|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: τακάκια σφύριγμα
Απόσπασμα:
ΣΤο τακακι π.χ. αν βρεις τις προδιαγραφες της μαμας ¨η και καλλυτερες (ναι συμβαινει κι αυτο) και μια καλυτερη τιμη τοτε μπορεις αφοβα να το φορεσεις!! Τωρα , αν σου κανει σφυριγματα και κελαηδισματα.......μην τα θες κι όλα δικα σου!!! |
|
|||
|
|||
..και της μαμας παλι τσιρίζουν παίδες!...εχω δοκιμασει τα παντα ...στην αρχη εχουν αποτελεσμα οι αλχημείες αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια!
.... |
|
|||
|
|||
Τότε με το συμπάθειο αλλά όπου δεν πιάνει η τεχνολογία και η επιστήμη δοκιμάζουμε παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις κατά του σφυρίγματος: ξεμάτιασμα, βελονισμό, όζον, σπαθόλαδο κλπ
|
|
|||
|
|||
..δηλητήριο μπλε σκορπιού Κούβας
|
|
|||
|
|||
Εγώ ξέρω ότι βάζουν Copper grease. Το οποιο όμως δεν το βάζουν για να σταματήσει το σφύριγμα αλλα για να μην κολλήσουν τα τακάκια στις δαγκάνες λόγο υψηλών θερμοκρασιών. Τώρα από προσωπική μου εμπειρία ναι το έχει σταματήσει αλλα όπως είπε και ο Γιώργος κανονικά τη δουλειά αυτή thn κάνει το αλουμινένιο φύλο.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Διότι, το grease με τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται στην δαγκανα, θα λοιωσει και θα γινει υγρο το οποιο με την σειρα του θα κυλησει στο τακακι και στην δισκοπλακα - 1 σταγονα μεγεθους μυτης καρφιτσας αρκει - και στο επομενο φρεναρισμα αντιο.............ζωη (ισως)!!!!!!! Τα τακακια δεν κολλανε στις δαγκανες ΠΟΤΕ!! Αυτο που κολλαει ειναι τα εμβολακια της δαγκανας απο κακες/φθαρμενες τσιμουχες/Ο-rings ΜΟΝΟΝ!!!! και δεν κολλανε στο τακακι αλλα μεσα στην δαγκανα εκει που ολισθαινουν!!! Πως θα κολλησει το τακακι αφου δεν εφαπτεται στην δαγκανα παρα μονον στο ελατηριο συγκρατησης και στον πειρο? το υπόλοιπο ειναι στον αερα, και μολις αφησεις το φρενο η θερμοκρασια του πεφτει κατα 80% σε χιλιοστα του δευτερολεπτου!!!! Οτιδηποτε κανεις στην δαγκανα, ειτε αυτο ειναι λυσιμο της και καθαρισμος (παντα με ειδικο υγρο και μετα πλυσιμο με υγρα φρενων ειτε αλλαγη τσιμουχων και o-ring παλι μετα απο λυσιμο της, δεν γινεται κιαλλιως εξάλλου, πρέπει ετσι όπως ειναι λυμενη ολα τα εξαρτηματα να πλυθουν με ειδικα μπανια σε κατι ειδικα πλυντηρια με χημικα που εχουν τα συνεργεια, να στεγνωσουν καλα, να περιλουστουν με υγρά φρενων το καθε κομματι ξεχωριστα, να στραγγιξουν αριστα και να αφεθουν στον ηλιο να στεγνωσουν ¨η ενα ενα τα εξαρτηματα (πλην τσιμουχων και o-rings, αυτα ΠΑΝΤΑ μπαινουν καινουρια ) να σκουπιστουν καλα και να αφεθουν να στεγνωσουν ¨η αν ειναι δυνατον να τα στεγωνωσουμε αριστα με το πιστολακι!!! Μετα τοποθετουμε τα καινουρια o-rings και τις τσιμουχες!! Αυτη ειναι και η μοναδικη φορα που τα εξαρτηματα της δαγκανας ερχονται σε επαφη με υγρα πλην του νερου!!!!!!!!! Οταν αγοραζεις καινουρια μοτοσυκλετα, οι δισκοπλακες ειναι περασμενες με συντηρητικο υγρο για να μην σκουριαζουν!!! Τα μαγαζια, που σεβονται τον εαυτον τους, πλην παραδωσουν μοτοσυκλετα σε αγοραστη πρωτα πλενουν τους δισκους με καθαρη βενζινη - ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - μ'ενα πινέλο. Αλλα ΟΧΙ ολα τα μαγαζια!!!Ξερετε ποσοι εχουν φαει τα μουτρα τους??? Εχω αλλαξει 10 καινουριες δισκοφέρουσες μοτοσυκλέτες παντα κατα την παραλαβη τους κουβαλουσα το φιαλιδιο με την καθαρη βενζινη κι ενα πινελακι!!!! Και μην ακουτε αυτα που σας λενε διαφοροι εξυπνακηδες εξουσιοδοτημενων και μη για να μην θρηνησουμε, κι αλλα, θυματα!!! Last edited by GeorgeP; 05-03-2010 at 12:07. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το copper grease αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και 1100 C. http://www.bondloc.co.uk/pdfs/Bondloc_BCOPPER.pdf Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε αγωνιστικά τακάκια είναι της τάξεως των 700 C οποτε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το copper grease. Και όχι δεν θεωρώ τον εαυτό μου εγκληματία. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
μα τον Θεο δεν μπορεις να φανταστεις ποσο απολαμβανω αυτο το παρε/δωσε γνωσεων σε ολα τα φορουμ μοτοσυκλετας αλλα και άλλων στα οποια ειμαι μελος!! Δεν εχει σημασια που αν καποιος πει κατι λαθος, υπαρχει καποιος αλλος ¨οι άλλοι ΄και ο ιδιος ο γραφοντας λάθος που θα τον διορθωσουν!! Το προηγουμενο ποστ μου αναφεροταν στην αποφυγη πασης φυσεως χρηση grease στα φρενα για διαφορους λογους, που δυστυχως δεν εξειδικευσα!!!! Ετσι αγαπητε μου φιλε λαμβανω το θαρρος να σε συμπληρωσω και οχι να σε διορθωσω ως προς το copper grease αναφεροντας καποια στοιχεια. Πρωτα απο ολα να σου πω ναι εχεις τα δικια σου για το συγκεκριμενο υλικο αλλα..........το συγκεκριμενο ειναι ενα γρασσο με κοκκους χαλκου μεσα του, αδιακριτους βεβαια, που του δινουν την ιδιοτητα να αντεχει στις υψηλες θερμοκρασιες όπως λες κι εσυ. Εχει εφαρμογη σε κλειστες τριβομενες επιφανειες π.χ κλειστα ρουλεμαν όπου αναπτυσσονται υψηλες θερμοκρασιες απο την τριβη!!! Εχει αντοχη μεχρι 1100 βαθμους κελσιου ως προς τις λιπαντικες του ιδιοτητες και παρουσιαζει μεγαλη αντισταση στο λειωσιμο του και την μετατροπη του σε υγρο!!! Οχι οτι δεν λειωνει!!!!! Στο οριο αντοχης του δηλαδη στους 1100 βαθμους εχει γινει πιο ρευστο απο το μελι!!!!! Στους 700 ειναι σαν μελι!!! Αρα, μπορουμε να το βαλουμε στις δαγκανες ωστε να κρατωνται λιπαινομενα τα εμβολακια? Γιατι αυτος ειναι ο σκοπος μας!!! ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! γιατι? διότι σε ενα χρόνο θα εχουν καταστραφει οι τσιμουχες και τα o-rings αφου το συγκεκριμενο γρασσο εχει καταστροφικη επιδραση επανω τους!! Τοτε γιατι το χρησιμοποιουν στα κλειστα ρουλεμαν? κι αυτα με τσιμουχες ειναι κλεισμενα!!!! Διότι η τσιμουχα του ρουλεμαν ειναι φτιαγμενη απο συνθετικα υλικα γιαυτον ακριβως τον λογο ενω οι τσιμουχες και κυριως τα o-rings των δαγκανων απο καουτσουκ για να μην ''σκληραινουν'' γρηγορα και χανουν τις στεγανωτικες τους ιδιοτητες!!!!!!!!!! Last edited by GeorgeP; 05-03-2010 at 13:39. |
|
|||
|
|||
Έχεις δίκαιο στο ότι δεν κάνει για πλαστικά αν όχι σε όλα τα ήδη ίσως στα περισσότερα αν και εγώ που το έχω χρησιμοποιήσει στα φρένα αρκετές φορες δεν είχα κανένα πρόβλημα.... ίσως πάλι να ήμουν τυχερός!
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
τακάκια GSA 1200 | skouilis | Τεχνικά θέματα διάφορα | 68 | 26-06-2010 01:46 |
Αλλαγή τακάκια για gs 1200. | fire red! | Τεχνικά θέματα διάφορα | 11 | 06-07-2009 21:52 |
Για τακάκια, μιλάμε! «Σκληρά» και «μαλακά» | Κύρος Γρανάζης | Τεχνικά θέματα διάφορα | 33 | 13-03-2009 00:35 |