Να πω και το άλλο....
Το πιο απίστευτο είναι που ζητάει πολύς κόσμος γνώμες και απόψεις για λάστιχα , φρένα και αναρτήσεις....
Εδώ τεστ επίσημα με όργανα, υπό σταθερές (κατά το δυνατόν) και σίγουρα ελεγχόμενες συνθήκες, και άκρη δε βγαίνει σε κάποιες περιπτώσεις! ΟΚ ξεχωρίζει το 1ο από το τελευταίο λάστιχο (ή ανάρτηση, τακάκι κλπ) εύκολα, αλλά στα 2-3 κορυφαία τα πράγματα είναι συγκεχυμένα.
Μιλάμε για μετρήσεις ακριβείας στο στεγνό, στο βρεγμένο, σε αποστάσεις ακινητοποίσης, σε επιτάχυνση σε πλευρικές επιταχύνσεις κλπ. Μεγέθη μετρήσιμα κι απολύτως ενδεικτικά!
Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι -χωρίς παρεξήγηση- ακούω βερεσέ την άποψη του καθενός, σ΄αυτά τα θέματα.
Ακόμα κι αν πρόκειται για έναν πρωταθλητή, η άποψή του δε βαρύνει, όσο η προσωπική μου άποψη όταν δοκιμάσω το συγκεκριμένο αναλώσιμο. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό αυτό, αλλά δεν πρόκειται καθόλου για εγωισμό! Έχει να κάνει με τη χρήση του καθενός, τις ανάγκες του , τις ικανότητές του ή την έλλειψη αυτών.... κ.ο.κ.
Βλέπω λάστιχα 100% ασφάλτινα στα GS και ακούω και υπερθετικά σχόλια. Συμφωνώ μ' αυτούς, αλλά δεν τα επιλέγω γιατί δε θέλω να καταργήσω το χαρακτήρα της μηχανής μου. Είναι σα να βάζω σλικς στο forester....
Bλέπω άλλους με TKC ή KAROO, να ασχολούνται με τη διάρκεια ζωής, ή ποια είναι η ενδεδειγμένη τελική.....
Άκρη δε βγαίνει κι άμα δε μάθεις από την εμπειρία σου (με κόστος βέβαια... σε χρήμα και χρόνο) άποψη δεν αποκτάς!
Πάντα θα βρίσκεις κάτι να μην σου αρέσει και θα τα ρίχνεις στον τάδε "που σε πήρε στο λαιμό του".
Εμπιστεύομαι κάποιους επαγγελματίες όμως, που σε ρωτάνε (εννοείται ότι ξέρουν το όχημα...) τι θές να κάνεις, που θα το πας, πώς, πόσο φορτωμένο κλπ και σου κάνουν κάποιες προτάσειςμε + και - κι έτσι αποφασίζεις.
Ευτυχώς κι επειδή εμπλέκομαι με αυτοκίνητα και μηχανές, συνεργεία κλπ από τα 8 μου, έχω καταλήξει και συνεργάζομαι με 4-5 ανθρώπους και οι αποφάσεις για το τι τοποθετώ κατά καιρούς στα οχήματά μου είναι κατα βάση επιτυχημένες. Μια φορά το μετάνιωσα (στα 25+ χρόνια....) για κάποια λάστιχα που έβαλα σε ένα Astra. Ποτέ άλλοτε
Καλή η κουβέντα στα φόρουμ, αλλά -και 1000 συγνώμη αλλά την αλήθεια θα την πω- όποιος βασίζεται σ' αυτές τις κουβέντες για να αποφασίσει, είναι λάθος. Ακόμα κι αν κάποιες επιλογές του βγήκαν
Πάντα φιλικά προς όλους και με αγάπη