|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΣΟΥ και ΣΚΕΨΟΥ
καλά το πάμε .,.,
χιούμορ απόψεις ιδέες προβληματισμοί.,.,., πράγματι και το πολύ ανοιχτό και το πολύ κλειστό μυαλό βλάπτει.,., πάμε παρακάτω., τροφή για σκέψη.,., |
|
|||
|
|||
Να μάθουμε να ακούμε παιδιά...μεγάλη αρετή το να μπορείς να ακούς και να "ακούς" τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.
Οι περισσότεροι στην καθημερινότητά μας, στις συζητήσεις μας μιλάμε χωρίς στην ουσία να έχουμε να πούμε κάτι. Μιλάμε πριν ο απέναντί μας προλάβει να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Μιλάμε πριν προλάβουμε να επεξεργαστούμε αυτά που ο άλλος μας λέει. Μιλάμε όχι για να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει αυτό που σκεφτόμαστε. Μιλάμε απλά για να επιβάλουμε και να επιβληθούμε, γιατί αυτή είναι η ανάγκη μας για να περάσουμε στην απέναντι όχθη, στην όχθη όπου δεν υπάρχουν ενοχές, τύψεις...στην όχθη όπου το Ευχαριστώ και το Συγνώμη δεν υπάρχουν...δυστυχώς. Ανοιχτό μυαλό = σκεπτόμενο μυαλό |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δεν θέλουμε Βαγγέλη στην πραγματικότητα να ακούσουμε κανέναν δεν έχουμε χρόνο, δεν μας ενδιαφέρει κανενός το πρόβλημα. Μόνο το δικό μας έχει ουσία, βαρύτητα, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε συμπαθείς. Αν είμαστε το κρύβουμε, καλύτερα σκληροί, ψυχροί, απόμακροι. Το παραπάνω παρεξηγείται. Οι γλυκές κουβέντες, το νοιάζομαι, γίνανε ειρωνίες, κακίες, απειλές. Το ευχαριστώ και το συγνώμη ανταλλάσεται μόνο για τους τύπους. Τύψεις και ενοχές έχουν μόνο οι παράνομοι, εμείς επειδή είμαστε νομοταγείς είμαστε σωστοί. Τα συναισθήματα μας, πονηρά εμφανίζονται μέχρι να καλύψουν τις ανάγκες μας, η επιβίωση μας είναι πρωταρχικός σκοπός και σ΄αυτόν τον αγώνα θέλουμε να είμαστε μόνοι μας γιατί το μοιράζειν δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε πολλές φορές να αλλάξουμε αλλά φάγαμε τα μούτρα μας και έτσι σηκώσαμε βράχια κοφτερά μπροστά μας. Είναι καλύτερα να σε δαγκώσω πρώτα εγώ βαθιά ώστε μετά να μην έχεις δύναμη να με πληγώσεις. Αν τα μεγαλώματα μου ήταν και δύσκολα και κυνηγημένα, αν οι λάθος άνθρωποι μου έδειξαν τους δρόμους που έπρεπε να διαβώ, αν λανθασμένα έπεισα τον εαυτό μου ότι όλα ήταν καλά ως εδώ, αν έχω σκοτεινιά στο από ΄δω και πέρα τότε το μόνο που με σώνει είναι να βρίσκομαι διαρκώς σε διαδικασία επίθεσης, μάχης, μοναξιάς, εγωισμού και να διατυμπανίζω την υπεροχή μου γιατί αυτό με θρέφει. Και σίγουρα δεν ακούω και δεν βλέπω κανέναν γύρω μου παρά μόνο όταν θα είναι για χλεύη για επίκριση, για σύγκριση, όπου πάλι εννοείται πως εγώ υπερέχω. Είναι εύκολο να τσακίσεις ψυχές, να τσαλακώσεις αξιοπρέπειες, να μηδενίσεις προσωπικότητες, είναι δύσκολο να είσαι όμως άνθρωπος με βούτυρο στην ψυχή, με μεγάλη αγκαλιά, με φωτεινά μάτια. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που τα δέχονται, ανέχονται και τα υπομένουν όλα αυτά όχι γιατί είναι δειλοί ή κουτοί, άφωνοι ή τυφλοί, αλλά γιατί κατάλαβαν ποιά είναι η σωτηρία της ψυχής και το κενό αυτών των ανθρώπων. Η απέναντι όχθη έχει κρύο, κακία, μοναξιά, πόνο και σκοτάδι Βαγγέλη. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ίσως ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα αλλά ο Χρήστος ας μας το συγχωρέσει .
Υπάρχουν αλήθειες Σοφία και υπάρχουν παντού γύρω μας. Κάθε μέρα από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι το βράδυ που θα κλείσουμε τα μάτια οι αλήθειες είναι εκεί και μας περιμένουν. Περιμένουν να σηκώσουμε λίγο το βλέμμα μας, να το ρίξουμε λίγο πιο μακριά από τη μύτη μας, από τους μικροεγωισμούς μας, από το εγώ μας. Να το πάμε στο "εμείς". Εδώ και καιρό καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβιστώ από διάφορα ψευτοσυναισθήματα, ψευτοδιλλήματα και οτιδήποτε ψεύτικο που είτε με έχουν γαλουχήσει να ζω (οικογένεια, σχολείο, θρησκεία, κοινωνία) είτε εγώ ο ίδιος έχω ασπαστεί ακολουθώντας πάντα το "πρέπει" και το "σωστό". Θέλει πολύ δουλειά πρώτα εσωτερικά και μετά να κάνουμε το άνοιγμα προς τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Και είναι δύσκολο και επίπονο γαμώτο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το κύριο ερώτημα που πρέπει καταρχήν να θέσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό είναι αν μπορούμε να συνυπάρχουμε, αν αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Αλήθεια πόσες φορές έχουμε αναφέρει στον εαυτό μας πως τον αγαπάμε, πως τον συγχωρούμε για κάποια λάθος κίνηση που έκανε, πως θα του δώσουμε όσες ευκαιρίες χρειαστεί? Πόσες φορές μείναμε οι δυο μας και κοιταχτήκαμε στα μάτια λέγοντας αλήθειες και όχι υπεκφεύγοντας και δημιουργώντας ωραιοποιημένα περιτυλίγματα τα οποία όμως μέσα κρύβουν όλη την ζωή που έχουμε χτίσει ή μας έχουν χτίσει οι άλλοι. Η αλήθεια είναι πως έχω τελειώσει το κείμενο εδώ και αρκετή ώρα και σκέφτομαι πως με αυτό τον τρόπο εκτείθεμαι κατά κάποιο τρόπο. Είναι και αυτό όμως μια άσκηση-δοκιμασία για το καινούριο που επιδιώκω να φέρω στην ζωή μου. Και ένα αγαπημένο τραγουδάκι |
|
|||
|
|||
Μα αυτό είναι το θέμα Βαγγέλη ..
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Όχι δεν ξεφεύγουμε ο Χρήστος ήξερε και το΄βαλε, με τον Χρήστο έχουμε συζητήσει πολύ Πολλές φορές δεν αρκεί μόνο να δουλεύεις εσύ τα σώψυχά σου, πολλές φορές προσπαθείς να ανοιχτείς και πέφτεις πάνω στα κοφτερά τα βράχια. Συνειδητοποιείς ότι κι εδώ μόνος είσαι. Θες να μιλήσεις, να πεις πολλά κι αναρωτιέσαι ποιός πραγματικά θα σε ακούσει, πως θα το εκλάβει, πως θα σε χαρακτηρίσει, είναι αυτό που όλοι στέκονται στο απ' έξω στο περιτύλιγμα. Είναι που σε παίρνει η μπόρα και κυλάς με τους άλλους στο ίδιο ρυάκι. Θες να ξεφύγεις αλλά η δύναμη του νερού σε κρατά. Μόλις το καταφέρεις είσαι στο περιθώριο, είσαι ο περίεργος, ο παράξενος. Είναι τα άλλα μου ονόματα |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
A! Γι'αυτο το διασκεδαζες? (Βασει emoticon, σχολιασα.. Τα τωρινα σου σχολια, ας τα σχολιασουν οσοι διαβαζουν.. )
Last edited by black_hawk; 20-02-2012 at 02:57. |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||