GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 13-03-2009, 16:41
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: WP ή OHLINS ;;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από epimelitisf Εμφάνιση μηνυμάτων
-Ρώτησα έναν πολύ καλό φίλο και άμεσα-άριστα ενημερωμένο για τέτοιου είδους θέματα (και όχι μόνο...) αφού το επάγγελμά του είναι...οι μοτό,..και μου πρότεινε να το επισκευάσω (νόμιζα από λάθος, ότι της μαμάς δεν επισκευάζονται...) και να περάσω ένα καινούριο ελατήριο (WP.. ; ) για καλύτερη απόδοση, με το μισό και πλέον κόστος!

Η καίρια ερώτησή μου είχε να κάνει με την διάρκεια και την απόδοση και η απάντηση ήταν θετικότατη!
Άρα λοιπόν είναι μία πολύ καλή επιλογή...

Το μπροστινό μάλλον δεν επισκευάζεται αλλά δεν θέλει και άλλαγμα αφού δεν καταπονείται όσο το πίσω, με το βάρος, τα "τινάγματα" της επιτάχυνσης κλπ...

Θα δούμε...

Για επισκευή πώς το βλέπετε; έχει κάνει κάποιος;
Αυτο θα σου συνιστουσα κι εγω!!!
Να ξερεις ότι ΟΛΑ τα αμορτισερ ανοιγονται κι επισκευαζονται!! Ακομα και τα Γιαπωνεζικα που κοιτωντας τα λες ''αποκλειεται να ανοιγει'' κι ομως ανοιγει!!!!
Το παν είναι το λαδι που θα σου βαλει ο μαστορης, δεν ειναι το μηχανελαιο που βαζουμε στον κινητηρα ουτε κια υτο το 10αρακι που βαζουμε εμεις στις μπουκάλες!! Ειναι το λαδι που χρησιμοποιει η Citroen stις υδροπνευματικες της αναρτησεις νομιζω ειναι τυπου ATF αλλα αυτα τα ξερουν οι ''Τασουληδες'' ανα την Ελλαδα!! Ο ''Τασουλης'' στην Καλιρόης ειναι πολυ, μα παρα πολυ, αξιόπιστος και γνωστός αν το πανεληνιο!!
Αν καταφυγεις στην μεθοδο της επισκευης θα σου συνιστουσα να μην βάλεις ελατηριο ουτε WP αλλα ουτε και Ohlins αλλα Hyperpro!! Εχω περασει και απο τα τρια και ολες τις εντυπωσεις τις κερδιζει για μενα το Hyperpro!! Η προδευτικοτητα του ειναι τέτοια που μεσα στην πολη και στο ταξιδι νομιζεις οτι οδηγάς ''Βατραχο'' της Citroen!! Εχει μια αισθηση πολυ λιμουζινατη!! Τα άλλα ειναι λιγο εως πολυ (WP) διακοπτες, μαλακο και αποτομα σκληρό, δεν εχουν αυτο το ενδιαμεσο του hyperpro που κανει την διαφορά!!
Αν τελικα αποφασισεις αυτην την λυση παρε τα συνιστωμενα ελατηρια απο την hyperpro για την δικια σου μοτοσυκλετα. Μην καταφυγεις σε αλλες σκληροτητες γιατι θα χασεις σε αισθηση και δεν το αξιζει η μοτοσυκλέτα σου!!!

Αν πάλι αποφασισεις για ολοκληρο αμορτισερ η νουμερο 1 εταιρεια (κι ακριβοτερη) ειναι η OHLINS αλλα σου προσφερει τοσα πολλα που αξιζει τα λεφτά της. Οσο για το σερβις των γινεται πανευκολα κι απο σενα αν εχεις εργαλεια και ορεξη αλλα και απο τα κατα τόπους εξουσιοδοτημενα απο την OHLINS συνεργεία!!!
Ακομα δεν ειναι αναγκη να πάρεις το ακριβοτερο (ειτε WP ειτε OHLINS) που διαθετουν ενα καρο ρυθμισεις, θα μπλέξεις και ποτε δεν θα εχεις το τελειο, εξ άλλου δεν εχεις supersport που να τις χρειαζεσαι!! Μια τηλεπροφορτιση (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ) ελατηρίου και μια αποσβεση επαναφοράς ειναι αρκετες!!! Εξάλλου τα μαμα αμορτισερ εχουν ενα ευρος ρυθμισης προφορτιση ελατηρίου π.χ απο το 1 έως το 10 και αποσβση επαναφορας απο το 1-5 που ειναι αρκετες με τα μαμα ελατηρια και ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕς με ενα αφτερ μαρκετ ελατηριο και τα ολοκληρα αφτερ μαρκετ αμορτισερ διαθετουν απο το 1-25 και 1-30 αντιστοιχα!!!

Η αποφαση ειναι δικη σου!!
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2009, 19:53
epimelitisf Ο/Η epimelitisf βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Κατακόκκινη...

Αν είναι λοιπόν να δίνω τα μίσα ( ; ) χρήματα και κάθε φορά να έχω καινούριο αμορτισέρ για την (έστω...) ίδια διάρκεια και απόδοση, τότε το βλέπω πιο εφικτό και σωστό!

Θα ξεκινήσω με επισκευή και θα δείξει...

Ευχαρίστω όλους για την γνώμη τους, προκαταβολικά...
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2009, 18:37
Senior Member

Απόσπασμα:
Αν είναι λοιπόν να δίνω τα μίσα ( ; ) χρήματα και κάθε φορά να έχω καινούριο αμορτισέρ για την (έστω...) ίδια διάρκεια και απόδοση, τότε το βλέπω πιο εφικτό και σωστό!

Νομιζω οτι πράττεις σωστά!!!
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2009, 18:52
Fast&Furious Ο/Η Fast&Furious βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αγιος Δημητριος

Απόσπασμα:

Σκεψου καλα να δωσεις λεφτα για επισκευη γιατι τα 7 στα 10 μετα απο 3 με 4 μηνες ειναι παλι τα ιδια και θα εχεις δωσει 150 με 200 €...ειναι απλα αν θελεις να βαλεις μια αναρτηση και να ξενιασης η να ασχολησε συνεχεια...It's up to you...
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2009, 03:07
boxer-1200 Ο/Η boxer-1200 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fast&Furious Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκεψου καλα να δωσεις λεφτα για επισκευη γιατι τα 7 στα 10 μετα απο 3 με 4 μηνες ειναι παλι τα ιδια και θα εχεις δωσει 150 με 200 €...ειναι απλα αν θελεις να βαλεις μια αναρτηση και να ξενιασης η να ασχολησε συνεχεια...It's up to you...

Σωστόοοος ο Βασίλης .....
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2009, 21:44
Senior Member

Απόσπασμα:
για΄ντα το λες αυτό? Αν αλλαξει λαδια, τσιμουχες κ.λ.π. γιατι να ειναι τα ιδια μετα απο 4 μηνες!! Εγω που εχω κανει αυτην την δουλεια σε ΑΤ μετα απο 60000κμ το εδωσα στα 120000 και το αμορισερ δεν ειχε μασησεις καθόλου!! μαλλον ηταν καλυτερο απο πριν!!!
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2009, 22:13
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

εννοείς τα εκπληκτικές αυτές αναρτήσεις που έχει το ΑΤ;

Reply With Quote
Παλιό 05-04-2009, 23:57
Fast&Furious Ο/Η Fast&Furious βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αγιος Δημητριος

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
για΄ντα το λες αυτό? Αν αλλαξει λαδια, τσιμουχες κ.λ.π. γιατι να ειναι τα ιδια μετα απο 4 μηνες!! Εγω που εχω κανει αυτην την δουλεια σε ΑΤ μετα απο 60000κμ το εδωσα στα 120000 και το αμορισερ δεν ειχε μασησεις καθόλου!! μαλλον ηταν καλυτερο απο πριν!!!
Τι να πω φιλε Γιωργο μπορει και να εκατσε στο δικο σου.Αλλα στα περισσοτερα τζιφος..Τωρα σου μιλαω για αρκετα χρονια πριν οταν ειχε πρωτο ανοιξει το ΚΣ..και μετα απο αυτα δεν τους ξανα εστειλα τιποτα..Αλλα ισως και να εχει αλλαξει κατι μεσα σε αυτα τα χρονια!!
Αλλα πιστευω πως οτι και να κανει ειναι δυσκολο να γινει δουλεια,γιατι δεν ειναι μονο η τσιμουχα (στην καλυτερη)αλλα και το μπρατσο του αμορτισερ,που μπορει να εχει καποια φθορα και που δεν θα το πει ο μαστορας για να τσεπωσει τα €ακια.οποτε μετα αλλα λεφτα για αναρτηση!!
Reply With Quote
Παλιό 06-04-2009, 14:21
Senior Member

Απόσπασμα:
Τι να πω φιλε Γιωργο μπορει και να εκατσε στο δικο σου.Αλλα στα περισσοτερα τζιφος..Τωρα σου μιλαω για αρκετα χρονια πριν οταν ειχε πρωτο ανοιξει το ΚΣ..και μετα απο αυτα δεν τους ξανα εστειλα τιποτα..Αλλα ισως και να εχει αλλαξει κατι μεσα σε αυτα τα χρονια!!
Αλλα πιστευω πως οτι και να κανει ειναι δυσκολο να γινει δουλεια,γιατι δεν ειναι μονο η τσιμουχα (στην καλυτερη)αλλα και το μπρατσο του αμορτισερ,που μπορει να εχει καποια φθορα και που δεν θα το πει ο μαστορας για να τσεπωσει τα €ακια.οποτε μετα αλλα λεφτα για αναρτηση!!
αμα εχει φθαρει ο άξονας του εμβόλου (αν αυτον εννοεις) ναι εκει δεν γινεται τιποτα, αλλα αυτο ειναι εμφανες εξωτερικα αρκει ο ιδιοκτητης του οχηματος να ξερει να αναγνωριζει την φθορά αυτη!! Αλλιως ναι ειναι πολυ πιθανον ''.... να μην το πει ο μαστορας για να τσεπωσει τα €ακια.οποτε μετα αλλα λεφτα για αναρτηση!''
Εμπειρικα λεμε οτι ενα αμορτισερ με λιγα κμ (50-60000) και με χρηση νορμαλ (οχι extreme enduro π.χ) ειναι επισκευασιμο!! Εγω, οταν θελω να επισκευασω το αμορτισερ της μοτο μου - όπως εκανα στο ΑΤ- το βγάζω και περναω το νυχι μου καθετα (οχι κατα μηκος) στονπαραπάνω αξονα και σε ολο το μηκος του, αν δεν συναντησω γδαρσιμο ¨η αλλη ανωμαλια προχωράω στην επισκευη αν συναντησω κατι δεν κανω τιποτε!! Μεχρι τωρα δεν με εχει προδωσει αυτη η τεχνικη!!
Reply With Quote
Παλιό 06-04-2009, 14:31
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
εννοείς τα εκπληκτικές αυτές αναρτήσεις που έχει το ΑΤ;

τα πρωτα ΑΤ 650 και τα 750 μεχρι το 1992 ειχαν πολυ καλες αναρτησεις!!! Το πισω περαν απο την προφορτιση ελατηριου ειχε και αποσβεση επαναφοράς που εκανε πολυ καλη δουλεια!!! Ενα τετοιο αμορτισερ της προσωπικης μου ΑΤ '91 ειχα επισκευασει!!
ΜΕΤΑ τα πραγματα σκαρτεψαν αφου το βιδάκι της αποσβεσης επαναφορας εγκαταλειφτηκε, τα πισω αμορτισερ των ΑΤ της Showa αρχισαν να φτιαχνονται στην Ισπανια και μετα τοποθετουντο πανω στις ΑΤ κατα την συναρμολογηση στους κατα χωρες Σαρακακηδες!! Τι περιμενεις μετα απο αυτο?
Τα ιδια αμορτισερ της ιδιας εταιρειας (Showa)που τοποθετουνται στα Βαραντερο ειναι φυσικα made in Japan και ''φυσικα'' βγαζουν καποια προβληματα διαροων (κι ομως συμβαινει) σε καποια Βαραντερο απο το 2006 και μετά!!! Το προβλημα γνωστο και καλυπτεται απο την Χοντα ανεξαρτητως εγγυησης και μεσα σε λογικα χρονικα πλαισια (μην παμε μετα απο 6 χρονια π.χ. και δηλωσουμε βλαβη αμορτισερ!!) Αλλα και πάλι ειναι ανεπιτρεπτο να συμβαινει μεσα στα πρωτα 30000κμ όπως δειχνουν οι στατιστικές!

Αλαλ ας ειναι, σημεια των καιρων κιαυτό!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης