|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ράλι στο χρηματηστήριο
Απόσπασμα:
κάπου στο μέσον βρίσκεται η αλήθεια...μπορεί να μην κερδίζεις σε μια μέρα το +30% της ανόδου της Εθνικής τράπεζας αλλά δεν θα σε χάλαγε να κέρδιζες πχ το 15% αν αγόραζες το πρωί..... η μοναδική μου ένσταση στα γραφόμενα του Γιώργου είναι ο όρος "παίζω". Αυτή η ενασχόληση είναι για λίγους και τολμηρούς....όλοι οι υπόλοιποι είναι θύματα στο βωμό του κέρδους των ολίγων που ναι, έχουν και εσωτερική πληροφόρηση και θα κερδίσουν σήμερα 25% ενώ εσύ μόνο (!)15%....εάν πουλήσετε βεβαίως βεβαίως.....γιατί στο excel έχω γίνει πολλές φορές πλούσιος αλλά δεν πουλούσα πάντα όταν έπρεπε..... σε χάλαγε σε μια μέρα να επένδυες πχ 10.000 και να έπαιρνες το μεσημέρι 11.500 ??? και άσε άλλους με εσωτερική πληροφόρηση να βγάλουν κάτι παραπάνω.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
οχι, δε θα με χαλούσε καθόλου να κερδίσω 1.500 ευρώ στα πεταχτά. Αυτό που χαλάει είναι όλο το σύστημα που ρουφάει τα λεφτά των φτωχοδιάβολων! Μη θυμηθώ το Σημίτη και ξεράσω! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
ο σοφός λαός έχει πλείστες όσες παροιμίες που σε νουθετούν να μη δίνεις σημασία στα μεγάλα λόγια....οι πληροφορίες που μοιράζουν χρήμα δεν κοινοποιούνται στις εφημερίδες |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
αυτός που στα "πεταχτά" έβγαλε 1500, ρώτα πόσες φορές έχει χάσει τα ίδια και περισσότερα.... |
|
|||
|
|||
φιλαράκι, φιλικά μιλάω, να μην παρεξηγηθείς....σου λέω απλά τί έχω δει σε αυτό το επενδυτικό προιον από το 1999 και μετά....
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γι'αυτό και δεν έχω μετοχές, όχι ότι μου περίσσεψαν και ποτέ για να πάρω. Δυστυχώς τελικά χάνουν κι αυτοί που έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική και σκοπός τους ήταν η επένδυση. Τι να λέμε.... |
|
|||
|
|||
Στο συγκεκριμένο θα σου πω τι μου έτυχε όταν υπηρετούσα ως οδοντίατρος στο ΝΝΚ. Ηρθε μιά μέρα ένας αλεξιπτωτιστής από την 1η ΜΑΛ. Οταν κοίταξα στο στόμα του έπαθα πλάκα! Εϊχε ζημιές που δεν είχα ξαναδεί, όλα τα δόντια κατεστραμένα. Με τα πολλά μου είπε ότι μιά μέρα είχε πονόδοντο κι ένας καραβανάς του είπε να βάλει υγρά από μπαταρία πάνω στο δόντι! Και το έκανε! Οπότε μην παίρνεις όρκο!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
η οδηγία των πιό επιτυχημένων χρηματιστών είναι να αγοράζεις αξιόπιστα χαρτιά και να τα ξεχνάς για μερικά χρόνια.... η αγορά κάνει σκαμπανευάσματα ακολουθώντας τους χρυσούς κανόνες που σου περιέγραψα παραπάνω.... οι καλές εταιρίες αποδίδουν πάντα γιατί έχεις μικρό ρίσκο..... ο μακροπρόθεσμος επενδυτής χάνει μόνο εάν αναγκαστεί να ρευστοποιήσει (πουλήσει) λόγω έκτακτης ανάγκης......και συνήθως όταν πρέπει να γίνει αυτό η επένδυση έχει κατρακυλήσει (Νόμος του Μέρφυ)...... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Ρε Βασίλη (Vpentza),
τι ωραια που τα λες...μα τι ωραια που τα λες!!!!! Συμφωνω απολυτως μαζι σου!! Αλλα για να συμφωνησω σημερα εχασα το 1999 20,000,000δρχ απο τα 5,000,000 αρχικα που ειχα βαλει αγοραζοντας μετοχες της ''Ιnterbank'' πριν το ετος αυτο που μετεπειτα συγχωνευτηκε με την eurobank. Εφτασαν τα 20 εκατομ τα πρωτα 5 κι εγω περιμενα να γινουν 30,40,50........Ετσι νομιζα ο απειρος τοτε Γιωργος. Μετα......εμαθα!! Και σημερα κανω πραξη αυτα που εμαθα και λες κι εσυ στα πιο πανω ποστς σου, αγοραζεις το πρωι με 1 ευρο και πουλας το μεσημερι με 1,15!!! Κι ας εχει φτασει και 1,40 σε καποια στιγμη της ημερας!!! Και παντα, οπως επισης λες, ΣΙΓΟΥΡΑ χαρτια δηλαδη......ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Αν δεν τα παρεις την ιδια μερα θα τα παρεις αργοτερα διοτι οπως επισης εσυ ειπες ''η οδηγια των επιτυχημενων χρηματιστων ειναι να αγοραζεις σιγουρα χαρτια και να τα ξεχνας για μερικα χρονια'' Αυτο δεν κανει κανεναν μας ουτε κλεφτη, ουτε εχων ''εσωτερικη πληροφορηση''. Αν κλαιγομουν για τα χαμενα του 1999 θα ειμουν τουλαχιστον ηλιθιος!!! Διοτι σταθηκα μια φορα ηλιθιος πινοντας το συνιστωμενο 20/50 πιστευοντας οτι ειναι ποσιμο υδωρ απο την Πινδο οπως μου ελεγαν, δεν χρειαζομαι και δευτερη!!!! Το χρηματιστηριο ειναι μια μικρη ''επιστημη'' που οι κουτοφραγκοι ελληνες δεν κατειχαν το 1999 οταν πηγαινανε και δανειζοντουσαν με τον ουτοπικο ποθο να τα διπλασιασουν σε 3 ημερες!!! Αλλα μην παραβλεπουμε και το γεγονος οτι ολοι αυτοι οι ''κουτοφραγκοι'' που εχασαν τα λεφτα τους ηταν και ειναι οι ιδιοι που επι σειρα 10ετιων χωνανε χρηματα στα Δημοσια τυχερα παιχνιδια (Προπο, λοττο, ξυστο κ.λ.π) κερδιζοντας ενα τιποτα και τοτε νομισαν οτι βρηκαν την ευκαιρια της ζωης τους να κερδισουν τα χαμενα κι ακομα παραπανω!!! Ο πατερας μου το 2001 σταματησε να παιζει προπο, λαχεια, λοττο, τζοκερ κ.λ.π διοτι σαν γνησιος γραφιας καθε δραχμη που εδινε την εγραφε σε ενα τετραδιο. Το 2001 το αθροισμα του τετραδιου που ειχε αρχισει να γραφεται το 1958(!!!) ελεγε 14,500,000δρχ!!! Μισο καινουριο σπιτι της εποχης εκεινης!! Και αυτο γιατι κυνηγουσε την τυχη του!! Με αυτην την σκεψη, κι ακουγωντας και τον τοτε Πρωθυπουργο (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ) ενηργησαν κι οι μικροεπενδυτες της 5ετιας 1995-1999 κυνηγωντας τον ευκολο πλουτισμο (ανευ γνωσεως του αντικειμενου) μεσα σε 2-3 μηνες!! Επαιξαν και δικαιως εχασαν! Οπως κι εγω άλλωστε! Last edited by GeorgeP; 29-08-2011 at 16:27. |
|
|