|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Bοήθεια για επιλογή ζελατίνας σε F650GS twin
Όχι μωρε, το είπα γιατι απ´οτι έβλεπα συμμετείχαν στη συζήτηση παιδιά που έχουν ίδια μηχανη με σένα. Συνεπώς να πεταχτώ εγω με άλλη μοτο να πω τα δικα μου μπορεί να φαινόταν κάπως!
Καλο σ/κ παιδια! Καλές βόλτες |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Διαβάζοντας όλες τις αναρτήσεις αποφάσισα τις τελευταίες 3 μέρες να κάνω ένα test και να προσπαθήσω να ελέγξω αν οι φιμέ ζελατίνα που έχω μπορεί να μειώσει την ορατότητα ή την οδηγική συμπεριφορά κατά οποιονδήποτε τρόπο. Αν και την έχω περίπου 3 χρόνια και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, προσπάθησα να την κρίνω από την αρχή. Ακόμα και όταν κοιτούσα μέσα από την ζελατίνα, που σημαίνει ότι κοιτούσα στα 1-2 μέτρα μπροστά μου, πουθενά δεν είχα πρόβλημα ορατότητας. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις γιατί και εγώ τις ίδιες είχα πριν αγοράσω ζελατίνα, αλλά το ότι είναι φιμέ δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά διάφανη, απλά είναι ελαφρά πιο σκούρα που στο κάτω-κάτω, αυτό που αλλάζει είναι την αισθητική της μοτοσυκλέτας και τίποτα άλλο. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι στην συγκεκριμένη ζελατίνα και όχι γενικά, γι΄αυτό και είναι σημαντικό να ελέγχει ο υποψήφιος αγοραστής το προϊόν από κοντά, ή να συμβουλεύεται άτομα (και το forum σε αυτό είναι θησαυρός) που ήδη την έχουν πάρει…
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
@Manolis Τελικα τι εκανες πηρες ζελατινα??
|
|
|||
|
|||
Λοιπόν έχω f 650 gs twin, ειμαι 1,72 εκ και έχω δοκιμάσει τις εξής:
Wundelich vario givi mra touratech κοντή και μεσαία εργοστασιακή αποτέλεσμα (προσωπικό και υποκειμενικό): Wunderlich: Επαρκής κάλυψη από αέρα στο τέρμα πάνω αλλά πολύς θόρυβος (ο θύλακας αέρα κλείνει στην ουσία πάνω στα πλαϊνά του κράνους και σε τρελαίνει τον μπάπα μπούπα). Επίσης είναι σαν περίπτερο και απίστευτα βαριά, σε βαθμό που κούναγε off road και σε μεγάλες λακούβες όλο το ρύγχος τραγικά. Έφτασα να κάτσω να ζυγίσω την ζελατίνα συγκριτικά για να ανακαλύψω ότι έχει τέσσερις φορές το βάρος μιας απλής Givi πχ Αυτό βέβαια γιατί είναι από υπερανθεκτικό lexan. Givi Καλή κάλυψη, καλή απόδοση για τα λεφτά της -η καλύτερη σχέση απόδοσης τιμής/κάλυψης. Πολή καλή και ομαλή ροή χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο, αλλά έχει να κάνει και με το που σε βρίσκει η πάνω ροή του αέρα. Δεν είναι για πολλά off road σε στούμπι με πολλά βρίσκει εύκολα στο κράνος σου! Βγαίνεο εύκολα όμως. MRA: Ακριβή και με μικρή και περίεργη κάλυψη. Αρχικά απογοητευτηκα από αυτήν γιατί με 140 ευρώ τελικά το χειμώνα κρύωνα. ΠΑρόλα αυτά μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα ότι είναι φτιαγμένη με την "ανάποδη" λογική του πόσο "σωστή" σχέση με τον άερα πρέπει να έχεις με το μίνιμουμ των "επιπλοκών". Με άλλα λόγια είναι μια μικρή ζελατίνα που δεν σπάει δεν χαλάει και δεν βρίσκεις επάνω ότι και να κάνεις εκτός και εκτός δρόμου, και ταυτόχρονα δεν "κόβει τον αέρα αλλά τον "ανοίγει" με την αεροτομή που έχει ώστε να μην σε ενοχλεί τόσο, όσο αν δεν έχεις ζελατίνα. Και είναι πραγματικά αθόρυβη. Σε ταξίδι με βροχή όμως θα παπαριάσεις κανονικά. Touratech και εργοστασιακές: ΠΟλύ καλές για προστασία οργάνων και το ...ντιζάιν της μοτό. Ομοίως και η touring της BMW από όσο άκουσα. Α! Ένας φίλος έχει βάλει σε 800άρι desierto που τα κάνει όλα, ανοιγοκλείνει αλλάζει ύψος ανεβοκατεβαίνει και έχει και εσωτερικό σκελετό που παίρνει gps. Αλλά έει και 500+ γιούρα οπότε... πάρε μια givi και με το εργαλιάκι της bmw αλλάζεις στη stock άμα είναι να μπεις σοαβρό χώμα. ΥΓ: Δεν λέω ότι ξέρω περισότερα από τον Μανιάτη αλλά ξέρω ένα πράμα. Όποτε μπήκα χώμα με ζελατίνα μεγαλύτερη της στοκ μικρής ή μεσαίας βλαστήμισα είτε φιμέ ήταν ή όχι γιατί απλά με το που έσκαγαν πάνω λάσπες ή πέρναγα ρυάκι και μετά σε χώμα γινότανε εμπριμέ. Αυτά! |
|
|||
|
|||
Ευχαριστουμαι Vag!!
|
|
|