις garmin data cards οι οποιες εκτός της μικρής χωρητικότητας (από 8-512 ΜΒ) είναι πανάκριβες (70-180 €).Έχω τρείς μνήμες μία 16ΜΒ μία 32ΜΒ και μία 128ΜΒ .Η τελευταία χωράει το χάρτη της Ελλάδας από την Autodrive και το χάρτη της Ελλάδας-Αλβανίας -Ευρ/κης Τουρκίας από το Garmin Mapsource.Για τις άλλες δε το συζητάω.
Στο θέμα μου τώρα.Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει από ηλεκτρονικά να μου πεί άν γίνεται να παρέμβεις στη πλακέτα της μνήμης και αλλάζοντας το chip της με ένα μεγαλύτερης χωρητικότητας πχ 1-2 GB αν θα μπορεί να δουλέψει και να την διαβάζει το GPS.Έχω επικοινωνήσει με διάφορους επαγγελματίες του χώρου των ηλ/κων και κανένας δεν εγγυάται οτι θα δουλέψει.Εχω δεί όμως στο youtube κάποιο Ρώσο ο οποίος έχει φτιάξει έτοιμη πλακέτα με μνήμη 2gb την οποία δείχνει να δουλεύει κανονικά και την οποία πουλάει κιόλας γύρω στα 120€. Κανείς τα φώτα του??
|