|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: και γ@μω τα λαδια....
καλησπερα.εγω με τα τα λαδια αυτα της motorex αλλα τα boxer 15w-50 εχω καταενθουσιαστει.καταναλωση μηδενικη θα ελεγα.και ο κινιτηρας ακουγεται πολυ καλυτερα.και εχω κανει γυρω στα 5000χλμ.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μην διαβαζεις-τε ετικετες και τρελλαινεσαι-τε..........ειναι σκετο μαρκετινγκ......... Οπως μαρκετινγκ ειναι και η διαφορα λαδιου αυτοκινητου-μοτοσυκλετας (μυθος)......... Οπως μαρκετινγκ ειναι και η ονομασια π.χ της Bel ray ''Thumper'', λαδι το οποιο προοριζεται για μεγαλους μονοκυλινδρους κινητηρες....λεει......γιατι? τι διαφορετικο εχουν οι μεγαλοι ''Thumper'' (μονοκυλινδροι) κινητηρες απο τους πολυκυλινδρους? Last edited by GeorgeP; 30-05-2012 at 14:52. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
γιατι ειχα αρχισει να τρελαινομαι. Διαβαζεις ενα λαδι 10-40 με SAE ταδε και API ταδε για αυτοκινητο (ετικετα με ενα αμαξι) σε τιμη 7Ε/λιτρο και η ιδια μαρκα 10-40 με τα ιδια SAE και API για μηχανη (ετικετα 4Τ ή μια μηχανη) τιμη 14/λιτρο. Ρωταω εναν εμπορο ποια η διαφορα; Δε ξερω μου λεει... Ρωταω εσενα αναγνωστη.... Πως γινεται ρε φιλε; Last edited by kosta12gs; 30-05-2012 at 15:02. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εγραψα τι λεει η motorex ,η οποια υποστηριζει μειωση της καταναλωσης πετρελαιου κλπ.Ο kotsorider αυτο εχει διαπιστωσει.Απλα αναρωτιέμαι... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Αν κατεχεις την αγγλικην διαβασε κι αυτο εδω, very useful mate....... τωρα παμε στην motorex, μου ειπες για δυο λαδια, το boxer 15/50 και το κοινο 10/40...ποιες οι διαφορες τους? αν εξαιρεσεις οτι το 10/40 λογω καλυτερης ρευστοτητας (λεπτοτερο) δινει καλυτερη λιπανση στα πρωτα 10 λεπτα της ωρας, οταν δλδ ο κινητηρας ειναι κρυος, στα υπολοιπα χημικως ειναι πανομοιοτυπα. Και λεω χημικως διοτι η χημεια του καθε λαδιου το καθιστα καταναλωσιμο ¨η οχι, λιγοτερο ¨η περισσοτερο το ενα απο το αλλο, απο τον ΙΔΙΟ κινητηρα. Εδω θα βρεις το MSDS (Material Safety Data Sheet) του απλου 10/40 της μοτορεξ κι εδω θα βρεις του boxer 10/40 της ιδιας εταιρειας. Μην σε απασχολει το οτι δεν ειανι το 15/50 ειναι το ιδιο προιον ακριβως με λιγο καλυτερη κινηματικοτητα το 10/40 στα πρωτα 10 λεπτα της ωρας και μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας....οτνα ζεσταθει και βαλβολινη να εχεις βαλει θα ρεει μια χαρα. θα παρατηρησεις διαφορα στο υλικο κατασκευης, parafin oil with additives το απλο 10/40 δλδ ορυκτελαιο και Polyolefins δλδ συνθετικο το boxer. Αν και το ενα ορυκτελαιο και το αλλο συνθετικο εχουν ιδια, με απειροελαχιστη διαφορα, πυκνοτητα (density) 0,857 εναντι 0,862, ιξωδες (viscosity) με ροη 93mm/sec στους 40 βαθμους το ενα και 98mm/sec το αλλο........διαφορες αμελητεες που δεν αξιζουν την διαφορα χρηματων και ουτε σου προσφερει κατι καλυτερο το ενα απο το αλλο. Το αν θα καταναλωσει ο κινητηρας λαδι εξαρταται απο τον κινητηρα τον ιδιο, αν ειναι αεροψυκτος θα καψει απο λιγο εως αρκετο, αν ειναι υδροψυκτος απο ελαχιστο μεχρι λιγο. Εμενα το απλο μοτορεξ μου εκαψε πολυ, αδικαιολογητα πολυ. Το συνθετικο θα καιγοταν ακομη περισσοτερο λογω ελαχιστα καλλυτερης. Αν παω τωρα στον αεροψυκτο όγικα θα καψει περισσοτερο απο εναν υδροψυκτο ειδικα στην πολη μεσα και στο ταξιδι με τις υψηλες ταχυτητες. Γιαυτο ειπα στον φιλο πιο πανω να προσεχει την καταναλωση του..... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Καθε Ποτε να αλλαζω τα λαδια στο bmw r1100gs ?? | sansiro.sugata | Τεχνικά θέματα διάφορα | 6 | 10-04-2010 23:29 |
Γ...μω τα κινητα σας.! | stukas | Μου τη δίνει που ..... | 10 | 18-01-2010 11:01 |
Η κρίση και τα αποτελέσματα... | kostasvar | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 3 | 25-10-2009 08:56 |
ATS και τέρμα τα «καπάκια»!!!!!!!!!! | riko46 | Επικαιρότητα | 21 | 07-08-2009 13:54 |
Ο Τοτός και τα χρήματα | kostas_366 | Ανέκδοτα | 12 | 20-01-2009 20:35 |