|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ ΒΜW?
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Καλημέρα , τι έγινε καταπίαμε γλώσσα ; κινδυνεύει ο μύθος ; …¨ δεν έχω BMW κι αυτό πειράζει κάτι τύπους σαν κι εσένα!!!¨ Ωχ αυτό πως σου ήλθε …το αντίθετο συμβαίνει . Με πειράζει που υπερθεματίζεις σαν τέλειο ένα μέτριο μηχανάκι που καμία σχέση δεν έχει (πέραν της αξιοπιστίας) με τον τεχνολογικό και βιομηχανικό κολοσσό HONDA. Δηλαδή δεν έχει τεχνογνωσία η Hondaνα τοποθετήσει ένα διακόπτη για το abs, δεν έχει αναρτήσεις αντίστοιχες των KTM , MOTOGUZZI , DUCATI ,TRIUMPH ,MOTOMORINI με αξιοπρεπείς διαδρομές (τα 155-145 είναι αστεία ), θερμαινόμενα γκριπ, πλαστικά σαν αυτά που έβαζε πριν…25 χρόνια και όχι αυτά που λιώνουν και ασπρίζουν χωρίς αντηλιακά και ρεμούλες μόλις τα δει ο ήλιος ,και… έναν δείκτη βενζίνης (που θριαμβολογούσες για το λαμπάκι της ρεζέρβας λες και είναι τεχνολογικό θαύμα που δεν έχει ακόμα κλασικό ρουμπινετο),πρίζα ρεύματος ,κεντρικό σταντ….κ.α. που έπρεπε να είναι βασικά (να δούμε και λίγα έξτρα … απενεργοποίηση συνδυασμού φρένων , αντισπιν ,ρυθμιζόμενες από τιμόνι αναρτήσεις(όπως WPγια BMW) ,ζάντες με ακτίνες …κ.α.). Αυτά στα λέω σαν κάτοχος 2 μότο Honda που περίμενα τον διάδοχο της θρυλικής Africatwin και είδα ένα πλαστικό μπαούλο με φάτσα …τερατακι ποκεμον και κινητήρα που μπήκε απαράλλακτος για να αποσβεσθεί το κόστος ανάπτυξης του αποτυχημένου VTR(θεωρώ λανθασμένη την διάταξη των ψυγείων ιδίως σε ον-οφ). Η BMWείναι άλλη ιστορία (έχω αλλάξει 8 τα τελευταία 17 χρόνια και κατέχω επίσης 2 μότο-σύνολο 4-) αυτό σημαίνει ότι έχω πολλά ράμματα για την γούνα της, από δομικά και μηχανολογικά λάθη (έχω γνώση επιτηδευμένης αδυναμίας την οποία αντί να αποκαταστήσουν …τετραπλασίασαν την τιμή του ανταλλακτικού! Με κόλπο βέβαια για να μην εκτεθούν –αποκατάσταση έγινε όταν τα περνάν από άλλες βλάβες). Για το θέμα με τα τογιοτα…το γιαρις δεν είναι απρόσωπο αλλά χαμογελαστό, φωτιά σταθμευμένο πήρε το Κορόλα από βραχυκύκλωμα ,η αποζημίωση δεν έχει σχέση με την ανάκληση του γιαρις. Τυράκι … ΠΙΘΑΝΩΣ… έπρεπε να ρωτήσεις πόσο (θυμάσαι εκείνο το 1:1000000 του αλφα ρομεο) πιθανώς …1:10000000000 …το έγραψα λίγο κάπως για να σε κάνω να πεις πράγματα που συνήθως αποκρύπτεις (αποπροσανατολισμός -στρες- υποτίμηση ). Δεν είπα δήθεν μηχανολογικές γνώσεις – δεν έχει νόημα εξάλλου αφού όπως έχεις γράψει αλλού έχεις πτυχίο μηχανολόγου (και ανώτερο του δικού μου). Αυτές όμως τις γνώσεις έχεις την ιδιότητα να τις φιλτράρεις και διατυπώνεις όπως σε βολεύουν ,( κανείς και άψογη κοπτοραπτηκη …) . Από την περιγραφή (επίτηδες αναλυτική) της βλάβης στην δικιά μου συμπέρανες… ορθολογιστική χρήση συμπλέκτη!!! Είναι μηχανολογία αυτό; Όταν σπάει το καρέ και το πλατό είναι σχεδόν ανέπαφο σημαίνει αλλαγές στις 7000 στροφές σχεδόν καρφωτές χωρίς κλείσιμο γκαζιού, σημαίνει σπασμένες 1η 2α 3η στο χώμα, σημαίνει κατέβασμα και ντριφτ… πολύ ορθολογιστικά …ξανάλεω δως΄μου ένα βαραντερο 1βδομαδα να δεις στα ποσά αλλάζεις συμπλέκτη (και πολλά αλλά..). Όταν απλώσει … δεν μαζεύεται .
Υ.Γ : ο Norman Hossack δεν εργάστηκε στην BMW, ούτε σε κάποια άλλη μεγάλη εταιρία (ήταν εκτός βιομηχανικού κατεστημένου…όπως και ο δικός μας Θανάσης Λέφας), το ανήθικο είναι ότι ποτέ δεν αναγνώρισε τη δουλεία του. Παρ΄όλα αυτά είναι η μόνη εταιρία που έβγαλε σε μαζική παραγωγή και καθιέρωσε σε όλα τα μεγάλα (και ακριβά )μοντέλα εναλλακτικά μπροστινά συστήματα. Το μέλλον θα δείξει… Υ.Γ.2: Στα μέσα της δεκαετίας του ΄30 πολλοί μηχανικοί προτιμούσαν τις εξελιγμένες αναρτήσεις με σουστοφυλα καθώς και εξελιγμένα τετρακαλαμα με σπειροειδή ελατήρια και ρυθμιζόμενους μηχανικούς αποσβεστήρες ,μέμφονταν και έλεγαν : πάει χάζεψαν εντελώς ,τι βλακείες φτιξαν οι γερμανοί για μπροστινά… κάτι σωλήνες με τα ελατήρια μέσα και κάτι έμβολα στο λαδί… και τι χαζό όνομα… τηλεσκοπικές … χα χα χα… |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δεν θα συνεχισω την μεταξυ μας ‘’αντιπαράθεση’’ θα σου πω μονον 5 (πέντε) πράγματα
Τα υπόλοιπα που αναφερεις ας τα κρινουν οι συνομιλητες μας σε αυτο το φορουμ!! Last edited by GeorgeP; 11-08-2009 at 17:11. |
|
|||
|
|||
Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες!!! Εάν γράψεις και τα χλμ του vara (Κινέττα) κερνάω καφέ.(δεν το έμαθα από internet).Αυτά που έγραψα είναι οι απαιτήσεις μου για τον διάδοχο του Africa ,που βάση του τεχνολογικού υποβάθρου της Honda έπρεπε να ταξιδεύει – στρίβει σαν BMW και να πηγαίνει χώμα σαν KTM (εκεί κολλάει ο διακόπτης του abs και η απενεργοποίηση του cbs). Έχω οδηγήσει vara και 990 παντού (οι αναρτήσεις του 990 έχουν αρκετά χιλιοστά διαδρομής και ισοπεδώνει τα πάντα , για σελά – άνεση –κραδασμούς… σωστός). Το cbs-abs δουλεύει άριστα μέχρι να ανέβει αρκετά η ταχύτητα (ξέρεις.. ντριφτακια στην είσοδο…διασκέδαση…) . Συγνώμη εάν έγραψα κάτι προσβλητικό για σένα δεν είχα πρόθεση (το γράψιμο μου είναι λίγο απότομο ).
|
|
|||
|
|||
κανένα πρόβλημα φιλε και συναδελφε TEOSS!!! Ο γραπτός λογος ειναι ''κάπως'' και για να σε καταλαβει ο άλλος στο 100% πρέπει να εισαι ο Χεμινγουει ¨η κάποιος τέτοιος τελος πάντων που εγω κι εσυ δεν ειμαστε!!!
Αν πηγαινεις μοτοσυκλέτες τύπου Βαραντερο/GS με ''ντριφτάκια'' θα πρέπει να σκεφτεις σοβαρά το Paris-dakar (χωρις πλάκα και πολυ σοβαρά το λεω) ¨η κατι ανάλογο διότι αυτες οι ικανότητες δεν πρέπει να μενουν στην......Κινεττα!!!! Υ.Γ. Η δευτερη παραγραφός μου ειναι απολυτως σοβαρη και δεν ειναι ειρωνική!! απευθυνεται και σε όλους αυτους οι οποιοι εχουν ΤΕΤΟΙΕΣ ικανοτητες με μοτοσυκλέτες 250+ κιλων και οι οποιοι με λιγη εξάσκηση μπορουν να μεταμορφωθούν σε Despress Cyril (http://www.dakar.com/2010/DAK/presen...e-photos.html#) και Βασσιληδες Ορφανούς με αρκετες πιθανότητες για διακριση! |
|
|||
|
|||
ηρθε η ωρα να λάβει τέλος ο καβγας!σας ανακοινωνω οτι εχω στα χερια μου την GS.μετα το test drive που είχα και εναν έλεγχο που της έκανα στην αντιπροσωπεια κατεληξα να την παρω.αν και ειχα αποφαισει να παρω την βαρα, μετα που οδηγησα το "ποδηλατο" επαθα πλάκα με την ανεση και ασφαλεια που ενιωθα.βεβαια χρειαζεται καποια πραγματα τα οποια θα τα φτιαξω μεσα στο χειμωνα.θα ανοιξω αλλο thread για καποιες αποριες που εχω.τα μπλουζακια παιζουν ακομα?ευχαριστω οσους ποσταραν.θα χρειαστω βοηθεια αρκετη τωρα!!!
|
|
|||
|
|||
Καλοριζικη και καλοταξιδη!!Χαλια επιλογη εκανες.
Για μπλουζακια γραψε την παραγγελια σου στο σχετικο thread και θα τα παραλαβεις με τη δευτερη παραγγελια που θα γινει.Θα ενημερωθεις σχετικα απο τους admin. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα.................. |
|
|||
|
|||
κι εγω!κι εγω συμφωνω!απολυτα μαλιστα!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
καθομασταν και ασχολουμασταν με τους βαραντερους ενω ενα απλο test ride ηταν αρκετο για να αναδειξει τη χαωδη διαφορα μεταξυ των 2 μοτοσυκλετων! Υ.Γ.αμα δεις varadero στο δρομο,περνα απο πανω!ετσι για να τους κοβεις τον αερα! |
Tags |
1100, 1150, 1200, bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, f800, forum, forumgs, gs 1150, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gs1100, gs800, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΔΗ | PITS | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 30 | 23-05-2009 20:18 |
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | Gazi | Κράνη | 12 | 23-05-2009 14:39 |
Ευφυές σύστημα πλοήγησης της ΒΜW | syan | Αυτοκίνητο | 2 | 20-03-2009 00:09 |
ΒΜW Lo Rider!!!!!!!!!!!!!! | riko46 | Νέα μοντέλα BMW | 2 | 07-03-2009 14:54 |
ΒΜW Σειρά 7 | riko46 | Αυτοκίνητο | 5 | 15-12-2008 21:43 |