|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Γιάννη η λογική λέει ότι θα αποφασίσουν (οι εταίροι μας) να χάσουν λίγα (κούρεμα) για να μην τα χάσουν όλα. Η κατάσταση εδώ όπως γράφεις θα δουλεύει με την βαλβίδα.
Από την άλλη όμως θεωρώ ότι σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από ότι είμασταν το 2ο εξάμηνο του 2012 και εννοώ την κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στον κόσμο. Κάπου στον Νοέμβριο δεν βρίσκαμε φάρμακα και ο ΕΟΠΠΥ μας χρωστούσε παροχές 6 μηνών. Δεν μπορώ να ξέρω σε άλλους τομείς τι γίνεται, μιλώ για αυτά τα οποία ζω. |
|
|||
|
|||
Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας..... φυσικά και θα ήθελα να δω σιγά σιγά κάποια ανάκαμψη, αλλά από αυτά που διαρρέουν, διότι δεν νομίζω ότι απλά τα εφευρίσκουν κάποιοι, δε φαίνεται κατά τη γνώμη μου οριστική σωτηρία.
Για να το πάρω αλλιώς, το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές μορφές εργασίας ή το ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει κινητικότητα κι ευελιξία στην αναζήτηση εργασίας, όσο το γεγονός ότι το κόστο διαβίωσης παραμένει υψηλό κι αναντίστοιχο πλέον με τα εισοδήματα. Τα έχουμε ξαναπεί, με τη φορολογική αστάθεια που επικρατεί, όχι τώρα, πάντα έτσι ήταν, αλλά τότε υπήρχε η έστω και με δανεικά λεγόμενη ρευστότητα και γινόταν τζίρος, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν σωστές και σοβαρές επενδύσεις. Υφιστάμεθα μία διαρκή αφαίμαξη.... σκεφτόμουν σήμερα το πρωί που είχα πάει μιά βόλτα για περπάτημα στο βουνό, ότι αν όντως τα φετινά μου εισοδήματα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ, το πιό πιθανό είναι ότι θα πρέπει να επιλέξω, είτε θα αφήσω απλήρωτο το στεγαστικό του ιατρείου για να μην πάω φυλακή είτε θα πάω φυλακή. Οι άνθρωποι αυτοί που τα σκέφτονται και τα ψηφίζουν, τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους; Εμείς γιατί κοιμόμαστε;! Τα περισσότερα από αυτά που έχουν ψηφίσει είναι οριακά αν όχι αντισυνταγματικά. Διερωτώμαι τι διαφορά έχει το δικό μου παιδί από το παιδί ενός ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου και δε δικαιούμαι αφορολόγητο, έστω και με τη μορφή που του έδωσαν τώρα της επιστροφής κάποιου ποσού. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αυτοί οι λακέδες που έχουμε και μας κυβερνούν άγονται κι εξυπηρετούν συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας. Τι να πω;! μακάρι να είμαι λάθος, αλλά δε βλέπω και κάτι που να μου δημιουργεί την πίστη για διαφορετικό μέλλον....η ελπίδα πλέον δεν είναι αρκετή.... |
|
||||||||
|
||||||||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Αυτο να εχεις στο μυαλο σου για να μην βλεπεις την λανθασμενη και κατευθυνομενη προπαγανδα των διαφορων blogs. Αυτο στο λεω ανεξαρτητως των πολιτικων μου πεποιθησεων διοτι πιστευω οτι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα χαρασε αλλη πολιτικη-οικονομικη γραμμη απο την σημερινη. Απόσπασμα:
Ηθελα να ΄ξερα Γιαννη αν καποια μερα εμενες χωρις δουλεια και χωρις εισοδημα τι θα εκανες για να ζησεις........με την τοση απαισιοδοξια που σε διακρινει κοιτωντας αποκλειστικα και μονον το σημερα ειλικρινα απορω για το τι θα εκανες για να επιβιωσεις. |
|
|||
|
|||
Δεν ισχύει αυτό ...
|
|
|||
|
|||
Για εξηγησε μου το αυτο διοτι εγω εβαλα τα παντα απο οσα αναφερω μεσα στην δηλωση μου σαν Ελ. Επαγγελματιας εκμεταλευτης ταξι......εκτος κι αν εννοεις οτι καποιοι μπορουν και καποιοι δεν μπορουν.
Ειχα προσωπικη επιχειρηση..... |
|
|||
|
|||
Πράγματι δεν ισχύει, αν σου κάνουν έλεγχο την έβαψες.
|
|
|||
|
|||
Ως έξοδα στα βιβλία μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η ψυχή σου: Διακοπές, ταβέρνες, τις κουρτίνες του σπιτιού, το πλυντήριο, την κουζίνα κλπ. Αν σου κάνουν όμως έλεγχο την έχεις πο@τσίσει.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αν το διαβασεις ολο θα διαπιστωσεις οτι ακομα και το Σουπερ Μαρκετ μου δικαιως το χρεωσα στα εξοδα αφου εκανα δρομολογια εκτος εδρας ουκ ολιγα...... Οι ασφαλιστικες μου εισφορες στον ΟΑΕΕ εκπιπτουν απο το εισοδημα, το γραφει καθαρα η επιστολη φορολογικης χρησης που μου εστειλε ο ιδιος ο ΟΑΕΕ. Συνεργεια, καυσιμα, ανταλλακτικα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητη ολα περαστικαν στα βιβλια εσοδων εξοδων. Εχθες εκλεισα τα βιβλια μου στην εφορια επισημως και μου εχει βεβαιωθει επιστροφη φορου κι επιστροφη ΦΠΑ μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο σε ολα τα βιβλια μου και παραμονη στην Εφορια Ν.Σμυρνης μαζι με τον λογιστη απο της 08:00 εως της 16:00....... Με ηλεγξαν ακομη και διατραπεζικα επιτοπου αφου ειδαν ολους τους λογαριασμους μου και την κινηση αυτων απο το 2012 και μετα........... Αν ο λογιστης μου ηταν μαγκας ¨η αν ο εφοριακος ηταν ηλιθιος δεν το ξερω.......αυτο που ξερω ειναι οτι αν δεν ξερω δεν μιλαω........ Last edited by GeorgeP; 10-06-2013 at 15:24. |
|
|||
|
|||
Πως ακριβώς θα περάσω τις πάνες, τα γάλατα κι όλα τα έξοδα στα βιβλία μου, αυτό είναι δική σου ανακάλυψη Γιώργο. Το μόνο που περνάει είναι ένα ποσοστό των τελών, ασφάλειας και χρήσης του οχήματος, τίποτε άλλο. Αν είναι δυνατόν να περάσω τα έξοδα του σπιτιού μου στα βιβλία μου! Το τι θα συμβεί σε έλεγχο στο είπαν τα παιδιά πιό πάνω.
Ολες οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι με αστερίσκο αφορώντας το έκτακτο της κατάστασης, που φυσικά πάνε να το κάνουν μόνιμο. Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Θα ήθελα από όσους δηλώνουν αισιόδοξοι και τους επικαλείσαι Γιώργο να μας πουν από που την αντλούν! Φυσικά και δε θα είμαι ο μόνος που θα φορολογηθεί με 26%. Ολοι, ιδίως όσοι επιμένουν να δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα, θα καταστραφούν. Θα σου πω ένα μόνο για να καταλάβεις πόσο τρόμπες είναι. Οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία το 2012 εκπίπτουν κατά 10% στο φόρο. Το 2013 θα εκπίπτει κατά 100% στο εισόδημα. Εσύ τι φαντάζεσαι ότι έγινε; Μπορεί να γίνει έτσι δουλειά; το θεωρείς σοβαρό; Πιθανόν να περάστηκαν επειδή δήλωσες ως έδρα το σπίτι. Το λινκ που έδωσες από πότε είναι; Και για να καταλάβω, έβαλες τα σαμπουάν στα βιβλία σου; Last edited by ortho; 10-06-2013 at 16:00. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Σας ειπα οτι εχω εδρα το σπιτι μου κι εκλεισα τα βιβλια μου εχθες με τα αποτελεσματα που αναφερω................... Το λινκ ειναι απο το σαιτ του φοροτεχνικου γνωστου απο την τηλεοραση Κου Μουζακιτη. Δεν ξερω αν εφαρμοσε αυτο ο λογιστης μου, το γραφω αλλωστε, απλα υποθετω πως ναι διοτι εχει πολλα κοινα σημεια με του τι εγινε στην εφορια εχθες. Σας ειπα δεν ειμαι λογιστης........ξερω ομως το αποτελεσμα. Τρομπες δεν ειναι Γιαννη..... μονον 10% φετος διοτι ετσι και τοσο μπορει να γινει φετος και 100% του χρονου -συμφωνα με τις φημες κι οχι με ανακοινωμενο και τετελεσμενο νομοσχεδιο - διοτι αυτο εκτιμαται οτι μπορει να γινει του χρονου. Περιμενε μεχρι του χρονου...... Ο ΦΠΑ στην εστιαση προπερσι ανεβηκε στα υψη και τωρα το καλοκαιρι θα κατεβει απο οτι φαινεται..........ετσι ειναι. Και βεβαια δεν γινεται δουλεια ετσι αλλα αυτο μονον μπορει να γινει ΣΗΜΕΡΑ. Το φορολογικο νομοσχεδιο που θα εχει διαρκεια 20ετιας ειναι κοντα αλλα οχι για φετος. Γιαννη, με το 26% δεν καταστρεφεται κανεις.........εδω αλλοι φορολογουνται με 40% και δεν παθαινουν τιποτα..... Και στο κατω κατω ζορισου λιγο ρε φιλε, ολοι ζοριζονται καπως και καμποσο.........κανεις δεν αποτελει εξαιρεση. ΔΕΞΟΥ το και ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ τον τροπο ζωης σου. Δεν μπορεις ουτε θα μπορεσεις σημερα ¨η αυριο να ζησεις οπως ζουσες......ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ κι ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ. ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ Γαιννηηηηηηηηη!!!!! Οτι επανασταση και να γινει - που δεν προκειται να γινει - μονο στο χειροτερο μπορει να μας παει. Αποδεξου, εστω και με επιφυλαξη, οτι το ισοζυγιο απολυσεων προσληψεων ειναι για πρωτη φορα και για 2ο μηνα θετικο και κοιτα μπροστα σου το μελλον με λιγη αισιοδοξια............... εστω συγκρατημενη. Το να καθεσαι να φωναζεις για το 26% που θα πληρωσεις μονον κακο θα σου κανει αφου θα το πληρωσεις θες δε θες.......οπως ολοι εξάλλου. Να φωναζεις για πραγματα που ισχυουν για σενα αλλα εξαιρουν καποιους κλαδους κι οχι για πραγματα που ισχυουν για ολους. |
|
|