|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αξιοπιστία 1100-1150 GS
Δεν ξερω ακομα τι θα κανω....
Οτι και να γινει δεν θα γινει τωρα παντως. Εκτος και αν βαζοντας after καταλυτη μπει after εξατμιση ελευθερη με ενα διαφραγμα και κατεβασει τα db αρκετα.... Μην ξεχνας οτι μεχρι τα τελη του χρονου πρεπει να της περασουμε ΚΤΕΟ. Ολες οι τεχνικες προτασεις παιδια ευπροσδεκτες... ( βεβαια δεν εχω παει σε εξατμισα να ρωτησω ακομα ). Τωρα για να γινω πιο ξεκαθαρος και στους συμφορουμητες, γινεται ενα πολυ καλο σερβις ( παραπανω απο σερβις ), επισκευες κτλ... Θα κανω παρουσιαση τελειωνοντας. Last edited by staikosn1; 12-10-2012 at 01:50. |
|
|||
|
|||
john1100 εχουμε κανενα νεο???
Σε τι φαση εισαι με την μηχανη? |
|
|||
|
|||
Γουστάρεις να ανεβάσω μερικές φωτό με τις μόντες που έφτιαξα ?.
Αύριο πρώτα ο Μεγαλοδύναμος την τελιώνω.. |
|
|||
|
|||
Λοιπόν ανοίγω θέμα μιας κ ξεκατινιαστήκαμε αρκετά με το νέο gs.
Ας πάμε λοιπόν στο παλιό 1100 που μόλις χτες τελείωσα τις μόντες και κατέληξα στα υλικά που θα βάλω στον κινητήρα προκειμένου να ανεβάσω την ιπποδύναμη. Να ενημερώσω ότι τις μετατροπές δεν τις κάνω με απόλυτο σκοπό την βελτίωση, αλλά επειδή μου αρέσει απλά να ασχολούμαι, να ξεφεύγω από τα χίλια μύρια προβλήματα (που όλοι έχουμε) κ να κάνω το χόμπυ μου. Λοιπόν συμφορουμίτες μοιράζομαι μαζί σας το project. Κάθε κριτική, συμβουλή, σχόλιο κ παραλειπόμενο είναι δεκτό αρκεί να μην είναι κακόβουλο. Αρχίζω λοιπόν με τα υλικά κ τις μοντίφες που έκανα επάνω σε αυτά. (Δηστυχώς ένα κόψιμο που είχα στο χέρι μου σήμερα δε μου επιτρέπει να μοντάρω κ να τελειώσω, αυτός είναι άλλωστε κ ο λόγος που ξανακάθησα στο πληκτρολόγιο). (Τα πάντα έγιναν μετά από συζητήσεις, συμβουλές και επιβεβαιώσεις από τον Georgep ο οποίος είναι πτυχιούχος μηχανολόγος, ενώ προσωπικά είμαι περισσότερο επί της πρακτικής), τον οποίο κ ευχαριστώ, άσχετα με την έκβαση του εγχειρήματος. Πάμε λοιπόν : Πιστόνια Αριστερά του R1100s, δεξιά του GS. Παρατήρησε τη κούρμπα.. Ανοιγμα οπών πιστονιού (κάτω από τα ελατήρια λαδιού), για λίπανση κ ψύξη σε ακόμα ψηλότερες στροφές : (Παρατηρείστε επίσης τα κομένα αυτιά- είναι οι πίσω άκρες του πιστονιού. Φαγώθηκε αρκετό μέταλο από τα πιστόνια, ώστε να ελαφρώσουν κατά 15% και να βοηθήσουν το στροφάρισμα. Εκκεντροφόροι : Αριστερά ο S (φαίνεται έ?) Εξαγωγή βαβλίδων, τοποθέτηση ατσάλινων ροδέλων στην βάση : Οι ατσάλινες ροδέλες τοποθετήθηκαν για να προφορτίσουν τα ελατήρια κ να τα κάνουν πιο σκληρά. Αυτό χρειάζεται στους τους ψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Το μοτέρ ψηλά αν δεν έχει γρήγορες επαναφορές των βαλβίδων τότε λέμε ότι "βαλβιδίζει" καίει τσάμπα βενζίνη κ φυσικά δε φτάνει το peak των αλόγων που μπορεί να αποδόσει. Βγαλμένη βαλβίδα : Τοποθέτηση ατσάλινης ροδέλας : Οι ροδέλες τοποθετημένες : Τριμένες βαλβίδες : Κεφαλή πιανόλα έτοιμη με τον εκκεντροφόρο επάνω : Αυλοί εισαγωγής τριμένοι γυαλισμένοι : Αυλοί εξαγωγής ανοιγμένοι λίγα χιλιοστά : Για να ανεβάσω κ άλλο την συμπίεση θα έπρεπε να "φάω" μέταλο από την κεφαλή. Επειδή όμως είναι οριακά έψαξα να βρω μεταλικές φλάντζες (είναι πιο ανθεκτικές στις ψηλές θερμοκρασίες) που τελικά δε βρήκα. Έτσι άνοιξα τις φλαντζες της bmw για να χρησιμοποιήσω την κεντρική η οποία είναι καθαρά μεταλική : Άνοιγμα : Διαλυμένη φλάντζα (θα χρησιμοποιήσω την μεσαία) : Ξύσιμο φλάντζας : Φλάντζες έτοιμες : Πιστόνια επάνω : ..αύριο μεθαυριο κλείσιμο ρυθμίσεις κ οι πρωτες δοκιμές. Ελπίζω να πάει καλά Last edited by JohnGS1100; 07-11-2012 at 14:46. |
|
|||
|
|||
στην υγειά σου
|
|
|||
|
|||
μου αρεσει !!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
1100 ΑΘΑΝΑΤΟ μηχανακι οτι και βα λεμε!! Δωσε πονο στο μοτερ!!
|
|
|||
|
|||
Θα σφιξεις το μοτερ τοσο πολυ
και δεν θα αλλαξεις μεταλλα στις μπιελες??????? |
|
|||
|
|||
Έχω κλείσει το μοτέρ αλλά δεν το έβαλα εμπρός ακόμα λόγω που δε ξέρω πόσο έχει πάει η συμπίεση.
Η μόνη διαφορά στο θέμα συμπίεσης πριν κ μετά είναι στη στενότερη φλάντζα κεφαλής. Πριν η φλάντζα ήταν 1 χιλ, τώρα είναι 0,3 χιλ. Δηλ. κατέβασα την κεφαλή κατά 0,07 χιλ. Τα στοιχεία κ οι υπολογισμοί μου τώρα : Διάμετρος επί διαδρομή πιστονιού = 99 Χ 70,5 Δηλ. κυβικά κυλίνδρου είναι 542,9 cc Συμπίεση μαμά 10,3:1 (με φλάντζα 1 χιλ). Με τους μαθηματικούς υπολογισμούς που έκανα βγάζω αποτέλεσμα 11,1:1 (με φλάντζα 0,3 χιλ). Τα υπολόγισα σωστά ? Αν τα υπολόγισα σωστά τότε δε νομίζω να θέλουν ενίσχυση οι μπιέλες επειδή το μοτέρ δε θα έχει σφίξει τόσο πολύ. Μπορεί κανείς να υπολογίσει το νέο λόγο συμπίεσης πριν βάλω μπρος το μοτέρ ? Με το συμπιεσόμετρο που υπολογίζει bar είχα πριν με καλό πιστόνι κεφαλή 12 bar. (Το μανουαλ λεει ότι πάνω από 10bar είναι οκ). Με κρύο μοτέρ τώρα που μέτρησα μου δείχνει 16 bar, βεβαια αυτό είναι σχετικό γιατί δε το ζέστανα να στρώσει αλλά αναρρωτιέμαι μήπως ανέβηκε πολύ .. Last edited by JohnGS1100; 08-11-2012 at 19:30. |
|
|||
|
|||
Θες να μας πεις πως κρατιεσαι? Δεν σε γαργαλει το χερι σου λιγο?
|
|
|