|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Η Ελλάδα του μπαρμπα-Κώστα φεύγει, άραγε;
#
Η Ελλάδα του μπαρμπα-Κώστα φεύγει, άραγε; # ## Τον συνάντησα στην Ανδραβίδα, τον μπαρμπα-Κώστα, ύστερα από 20 και πλέον χρόνια. Ήταν στο καφενείο όπου είχαμε πρωτοβρεθεί.# Κομματάρχης στην περιοχή ο ογδοντάρης σήμερα αγρότης και, όπως μού είπε, οι καιροί αλλάζουν. ## Ο ίδιος έκανε μια μικρή περιουσία με τις γεωργικές επιδοτήσεις από την ΕΟΚ. Η μία κόρη του διορίστηκε από τοπικό βουλευτή στην# Αγροτική Τράπεζα και η άλλη εργάζεται σε μία Εφορία του Πύργου. Τον γιό του κατάφερε να τον βάλει στην ΔΕΗ της Πάτρας, όπου,# μού είπε, ότι «διαπρέπει ως συνδικαλιστής». Οι δύο γαμπροί του είναι δικηγόρος ο ένας και γεωπόνος ο άλλος με απασχόληση στο πρώην# υπουργείο Γεωργίας. Η δε νύφη του είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Γαστούνης. ## «Παλιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα», μού εξομολογήθηκε ο μπαρμπα-Κώστας. «Οι βουλευτές μπορούσαν να μάς βοηθήσουν.# Τώρα όμως;.». «Μα καλά», του λέω, «αν καταλαβαίνω καλά μπαρμπα-Κώστα είστε όλοι, με μία εξαίρεση, κρατικοί υπάλληλοι.# Εσύ έβγαλες δύο δεκάρες από τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου απασχολούνται στο Δημόσιο και σε# δημόσιες εταιρείες.». «Ε, και λοιπόν, κακό είναι αυτό; Εγώ έδωσα αγώνες για το κόμμα και τα παιδιά μου το στηρίζουν. Να μην κάνει κάτι# αυτό και για μας; Χωρίς τις ψήφους που μαζεύουμε ο Χ.Γ. δεν θα έβγαινε ποτέ βουλευτής. Στις τελευταίες εκλογές βγήκε για τρίτη φορά# και απ' ό,τι βλέπω και μαθαίνω είναι και 'κονομημένος». ## «Εσύ, μπαρμπα-Κώστα, πόσα διαμερισματάκια έχεις;». «Δύο στον Πύργο, δύο στην Πάτρα και το σπίτι μου εδώ. Έχουμε και τα χωράφια,# με τα οποία κανείς δεν ασχολείται τώρα, γι αυτό προσπαθώ να τα δώσω σε κανέναν που να θέλει να ανοίξει σουπερμάρκετ». «Δάνεια,# από ποιες τράπεζες έχεις πάρει μπαρμπα-Κώστα;». «Μπα, τώρα, την ΑΤΕ και την Εθνική τις ξόφλησα. Είχα πάρει σχεδόν τζάμπα δάνεια# από την ΑΤΕ και το 20% μού το χαρίσανε λόγω των πυρκαγιών. Τώρα όμως τα βλέπω σκούρα. Παίρνω δύο συντάξεις και φοβάμαι μπας# και τις χάσω . Αυτοί οι #κλέφτες φταίνε που φθάσαμε σ' αυτά τα χάλια.». # # Από το 1982 έως το 1997 ο μπαρμπα-Κώστας εισέπραξε από τα κοινοτικά Ταμεία 620.000 ευρώ. Δανείστηκε από την ΑΤΕ και την# Εθνική άλλα τόσα. Ποτέ του δεν πλήρωσε μία #στην εφορία, εισπράττει 2.350 ευρώ τον μήνα συντάξεις, έχει 1.100 ευρώ έσοδα από δύο# ταξί που νοικιάζει και το καλοκαίρι νοικιάζει σε Γερμανούς τρία δωμάτια αδήλωτα που έχει στο Κατάκολο. Την περίοδο 1975-1985# τού χαρίστηκαν 3 εκατ. δραχμές δάνεια από την ΑΤΕ και εισέπραξε κάπου και 500.000 για φυσικές καταστροφές. ## «Εσύ βολεύτηκες μια χαρά μπαρμπα-Κώστα», λέω στον συνομιλητή μου. «Τα εγγόνια σου όμως; τί βλέπεις να κάνουν;». «Δεν τα βλέπω# να κάθονται εδώ. Η Ελλάδα που γνωρίσαμε εμείς τελειώνει, φεύγει. Και μαζί μ' αυτήν θα φύγουν και οι πιο ικανοί. Έτσι κι αλλιώς, δεν# θα είμαστε εδώ για να δούμε την συνέχεια, άρα τι με νοιάζει εμένα, το γέρο. Ετσι κi αλλιώς, έφαγα τα ψωμιά μου».# «Ναι, έχεις δίκιο», απαντώ. «Το δικό μας φευγιό είναι ό,τι το πιο σίγουρο, ίσως και το καλύτερο για τον τόπο, μπάρμπα-Κώστα». Υ.Γ. Ο μπαρμπα-Κώστας - δικαίως βέβαια, κατ' αυτόν - είναι και «αγανακτισμένος». |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Η Ελλάδα του μπαρμπα-Κώστα φεύγει, άραγε;
Α ρε μπαρμπα Κώστα αν μου τελειώσει η αξιοπρέπεια δεν θα έρθω να ζητήσω από σένα !
|
|
|||
|
|||
Πικρα δηλαδη για τον μπαρμπα ετσι ;;;
|
|
|||
|
|||
[QUOTE=BOXER;422648]Πικρα δηλαδη για τον μπαρμπα ετσι ;;;[/QUOTE
Πίκρα
|
|
|||
|
|||
... |
|
|||
|
|||
Φεύγει άραγε, ή μεταλάσσεται???
Jefe |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Η Ελλάδα του χτες ........ | trendy | Ελλάδα | 5 | 16-04-2011 16:27 |
Μετά από Aldi και Fnac φεύγει και ο “Τιτάνας”; | gsmaniac | Επικαιρότητα | 9 | 25-10-2010 01:29 |
Ήταν άραγε εφικτός ο σχεδιασμός κι η κατασκευή του Μηχανισμού .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Πολιτισμός | 6 | 06-04-2010 21:37 |
Γιατί άραγε .....????? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Κόσμος | 3 | 20-01-2010 15:19 |
Τι να σκέφτονται άραγε???? | soter3gm | Ανέκδοτα | 0 | 28-09-2009 23:08 |