|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Χωμάτινη εξόρμηση το Σάββατο 28-4-12
Ανδρέα μέσα και εγώ! Θα τηλεφωνηθούμε .
|
|
|||
|
|||
Πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση αύριο.....θα κάτσει και η σκόνη!
|
|
|||
|
|||
Ακόμα με τις χωματόπιστες παλεύετε ;
|
|
|||
|
|||
η βολτα τελειωσε....τωρα εχει φρεντο καπουτσινο κ στιγμες χαλαρωσης
|
|
|||
|
|||
+100
|
|
|||
|
|||
Μπράβο παλικάρια!!! Πάντα έτσι ωραία να περνάτε!
|
|
|||
|
|||
Αγαπητοί συμφορουμήτες θα σας περιγράψω τι μου έτυχε το Σάββατο 28-4-2012. Πήγα με τον Ανδρέα (elrodeo77) για OFF-ROAD προπόνηση στον Υμηττό . Μια σειρά λαθών οδήγησε σε μια μικροπτώση η οποία βέβαια μου αύξησε την εμπειρία αλλά μου στοίχησε 50€.
Σειρά λαθών 1. Πήγα στο βενζινάδικο για να ρίξω την πίεση στα ελαστικά (1,5 bar μπρός πίσω χωμάτινα Continental TKC 80) εμπιστεύτηκα τον τύπο στο βενζινάδικο (πρώτο λάθος) γιατί εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι τα λάστιχα είχαν 2,2 bar μπροστά και 2,5 bar πίσω (πίεση για άσφαλτο). Μόνος μου έπρεπε να το είχα κάνει. 2. Δεν άλλαξα τη θέση του τιμονιού σε όρθια θέση όπως κάνω κάθε φορά γιατί είπα ότι το δεν θα έχω πρόβλημα (έλα όμως που είχα πρόβλημα). Μέγα λάθος γιατί μετά από 30 λεπτά οδήγηση σε κροκάλες και κοτρώνες άρχισα να κουράζομαι. 3. Ενώ είχα πει εδώ και καιρό να αντικαταστήσω τα handguards της BMW τα οποία είναι της πλάκας με άλλα που παρέχουν προστασία δεν το έχω κάνει. 4. Πάντα μα πάντα καλό είναι σε ταξίδια – off road εξορμήσεις να έχεις εφεδρικά μανέτες φρένων, συμπλέκτη, ταχυτήτων (είχα αλλά δεν τα πήρα μαζί). Δείτε το Video (ο δρόμος ήταν γεμάτος πέτρες που έκαναν δύσκολη την οδήγηση τουλάχιστον για μένα που δεν έχω μεγάλη εμπειρία). Η κάθοδος έγινε χωρίς μπροστινό φρένο μόνο με το πίσω και με κατέβασμα ταχυτήτων (αδρεναλίνη στα ύψη αλλά μεγάλη εμπειρία). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Το κακό έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ανδρέα είσαι πρώτος ευχαριστώ για όλα και sorry αν στο χάλασα στο τέλος!!! |
|
||||
|
||||
Σωστές οι παρατηρήσεις σου ... να τα έχουμε όλοι στο μυαλό μας ...
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και μετά 50€ για μια μανέτα.. (είδα πως περίπου τόσο έχει και στο εξωτερικό..) Τέτοιες πτώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και όποιοι πάνε στο βουνό πρέπει να ξέρουν πως αργά ή γρήγορα θα πέσουν. Το θέμα είναι οι σωστές θεωρητικές γνώσεις και η προπόνηση - προπόνηση - προπόνηση. Πάντως και με αυτά κάποια στιγμή η πτώση θα ξανάρθει... Μην απογοητευτείς πάντως, το χώμα είναι πώρωση και με τον κατάλληλο εξοπλισμό οδηγού/μοτοσυκλέτας και προσαρμογή της οδήγησης ανάλογα με το τερέν προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις. Όπως και να'χει εύχομαι να είναι η τελευταία φορά... |
|
|||
|
|||
Φίλε Πέτρο εσύ να είσαι καλά κ όλα τα άλλα φτιάχνονται!Πάντως να θυμάσαι πως σε χωμάτινα μότο τις μανέτες τις αφήνουνε λίγο λάσκα από τη βάση που πιάνει στο τιμόνι,ώστε αν τύχει πτώση όπως την περίπτωση σου δεν σπάει,απλά μετακινείται! Κ να σκεφτείς πως αν ήταν του συμπλέκτη θα έμενες εκεί!
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Χωμάτινη εξόρμηση Σάββατο & Κυριακή 25 - 26 Ιουνίου 2011 !!! | Arkas | Χωμάτινες εξορμήσεις | 28 | 13-06-2011 22:01 |
Φθινοπωρινή εξόρμηση στην ορεινή Ναυπακτία 6-7-8/11/2009 | georgekostas | Εκδρομές εντός Ελλάδος | 472 | 11-02-2011 15:09 |