GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 07-09-2010, 01:12
pirate Ο/Η pirate βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ελκτική ικανότητα

Μιχάλη το κάθε αυτοκίνητο έχει συγκεκριμένες δυνατότητες που βάση αυτές και τα μηχανολογικά χαρτιά του τρέιλερ σου θα σου εκδοσει την άδεια ρυμούλκησης το μηχανολογικό
τώρα θα πρέπει να δεις το κιλά ροπής του αυτοκινήτου όσα περισσ´οτερα τόσο πιο πολλά κιλά μπορείς να ρυμουλκισεις και πιο εύκολα, το δικό μου αυτοκίνητο είναι 2,7 TDV6 και έχει 49 ή 51 κιλά ροπής και το φουσκωτό μου είναι 1.500kg και δεν έχω κανένα πρόβλημα ακομα και με 10 μέτρα που έχω τραβήξει
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:22
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pirate Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιχάλη το κάθε αυτοκίνητο έχει συγκεκριμένες δυνατότητες που βάση αυτές και τα μηχανολογικά χαρτιά του τρέιλερ σου θα σου εκδοσει την άδεια ρυμούλκησης το μηχανολογικό
τώρα θα πρέπει να δεις το κιλά ροπής του αυτοκινήτου όσα περισσ´οτερα τόσο πιο πολλά κιλά μπορείς να ρυμουλκισεις και πιο εύκολα, το δικό μου αυτοκίνητο είναι 2,7 TDV6 και έχει 49 ή 51 κιλά ροπής και το φουσκωτό μου είναι 1.500kg και δεν έχω κανένα πρόβλημα ακομα και με 10 μέτρα που έχω τραβήξει
Αυτή είναι μια ένδειξη που ψάχνω - κατ'αρχάς όπως είπατε το κάθε αυτοκίνητο έχει τα χαρακτηριστικά του από τον κατασκευαστή. Το συγκεκριμένο έχει 2,000 κιλά, και είναι βενζίνη 3.7 V7 με ροπή 31. Το σκάφος είναι 1,700 με το τρέιλερ, dry. Άρα, το αυτοκίνητο, δεν θα έχει την ίδια ευκολία με το δικό σου που έχει 49/51 κιλά ροπής. Θα μπορέσει λοιπόν, με σχετική άνεση, και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, και εφόσον δεν τρέχω ώστε να υπάρχει ασφάλεια στα φρένα.

Τί γίνεται με τα χαρτιά του τρέιλερ; Δεν γνωρίζω την διαδικασία σχετικά μ'αυτό.
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:25
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτή είναι μια ένδειξη που ψάχνω - κατ'αρχάς όπως είπατε το κάθε αυτοκίνητο έχει τα χαρακτηριστικά του από τον κατασκευαστή. Το συγκεκριμένο έχει 2,000 κιλά, και είναι βενζίνη 3.7 V7 με ροπή 31. Το σκάφος είναι 1,700 με το τρέιλερ, dry. Άρα, το αυτοκίνητο, δεν θα έχει την ίδια ευκολία με το δικό σου που έχει 49/51 κιλά ροπής. Θα μπορέσει λοιπόν, με σχετική άνεση, και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, και εφόσον δεν τρέχω ώστε να υπάρχει ασφάλεια στα φρένα.

Τί γίνεται με τα χαρτιά του τρέιλερ; Δεν γνωρίζω την διαδικασία σχετικά μ'αυτό.
το σκάφος στο τραβάει χωρίς πρόβλημα τώρα τα φρένα θα το βρεις στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τ´οσα κιλα έλξη με ή χωρίς φρένα, αν θες να μιλήσουμε αύριο να σου εξηγήσω καποια πράγματα
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:38
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Άκου λοιπόν τώρα και από κάποιον που τραβούσε τροχόσπιτο (1.500kg) και είχε και Cherokee 3.7...

Ότι και να θες να ρυμουλκήσεις πρέπει να βγάλεις άδεια ρυμούλκησης... η οποία βγαίνει βάσει της βεβαίωσης έλξης του εκάστοτε αυτοκινήτου που στη δίνει ο κατασκευαστής...

Παίζει ρόλο και ο κυβισμός του αυτοκινήτου αλλά και το βάρος του... Υπάρχουν 2 τιμές εκείνη που αφορά ρυμούλκηση με φρένα αλλά και χωρίς..

π.χ. το Volvo που έχω τώρα... τραβάει 2.250kg (ρυμουλκό με φρένα) και 750kg (ρυμουλκό χωρίς φρένα)....

Ψάχνω να βρω το αντίστοιχο "Certificate of Conformity" του Cherokee να σου πω τις αντίστοιχες τιμές!!!

Γνώμη μου.....?? Από προσωπική εμπειρία...... ΜΑΚΡΙΑ από Αμερικάνικο αυτοκίνητο....
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:44

Exclamation Απάντηση: Ελκτική ικανότητα

Οι αντίστοιχες τιμές για το Cherokee 3.7 automatic, αν δεν κάνω λάθος είναι:

Ικανότητα έλξης (με φρένα): 2.660kg
Ικανότητα έλξης (χωρίς φρένα): 750kg

Στη διάθεσή σου φιλαράκο για ότι περαιτέρω χρειαστείς...
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:45

Έχουμε και άκρη... να βγάλεις την άδεια ρυμούλκησης... μπαμ-μπαμ...
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 01:55
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχουμε και άκρη... να βγάλεις την άδεια ρυμούλκησης... μπαμ-μπαμ...
άσε τις μ@@@ γιατί πρέπει να βάλεις γνωστό για κάτι τόσο απλό ρε Κωστή
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 02:01

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pirate Εμφάνιση μηνυμάτων
άσε τις μ@@@ γιατί πρέπει να βάλεις γνωστό για κάτι τόσο απλό ρε Κωστή
Γιατί κάτι που μπορεί να βγει σε 30' και χωρίς ταλαιπωρία... να βγει σε 5 μέρες και με 45 πέρα-δώθε....??

Εξαρτάται βέβαια απ' το χρόνο του καθενός.... εγώ που δεν είχα πότε χρόνο για χάσιμο με τέτοιου είδους θέματα... προτιμούσα να ξεμπλέκω άμεσα!!!

Δεν μιλάω για καμία παρανομία!!!!! Να είμαι ξεκάθαρος... απλώς υπάρχουν κάτι γραφεία (Νομιμότατα) κάτω απ' τα Υπουργεία που τρέχουν αυτοί αντί για εσένα.... και σε χρεωνουν κανα 30άρι Ευρώ... that's all!!!
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 02:02
mario Ο/Η mario βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R1200GS Adv.

Πολλοί απο τους παραπάνω είπαν σωστά και όχι,εγώ θα συμπληρώσω πως άλλο να τραβάς ενα σκάφος απο μια γλείστρα με 10% κλίση,άλλο να το τραβάς με 35% κλίση. Επειτα,πόσο μήκος έχει η γλειστρα?θα μπει πολύ μέσα το τρειλερ?οι τροχοί του αυτοκινητου θα είναι σε άσφαλτο ή σε χώμα και δεν θα έχει προσφυση? Νομίζω πως πιο πολυ ρόλο παίζουν τα πρακτικά και όχι τα απόλυτα νουμερα.Γνώμη μου είναι πως μπορεις άνετα με το JEEP κανε όμως και μερικές δοκιμές πριν.Ελπίζω να βοήθησα
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2010, 02:05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από mario Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολλοί απο τους παραπάνω είπαν σωστά και όχι,εγώ θα συμπληρώσω πως άλλο να τραβάς ενα σκάφος απο μια γλείστρα με 10% κλίση,άλλο να το τραβάς με 35% κλίση. Επειτα,πόσο μήκος έχει η γλειστρα?θα μπει πολύ μέσα το τρειλερ?οι τροχοί του αυτοκινητου θα είναι σε άσφαλτο ή σε χώμα και δεν θα έχει προσφυση? Νομίζω πως πιο πολυ ρόλο παίζουν τα πρακτικά και όχι τα απόλυτα νουμερα.Γνώμη μου είναι πως μπορεις άνετα με το JEEP κανε όμως και μερικές δοκιμές πριν.Ελπίζω να βοήθησα
Μάριο... είσαι σωστός.... αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει και αργά (LOW) οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα και σε καμία γλύστρα...

Και το μισό Cherokee να είναι μέσα στο νερό.... μόλις βάλει τα αργά... γεια σας...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης