|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Με το 26% από το πρώτο ευρώ κι όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις φυσικά και καταστρέφεσαι.
Το 40% με αφορολόγητο δε σε καταστρέφει αδερφέ. Και πάντα ήταν οι συντελεστές κλιμακωτοί. Και για να το κάνω λιανά. Στα 20.000 ευρώ καθαρά, 26% σημαίνει 5.200 ευρώ. Πρόσθεσε και 400 ευρώ εισφορά αλλυλεγγύης, πρόσθεσε και 650 ευρώ ( φετινό ) τέλος επιτηδεύματος. Βάλε κι άλλα 1.000 ευρώ χαράτσι για σπίτι και ιατρείο ( άντε 850 ευρώ του χρόνου ). Εχουμε φτάσει ήδη στα + 7.000 ευρώ σε φόρους, αν δε μου διαφεύγει κάτι αυτή τη στιγμή. Ακόμη δεν έχουμε αρχίσει να τρώμε, να πληρώνουμε λογαριασμούς και και και..... Αστα Γιώργο! έτσι δε σώνεται τίποτε, διότι μη μου πεις ότι από ότι μείνει θα επενδύσω κιόλας σε κάτι.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μιας και σε όλες τις χώρες αυτές έχω πάει...εκτός από Μάλτα και Πορτογαλία....σε ρωτάω το εξής!!!! Πες μου ποιο είναι το επίπεδο τιμών σε αυτές τις χώρες σε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τα είδη πρώτης ανάγκης.....τροφή....πετρέλαιο...κτλ κτλ κτλ (δεν βάζω μέσα χαράτσια...εφορίες...φπαδες...κτλ κτλ)και τότε να δούμε πώς ζείς με αυτά τα λεφτάκια!!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Όπως σημειώνει ο κ. Μόσχος, πρέπει να ληφθεί υπόψη η σχολική διαρροή, για την οποία δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη Γιούροστατ στην Ελλάδα, το 2012 δεν γράφτηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσο όρο το 11,4% των μαθητών, δηλαδή περίπου 70 χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σταμάτησαν το σχολείο. Από την πλευρά του, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται. Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά. Οι μικροί "αόρατοι" εργαζόμενοι της Ελλάδας | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία Στα περισσότερα τα οποία γράφεις είσαι εκτός πραγματικότητας,τόπου και χρόνου και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πλέον. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απο το δικο σου ξεχασες να βαλεις τα: Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά. Όσα παιδιά εργάζονται στο δρόμο ή επαιτούν είναι κυρίως ημεδαποί Ρομά, αλλοδαποί ή μετακινούμενοι Βαλκάνιοι, πληθυσμοί ιδιαίτερα ευάλωτοι, πάρα πολύ αδύναμοι οικονομικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2010 εκδόθηκαν στην Ελλάδα 1.462 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων, το 2011 ο αριθμός μειώθηκε σε 874 και το 2012 έφτασε τα 562. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν υποδηλώνει ότι μειώνεται ο αριθμός των ανηλίκων που εργάζονται αλλά ότι μέσα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης μειώνεται δραματικά η αδειοδοτημένη εργασία ανηλίκων, καθώς η ανασφάλιστη εργασία κοστίζει λιγότερο, γίνονται ελάχιστοι έλεγχοι και υπάρχει ανοχή, όπως επισημαίνεται. Kαι για να το τελειωσω, εμεις ¨η εγω αν θελεις που ο πατερας μου με εβαζε τα καλοκαιρια να δουλευω σε καφενεια, εργοστασια και μαγαζια λευκων ειδων στην πλατειας Ειρηνη στην Αθηνα παθαμε τιποτε? Εγινα κακος ανθρωπος που στα 11 μου αντι να παω στην κατασκηνωση δουλευα σε καφενειο στην Νεα Σμυρνη? Εγινα κακος ανθρωπος που στα 13 μου δουλευα σε εργοστασιο νηματων (μαλλιων) στην Κ.Κηφισια οπου σηκωνομουνα στις 4 το πρωι για να παρω τον ηλεκτρικο απο την Καλλιθεα στης 5:00 για να ειμαι στο εργοστασιο στις 6:00 που αρχιζε η βαρδια μου? Επαθα τιποτε που πηγαινα εσπερινο και δουλευα το πρωι? εγω γιατι το εκανα και τα σημερινα παιδια δεν μπορουν? Και τελος παντων οι γονεις μας και δουλευαν και σπουδαζαν, αφου το εκαναν αυτοι μπορουμε να το κανουμε κι εμεις....απλα δεν θελουμε! Καλα λες ''Στα περισσότερα τα οποία γράφεις είσαι εκτός πραγματικότητας,τόπου και χρόνου και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πλέον'' ειμαστε μεγαλωμενοι τελειως διαφορετικα μονον που εγω και καποιοι σαν κι εμενα μπορουμε να ζησουμε και με τα πολλα και με τα λιγα, καιρος να τον μαθουνε και οι αλλοι οι διαφορετικοι απο εμας!!!!!!!! Ποια αντιπαραθεση? η αντιπαραθεσεις ειναι μεταξυ ισων και ομοιων που εχουν να μοιραστουν ¨η να λυσουν προβληματα βασιζομενοι σε ισα, ομοια πραγματα και δυσκολιες παρεμφερεις απο την ζωη τους.....οποταν για ποια αντιπαραθεση μιλας? Οταν σου φαινεται βουνο το οτι παιδια αφηνουν το σχολειο και πανε να δουλεψουν ενω εμενα μου φαινεται πολυ φυσιολογικο διοτι το εκανα κι εγω αυτο πηγαινοντας νυκτερινο γυμνασιο αφου το πρωι δουλευα...........για ποια αντιπαραθεση μιλαμε και για ποιες ομοιοτητες??? Last edited by GeorgeP; 11-06-2013 at 18:32. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και γιατί δεν το κάνεις εσύ;! Πες μου ποιός φορολογούνταν με 40% χωρίς αφορολόγητο, πότε και γιατί; Δε θέλω ονόματα, επαγγελματική ομάδα θέλω. Το είχα ποστάρει παλιότερα, δες τι γίνεται στη Γερμανία.....αφού θες να γίνουμε Γερμανία, να γίνουμε σε όλα φίλε μου! Οχι ότι αρέσει σε σένα κι ίσως επουλώνει παιδικά σου τραύματα! Και μην το πάρεις στραβά αυτό που γράφω, αλλά δεν εξηγείται το μένος σου πιά! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πρακτικη που ακολουθειτε σε μεγαλο βαθμο στο εξωτερικο...και απο αυτα που εχω δει μπορω να κρινω οτι ειναι θετικοτατο στην ψυχολογια και στην παιδεια των παιδιων... ετσι μεγαλωσα και εγω με μαθανε να μην θεωρω ποτε δεδομενο οτι η οικογενεια μου θα μου παρεχει τα παντα free of charge...αν δεν το ειχα μαθει απο μικρος δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω σε καποια "απροοπτα" στην ζωη μου... οφειλω να πω οτι οταν δουλευα μικρος και ελεγα οτι δεν μπορω να παω καπου (βολτα, μπαλα κτλ κτλ) γιατι πρεπει να δουλεψω (οικοδομη οικογενειακη υποθεση βλεπεις, σερβιτορακος οταν δεν υπηρχε μεροκαμματο στην επιλογη 1 κ.ο.κ) αρκετοι απο τους συμμαθητες φιλους κτλ κτλ με κοιταζαν σαν εξωγιηνο... Αλλα Γιωργο πρεπει να συμφωνεις οτι αλλο η παιδικη εργασια ως μεσω μαθησης/διαπαιδαγωγησης και συνησφορα σε καποια "εξοδα" της οικογενειας και εντελως αλλο να φτασει να γινει εξαναγκασμος για την επιβιωση μιας οικογενειας... οπως π.χ ηταν στην εποχη των πατεραδων μας...τοτε εχουμε γυρισει πολυ πισω...και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο... και αυτο φοβαμαι οτι γινεται πλεον... Last edited by asotosios; 12-06-2013 at 13:45. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτό ήταν το νόημα του δικού μου ποστ αλλά ο George καταλαβαίνει ότι θέλει |
|
|