|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: σουπίτσα!
Όλα καλά αφού είσαι εντάξει.....
|
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Είναι αυτό που λέμε στην θάλασσα .... πλανάροντας ...
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
στο manual αναφέρει ότι ρυθμίζουμε (ή απενεργοποιούμε) το antispin ανάλογα το τεραιν |
|
|||
|
|||
πιο manual?!!!!..πες τα βρε vtheo..εδω μιλάει η πείρα!!!!..πάντως αφού την γλίτωσες όλα καλά!!!
|
|
|||
|
|||
Σωστά. Το αντισπίν στο ποτάμι σε "αιχμαλωτίζει" και χάνεις ότι γκάζι θες όταν το θες.
Το αντισπίν μπαίνει αμέσως μόλις δει τις στροφές της πίσω ρόδας να διαφοροποιούνται της μπροστά. Δεν σου μειώνει την ισχύ, αλλα σου κόβει την ανάφλεξη στιγμιαία για να μην ανεβάζει κι άλλο στροφές ο κινητήρας. Αν και οι δυο ρόδες πήγαιναν βάρκα γιαλό πλαγιασμένες, δεν το "καταλαβαίνει", ούτε το απασχολεί η κλίση της μηχανής. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πρέπει η διαφορά στη περιστροφή να είναι συγκεκριμένη προκειμένου να ενεργοποιηθεί και σαφώς δεν έχει καμία σχέση ούτε λαμβάνει υπόψιν τη κλίση της μοτό... Δεν ξέρω πόσο είναι αυτή η διαφορά ούτε μπορώ να τη βρω πουθενά... Εμένα μου ενεργοποιείται μόνο σε εγκάρσιες ανωμαλίες (βλ. σαμαράκια), όταν τα περνάω με γκάζι. Σε λανθασμένο άνοιγμα γκαζιού η μοτό πετάει κωλαράκι αλλά το antispin πουθενά.... Γνωστός μου, κινούμενος σε σταθερό έδαφος (νομίζω μάρμαρο) έπεσε επειδή σε απότομο άνοιγμα του γκαζιού "έφυγε" το πίσω μέρος και δεν ενεργοποιήθηκε το antispin...... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αν το έχεις αφήσει στο normal, δεν αφήνει να πετάξει κολαράκι η μηχανή. Αν το έχεις βάλει στην off road θέση, το αφήνει "γλυκά" να πετάγεται. Αν το έχεις βγάλει εκτός, δεν υπάρχει πουθενά. Για το ποτάμι και για το χώμα, σε καμμία περίπτωση η BMW δεν το έχει σχεδιάσει για τέτοια χρήση, το γράφει κι αυτό. Γράφει μάλιστα ότι αν το έχεις "τρελλάνει" (implausible) το ASC για κάμποση ώρα, (με σπινιαρίσματα, γλυστρίματα, πηδήματα, κλπ), τότε "παραιτείται" από μόνο του! Το γράφει κι αυτό. Ο φίλος μας ο Λέανδρος ξέρει πολύ καλά τι έκανε και πως μπήκε στο ποταμάκι και διαβάζοντας τα παρακάτω, μάλλον θα σιγουρευτεί ότι ASC μέσα σε ποτάμι σωστά δεν είχε και ούτε θα έχει ξανά. Το βιβλιαράκι λέει μάλιστα και την περίπτωση που μπορεί να σου μπλοκάρει ο πίσω τροχός και το ABS ή το ASC δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Όταν πατάς με φόρα γλυστερή επιφάνεια και αφήσεις το γκάζι χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη. Ο γνωστός σου που σπίνιαρε στο μάρμαρο, πολύ πιθανόν να έφυγε αμέσως μόλις έβαλε μπρός, οπότε δεν θα είχε σίγουρα ASC, το γράφει κι αυτό. Πληροφοριακά αν θέλετε, ρίχτε μια ματιά εδώ: BMW Motorcycle Automatic Stability Control - webBikeWorld Automatic Stability Control Automatic Stability Control prevents the rear wheel from spinning uncontrolled when accelerating all-out and thus avoids any loss of side forces and stability which otherwise would make the rear wheel swerve out of control. Lift-off detection and intervention serves furthermore to prevent the front wheel from moving up when accelerating under full power. Automatic Stability Control is a meaningful, additional assistance function particularly on a high-torque motorcycle and when riding under varying conditions with slippery surfaces. Indeed, ASC is the logical counterpart to ABS. Acting together, these two functions enhance riding stability and thus help to ensure a higher standard of safety on the road. BMW's system will allow the rider to deactivate ASC at any time, also while riding. Like ABS, ASC is naturally also subject to certain restrictions in bends due to the riding physics of a motorcycle. And it is essential to note that ASC is not able to push forward, let alone override, the physical limits to the stability of a motorcycle when leaning over in a bend.
In its basic principles, the system and its various functions are quite straight forward: The ABS wheel sensors determine the speed at which the wheels are turning. Registering any sudden change in the difference in speed front-to-rear, the electronic control unit is able to detect any risk of the rear wheel spinning, engine management responding immediately by intervening in the ignition angle to take back engine power. Should this not be sufficient, that is should a greater reduction of engine power be required, fuel injection will be cancelled out for a certain time. This kind of control and management is fast and sensitive, with any effects on riding comfort and dynamics being virtually negligible, claims BMW. |
|
|||
|
|||
1. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να "δεσμεύουμε" με τις προτροπές μας τις συμπεριφορές τρίτων και ούτε ήταν αυτός ο σκοπός μου
2. "If slip exceeds a certain limit..." λέει το manual και εννοεί ότι αφήνει κάποιο περιθώριο να γυρίσει λίγο περισσότερο ο πίσω τροχός μέχρι να ενεργοποιηθεί το ASC το οποίο δεν μας λέει βέβαια ποιο είναι... 3. Δεν είχα ρωτήσει αν ο γνωστός έπεσε κατά την εκκίνηση... |
|
|||
|
|||
με ενεργοποιημενο το ASC........το κολαρακι δεν παει πουθενα
τουλαχιστον το δικο μου...... μαρμαρο....το εργαλειο συμφωνω με τον γιωργο....... |
|
|||
|
|||
Είναι πολύ καλό να ξέρεις τι κάνει το δικό σου κολαράκι!
|
|
|