GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-09-2013, 15:12
steliosx Ο/Η steliosx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αγία Παρασκευή
Μoto: BMW F650GS'08 (twin), ΧΤ500'01
Προεπιλογή Απάντηση: "Σε είδα"...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και με λάθος αφορμή (τον τραυματισμό του φίλου του NLS) είναι μια καλή ευκαιρία για κουβέντα.
Οχι βέβαια για τη χρησιμότητα του κράνους και του εξοπλισμού (κανείς εδώ μέσα δεν υπονόησε καν οτι δεν είναι απαραίτητος!), ................................................................................................................................, αλλά άλλο πράγμα το να επιδιώκει το δημόσιο κράξιμο σαν μέτρο πρόληψης ατυχημάτων!
ΥΓ Επίσης Paschalis έχω συνταξιδέψει με αναβάτες που καβαλούνε χρέπια, δεν έχουν πάντα πλήρη εξοπλισμό, δεν κατέχουν το στρίβειν, γουστάρουν να πίνουν και να τρώνε κάτι παραπάνω αλλά ποτέ με κακοήθεις!.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 15:26
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Απόσπασμα:
.

έχω συνταξιδέψει με αναβάτες που καβαλούνε χρέπια, δεν έχουν πάντα πλήρη εξοπλισμό, δεν κατέχουν το στρίβειν, γουστάρουν να πίνουν και να τρώνε κάτι παραπάνω αλλά ποτέ με κακοήθεις!.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από steliosx Εμφάνιση μηνυμάτων
Η παρεα μου αποτελειται βασικα απο τετοιους..
Ειναι και καλα παιδια..
Ελπιζω να αντιλαμβανεστε τη διαφορα απο τον ηρωα με το κιτρινο αντβε..

Last edited by paschalis; 14-09-2013 at 15:27.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 15:39
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Ο Carduelis το έθεσε πολύ ωραία.
Η αλήθεια είναι στη μέση πάντως.

- Ναι όλοι έχουμε κάνει ηλιθιότητες. Με τα οχήματα και χωρίς τα οχήματα.

- Ναι είναι κομπλεξικό να είσαι ένας αυτόκλητος μόνιμος σερίφης.

ΟΜΩΣ...

Πρώτα από όλα, άλλο ο αυτόκλητος και μόνιμος (και δήθεν αλάθητος) σερίφης, άλλο αυτός που βλέπει τα στραβά γύρω του ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ (αυτή η αδιαφορία κάνει πολλά κακά σε πολλούς τομείς).

Εμένα μου τη δίνει η συμπεριφορά όχι απλώς η λάθος "γιατί έτυχε", γιατί "έτσι μου βγήκε αυτή τη στιγμή", γιατί "έλα 500 μέτρα απόσταση πάω να κάνω" κλπ. (που πάλι δεν είναι σωστά, αλλά ΟΛΟΙ το έχουν κάνει).

Εγώ πχ. προχτές βγήκα μπροστά σε ένα ταξί και σταμάτησα και μπροστά του επειδή ΧΑΖΕΥΑ. Μιλάμε για κάτι που θα έβριζα μέχρι το βράδυ αν το είχε κάνει άλλος σε εμένα. Ο άνθρωπος φρέναρε και ούτε καν μίλησε (μουδιασμένος προφανώς και αυτός όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις). Έδρασα σαν να είχα δίπλωμα μηχανής 1 μήνα και όχι 21 χρόνια. Είχα τύχη.
Αν βάλεις τη "μια ηλιθιότητα που δικαιούται ο καθένας" με το σύνολο των οχημάτων που κυκλοφορούν πχ. στην Αθήνα, λογικό είναι να βλέπεις κάθε μέρα τέτοια και χειρότερα.
Άλλο αυτό.

Εμένα μου τη δίνει αυτή η "μαγκιά" που ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι κάνουν αυτοί που συστηματικά δρουν έτσι και μάλιστα αν βρεθούν σε ανάλογου επιπέδου κύκλους το κοκορεύονται κιόλας (ξέρω ολόκληρες γειτονιές τέτοιες ΟΣΟ κομπλεξική και αν διαβάζεται η φράση μου). Ε όχι. Εκεί θα γίνω όσο εριστικός με παίρνει. Αν μπορούσα θα έριχνα και μια περιποιημένη ροχάλα, πως να το πω αλλιώς;

Έχουμε και τέτοιους ναι και εδώ μέσα και μη μου λέτε όχι. Έχουμε. Αυτοί οι ίδιοι όταν πάνε για τη συνάντηση της παρέας σας (λέω "σας" γιατί εγώ μόλις 2 φορές έχω βρεθεί), πάνε μια χαρά με κράνος κλπ. Απλώς... ΜΟΝΟ τότε.
Δεν ξέρω αν θα το παραδεχτούν, αν ήταν να το παραδεχτούν, θα πήγαιναν έτσι ΚΑΙ στη συνάντηση. Αλλά μια χαρά ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος.

Τέσπα. Να είμαστε όλοι υγιείς (και στο μυαλό).

Last edited by NLS; 14-09-2013 at 15:40.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 15:47
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
Η παρεα μου αποτελειται βασικα απο τετοιους..
Ειναι και καλα παιδια..
Ελπιζω να αντιλαμβανεστε τη διαφορα απο τον ηρωα με το κιτρινο αντβε..
Καλώς ήρθες στον κόσμο των... αμαρτωλών!!!
Αν και έχω την υποψία πως άμα γνωρίσουμε και τον τύπο με το κίτρινο adve σε κάποια ευκαιρία, το πιθανότερο είναι οτι μια χαρά παιδί θα μας φανεί...
Από καρδιάς περαστικά επίσης, πέρα από το πόσο και αν έφταιγε, στο φίλο του NLS, ξέρω καλύτερα από τον καθένα το πόσο πόνο κουβαλάνε τα κρεβάτια ενός νοσοκομείου καθημερινά.
Γι αυτό συγχωρείστε επίσης χριστιανοί τους αλλόθρησκους... πριν μπει κι εδώ ο GeorgeP και ξεκινήσει αφορισμό κατά συνδικαλιστών και Τσίπρα!! Στο τέλος για να γλυτώσουμε θα γράφουμε μόνο στο.. κοπή τη πίττα!

ΥΓ: Paschalis πάμε στοίχημα οτι κι ο παππούς στο Μελισσοχώρι (αυτός με την τραγιάσκα.. shoei) θα έδινε οτι έχει και δεν έχει για σαγιονάρα και μια σούζα αν ήταν δυνατόν;
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 17:02
Senior Member

Μην αγιοποιούμε τους αμαρτωλούς (όπως τους λες). Δεν είναι μαγκιά.
Στο πλαίσιο του "σε μια κοινωνία ζούμε όλοι" που το πλασάρεις (και καλά κάνεις) μπορούμε να το πάμε και ανάποδα. Μου λες να σέβομαι αυτόν που δεν σέβεται. Γιατί δεν λες να σέβεται αυτός που δεν σέβεται; (και ναι πάει και αλλού αυτό - και σε πολλά "ενοχλητικά" θέματα)
Γιατί έχουμε καταντήσει να είναι γραφικός αυτός που καταδεικνύει το στραβό και ΟΧΙ αυτός που το κάνει το στραβό. Εντάξει είχε πλάκα το 60 και το 70, δεν λέω.

Να σου πω και κάτι άλλο; Τι σημαίνει ότι ο τύπος με το κίτρινο adve θα μας φανεί μια χαρά; Ναι μπορεί να είναι άγιος. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Όπως επίσης και μια χαρά βιαστής (ναι το χοντραίνω το ξέρω, αλλά θέλω να περάσω το νόημα) μπορεί να είναι μια χαρά πατέρας, να μην έχει δείξει ποτέ στην οικογένεια του τίποτα.
Είπε κανείς ότι επειδή κάποιος δεν φοράει κράνος αυτόματα είναι κ*λόπαιδο; Εγώ πάντως δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Ο Δημήτρης πάει καλά ψυχολογικά πια. Είναι πολύ βασικό ότι ουσιαστικά παρέμεινε με ΟΛΕΣ τις βασικές του κλειδώσεις (σώθηκε αστράγαλος κλπ.) οπότε ουσιαστικά έχει ένα θέμα που θα φαίνεται μόνο όταν πηγαίνει για μπάνιο (και ναι δεν θα μπορεί να βάλει και σαγιονάρες πια) και λειτουργικά με την αποκατάσταση θα είναι στο 99.5% του (οκ δύσκολα θα γίνει ορειβάτης). Δεν τον βάζω φωτό γιατί δεν τον έχω με τη μηχανή και μάλλον ήδη αρκετά τιμωρήθηκε. Υπόψη ότι κάποιος του την έδωσε από πίσω, ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΧΑΝΗ (όπως πχ. ένα GS), ο οποίος δεν βρέθηκε.

Όσο για τον παππού στη φωτό (γεια σου ρε παππού!), με κάτι τέτοιο ούτε εγώ θα φόραγα κράνος, μην υπερβάλουμε ε;

Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 19:53
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Το ερώτημα που έβαλε το aeriko τον αδικεί και θα του το εξηγήσω κατ ιδίαν στην επόμενη τσιπουροσυνάντησή μας. Δεν μας κοστίζει σε χρήμα μόνο ο ανόητος που δεν έβαλε κράνος αλλά κι αυτός που επέλεξε να κάνει σεξ δίχως προφυλακτικό κι έπαθε Aids, κι αυτός που δεν έκοψε το τσιγάρο και έπαθε καρκίνο, κι ο άλλος που χλαπάκιαζε 5 πιττόγυρα στην καθισιά και έπαθε εγκεφαλικό ή έμφραγμα, μέχρι κι αυτός που για τους λόγους του αμέλησε τα σέρβις της μοτο με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε ατύχημα κοκ
Μπορεί ασφαλώς να επιλέξει κανείς να μην ακολουθήσει τον τρόπο τους, να μην συνταξιδέψει μαζί τους ή να τους μην κάνει παρέα, αλλά άλλο πράγμα το να επιδιώκει το δημόσιο κράξιμο σαν μέτρο πρόληψης ατυχημάτων!
ΥΓ Επίσης Paschalis έχω συνταξιδέψει με αναβάτες που καβαλούνε χρέπια, δεν έχουν πάντα πλήρη εξοπλισμό, δεν κατέχουν το στρίβειν, γουστάρουν να πίνουν και να τρώνε κάτι παραπάνω αλλά ποτέ με κακοήθεις!.
Κανένα ερώτημα δεν τέθηκε.
Απλα δόθηκε απάντηση στην ειρωνική προτροπή του Καπετάνιου περί κράνους και μόνο.
Σαφώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι του "ζειν επικινδύνως".
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:21
Senior Member

Α και μια και είπα για το Δημήτρη και το πόδι του.
Το πόδι όλα δείχνουν ότι κόπηκε από πριόνισμα της αλυσίδας (μαζί με το γρανάζι πιθανά).
Είπαμε η ταχύτητα ήταν μικρή και δεν υπήρξε άλλος τραυματισμός.
Ο ίδιος είπε ότι το κράνος ουσιαστικά του επέτρεψε στο πέσιμο να ασχοληθεί με την προστασία του υπόλοιπου σώματος και έτσι προστάτευσε θώρακα, κοιλιά κλπ. (HINT ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ μου). Δεν ήταν το πρώτο του ατύχημα.

Πάντως για να πω και το γλυψιματάκι μου για BMW R-GS... Αυτό δεν θα γινόταν με άξονα. Επίσης δεν έχω κρύψει (τα συμβάντα τα έχω καταγράψει εδώ μέσα όταν είχαν γίνει) ότι ο boxer δυο φορές με έσωσε και έχω πόδι.
Μια βγήκε ένας (απατεώνας από ότι αποδείχτηκε) παππούς από στοπ και μου την κάρφωσε δεξιά. Αποτέλεσμα, σημαδάκια στο καπάκι και τη σιδεριά, ενώ αυτός πέταξε το δεξί του φανάρι και το δεξί του φτερό γύρισε και βρήκε την πόρτα του.
Μετά από 40 μέρες (και χωρίς να έχω φτιάξει τις πρώτες "ζημιές") περιπολικό άνοιξε την πόρτα του και την πέτυχε ο boxer (και ο ώμος μου) στην ΚΟΧΗ της (και όχι κάθετα που θα την είχα πάρει μαζί απλώς). Αποτέλεσμα λίγα ακόμα σημαδάκια - ακόμα, χρόνια μετά δεν έχω αλλάξει το καπάκι. Αυτός έκανε μια ωραία καμπύλη ολόκληρη η πόρτα μέχρι τη μέση της.
"Να γιατί GS", "να γιατί boxer".
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:22
AKIS_21 Ο/Η AKIS_21 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: athina
Μoto: Gs 1200 adv 07 K1200 rs. 97

Η μηχανη ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Οποίος την επιλέγει το κάνει πρώτα επειδη του παρέχει αίσθηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ .
Μετά έρχεται η χρησιμότητα και τέλος η ανάγκη.
Οποίος θέλει να νιώσει ελεύθερος ρισκάρει περισσότερο άλλοι κάνουμε συμβιβασμούς λιγότερο ( χρήση κράνους ) άλλοι περισσότερο foul ντύσιμο.
Η έννοια ειναι μια η χαρά της μηχανής και της ελευθερίας ολα τα αλλα ειναι εγωισμοι και παπά....ριες.
Όλοι έχουμε βάλει σαγιοναρα ,όλοι φορά με βερμουδες και όλοι έχουμε κάνει ηλιθιοτητες στους δρόμους ..απλα αν γινει κάτι οι πρώτοι που θα το νιώσουμε θα ειμαστε εμεις.
Τώρα αν θελουμε να γίνουμε το καλο παράδειγμα στον εαυτό μας στα παιδιά μας στο κόσμο δίπλα μας η μέσα στο forum έτσι απλα πρεπει να φοράνε τα πάντα ......
Αληθεια πόσοι απο εμάς οταν ειμαστε με σορτσακι και σαγιοναρα δίπλα σε μηχανοβιο σωστά ντυμένο δε νιώσαμε ντροπή?
Έχω δει τα χειρότερα σε άτομα με ντύσιμο full και άτομα χωρίς κράνος να γελάνε μετά απο πτώση με 100 χλμ.
Δε θέλω να γίνω δάσκαλος κανενός απλα ο καθένας την ζωη του την ζει οπως εκείνος νομίζει καλύτερα.......
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:30
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Προς ελάφρυνση του κλίματος και ουχί δια αποπροσανατολισμό :

Ρε σεις, πώς πατάτε κάτω με τις σαγιονάρες ? δεν γλυστράνε τα πόδια σας ?
Αυτό είναι πάντα η μεγάλη μου απορία όταν βλέπω αναβάτες με σαγιονάρες, όπως και για το πώς αλλάζετε τις ταχύτητες.....
Δεν νιώθετε ανασφάλεια με τα 240+ κιλά όταν τα ισορροπείτε στο φανάρι ?

Πεστε μου και ότι το ανεβάζετε στο διπλό stand φορώντας σαγιονάρα να καραφλιάσω κι άλλο....(ναι, το κράνος φταίει για τη μερική απώλεια του τριχωτού μου, λέμε τώρα)

Last edited by vpentza; 14-09-2013 at 20:37.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2013, 20:31
Senior Member

Επιμένω συγκεντρώνεστε σε λάθος πράγμα.
Ηλιθιότητες έχουμε κάνει όλοι και πιθανά όλοι θα ξανακάνουμε κιόλας.

Επίσης άλλο ελευθερία, άλλο δεν έχω κανένα κανόνα (ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΖΩ - ας πάνε στα βουνά αλλιώς) και η ελευθερία μου αυτή να ξεπερνά στα όρια την ελευθερία του άλλου δίπλα μου.

Επίσης άλλο "κάνουμε και μια χαζομαρίτσα" άλλο το στυλάκι που είδα, ότι κάπου είναι και "μαγκιά" να είσαι έτσι ...και ο περίεργος είναι αυτός που του φαίνεται στραβό (το.... ΣΤΡΑΒΟ).
Καταλαβαίνετε τι επιμένω εγώ ότι μου τη δίνει;
Είπαμε για τέτοιους έχω μόνο τη ροχάλα μου.

Γιατί κάπου από κάποιους "πολύ ελεύθερους" βγήκε και ότι "εγώ ΠΟΤΕ δεν βάζω και πρόβλημα μου και πρόβλημα έχεις εσύ που σε ενοχλεί". Μπα ναι; Και εγώ από την πολύ ελευθερία λέω να κάνω τον ελεύθερο σκοπευτή. Καλό; Τι έγινε, εγώ δεν μπορώ να είμαι όσο ελεύθερος θέλω; Ναι μωρέ στο κέντρο της Αθήνας. Εγώ εκεί θέλω.

Δεν ξέρω αν τόσο πολύ δεν μπορώ να μεταφέρω το τι εννοώ. Ή απλά τώρα στο θέμα πρέπει όλοι να βγάλετε το ότι αν ήσασταν 50+ θα είχατε κάνει και στη Μακρόνησο.
Μάλλον έχετε μπερδέψει κάποια πράγματα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης