|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ποιον αποκωδικοποιητή ;;;;
Περιοχή διαμονής Πεντέλη. Δίκυκλο ο Άρχοντας της ασφάλτου. Μα σε τράπεζα εργάζεσαι................ |
|
|||
|
|||
Επειδη στην Πατρα ηδη παιζει το Ψηφιακο καναλοπαρτυ,εδω και καιρο...Προσωπικα εχω επιλεξει απο μεγαλη αλυσιδα καταστηματων εναν αποκωδικοποιητη για την ΤιΒι μου,τον πιο φθηνο που βρηκακαι αναφερω οτι δεν εχει απολυτως ΚΑΜΜΙΑ διαφορά με καποιον πολυ πιο ακριβο που προτιμησαν στο γραφειο(μιλαμε για τιμες ο φθηνος 29 ευρω και ο αλλος 55 ευρω)....Οπότε μην σας παραμυθιαζει κανεις και παρτε οτι πιο οικονομικο για την τσεπη σας.
ΒΑΣΙΚΟ:Πριν αγορασετε αποκωδικοποιητη,ελεγξτε αν η TV σας εχει ηδη εγκατεστημενο δικο της εσωτερικο.Πολλες καινουριες(συγχρονες)τηλεορασεις εχουν ηδη αυτη τη δυνατοτητα!!! Η βασικη και μοναδικη διαφορά ειναι στο να μπορει παραλληλα ενας ψηφιακος αποκωδικοποιητης να βγαλκει και ψηφιακο ηχο....οταν και αν ερθει ποτέ στην Ελλαδα,γιατι προς το παρον και για τα επομενα(πολλα)χρονια θα ακουμε stereo αναλογικο-οπότε μην αγχωνεστε... |
|
|||
|
|||
αναλογικό δεν είναι δυνατό να ακούμε από ψηφιακό σήμα
απλώς πράγματι δεν θα ξεπεράσουμε σύντομα το στέρεο (2 κανάλια) γιατί τρώει λιγότερο bandwidth λογικά ΟΛΟΙ οι αποκωδικοποιητές μπορούν να περάσουν στέρεο και οι HD να περάσουν και περισσότερα κανάλια |
|
|||
|
|||
Αν λες για εικονα,στην Πατρα παιζει ως εξης.Με ανοιχτο τον αποκωδικοποιητη δειχνει τα ψηφιακα καναλια,ενω χωρις αποκωδικοποιητη παιζουν ακομα τα αναλογικα καναλια(Τοπικα κυριως καναλια).Δεν ξερω βεβαια για ποσο θα επιτρεπεται η εκπομπη αναλογικου σηματος.
Αν λες για ηχο,κανενα καναλι δεν υπαρχει που να δινει ψηφιακο ηχο>Αυτο σχολιασα και ειπα οτι μαλλον θα αργησουμε πολυ για τετοιο ηχο απο τιβι-καναλο. |
|
|||
|
|||
Για το πρώτο. Ναι ακόμα παίζουν τα αναλογικά κανάλια. Θα παίζουν μέχρι τέλος του έτους. Στην Αθήνα μόνο θα γίνει το "switch" από το ένα από τα δυο βουνά, προφανώς για να δούνε πως θα πάει. Το ένα από τα δυο βουνά θα εκπέμπει μόνο ψηφιακά εκτός των ΕΡΤ λόγω Ολυμπιακών (και λόγω του ότι πρέπει το "δημόσιο" πάντα να είναι φέεεεεετα). Τέλος του έτους ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσουν όλα τα αναλογικά. Αυτό σημαίνει και τα μικρά περιφερειακά κανάλια πρέπει να βρουν μια συνεργασία για να τους "streamάρει" ψηφιακά, αλλιώς πρέπει να κλείσουν τους πομπούς τους.
Όσο για τον ήχο κάτι μπερδεύεις ή δεν το εκφράζεις σωστά. Ο ήχος από τα "ψηφιακά" κανάλια ΕΙΝΑΙ ψηφιακός. Δεν γίνεται αλλιώς. Τέλος το αναλογικό σήμα. Απλώς θα είναι χαμηλής ποιότητας στέρεο (λόγω μηχανημάτων τους και εξοικονόμησης bandwidth για να χωράνε πολλά τηλεοπτικά σε μια συχνότητα) και δεν θα είναι πχ. DTS κλπ. (μάλλον αυτό εννοείς) Πάντως το να γυρίσει ένα κανάλι σε ηψηλής ποιότητας ήχο, πέρα από τα μηχανήματα που χρειάζεται (που νομίζω όλα τα μεγάλα κανάλια ήδη έχουν), απλά είναι θέμα "γυρίσματος ενός διακόπτη" (με απλοϊκά λόγια βέβαια) και φυσικά να ΕΧΟΥΝ τέτοιο υλικό. |
|
|||
|
|||
Πάντως μια και συζητιέται ο ήχος κλπ. να πούμε ότι το 98% (αυθαίρετο νούμερο αλλά πιστεύω πραγματικότητα) των TV στην Ελλάδα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ μέχρι stereo μπορούν να παίξουν (κάποιες παλιές ούτε αυτό). Ακόμα και καινούριες, αν έχουν μόνο δυο ηχεία, πάλι μόνο στέρεο και κάποιες ψευδο-πατέντες που αφορούν την ψυχοακουστική (που με δύο ηχεία νομίζεις ότι ακούς και από γύρω γύρω) μπορούν να "απεικονίσουν". Μόνο αν συνδέσετε την πηγή σας με κάτι που πράγματι μπορεί να δώσει ήχο σε 5.1 (και βάλε) ηχεία μπορείτε να λέτε ότι πράγματι σας ενδιαφέρει να παίξει ο πολυκάναλος ψηφιακός ήχος. Πόσοι μπορείτε να το πείτε αυτό; Τα κανάλια ξέρουν ότι πανελλαδικά μπορούν ελάχιστοι να το πουν και έτσι δεν καίγονται...
Και να επιστρέψουμε σε κάτι που έχω πει καμιά 10αριά φορές σε αυτό το thread: ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ! Ο σούπερ ντούπερ αποκωδικοποιητής την παλιά σας TV δεν θα την βελτιώσει (πχ. τι να κάνεις να παίζει HD ο αποκωδικοποιητής αφού η TV δεν είναι), ενώ όταν πάρετε νέα θα τα κάνει όλα η TV σας έτσι κι αλλιώς χωρίς αποκωδικοποιητή. Θα το λέω μέχρι να το καταλάβουν οι υπερκαταναλωτές μας εδώ μέσα. Όχι ότι είμαι στην τσέπη τους βέβαια, πρόβλημα τους, απλά αυτό το thread είναι ενημέρωσης και εγώ απλώς ενημερώνω. Βέβαια αν δεν ξέρουν τι να κάνουν τα 10-20 ευρώ διαφορά, πείτε μου να σας πω ένα λογαριασμό να μου τα βάζετε γιατί εγώ τα χρειάζομαι μια χαρά. Last edited by NLS; 16-07-2012 at 12:52. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εγώ τώρα 'περνάω' τον ήχο μέσα από 5+1, με αποτέλεσμα ένα υπέροχο περιβάλλον. Αυτό θα μπορέσει να συνεχιστεί αν βάλω αποκωδικοποιητή? |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
αλλά ούτε και προβλέπεται να πάρεις σύντομα από τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μην μπερδεύεσαι από το ψευδοsurround που σου παρέχει ο ενισχυτής σου ! Sent by Arkas via Tapatalk ! |
|
|||
|
|||
NLS ναι για τον ηχο αυτο εννοω,δεν το εξεφρασα σωστα.Δηλαδη για να δεις ψηφιακο ηχο θες κατι παραπανω απο μια συνηθισμενη τηλεοραση...home cinema συνδεση ας πουμε...Γι'αυτο και ενας αποκωδικοποιητης με δυνατοτητα ψηφιακου ηχου ειναι "αχρηστος" σε ενα συνηθισμενο νοικοκυριο...
Τωρα αν "λεφτα υπαρχουν"καμμια ενσταση. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
DD & DDs δεν ξέρω. GS ξέρω μόνο. Δημήτρη την τηλεόραση 'όλη' την περνάω μέσα από σύστημα 5+1 της Sony. Ανεξάρτητο, μεγάλο, home cinema, πώς να το πω... |
|
|