|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Akrapovic σε RT / GS, αξιζει τον κόπο?
Σε όσους έχουν GS μέχρι το 2010 η Akrapa επιβάλλεται…..δεν ακούγεται αλλιώς η μηχανή…για τα 2010 και μετά νομίζω το κλαπέτο βγάζει θεϊκό ήχο!!!
Στα ταξίδια μου έρχεται να τη σπάσω…με τη βαλίτσα τη πλαϊνή κάνει στα τράτα…. Από κατανάλωση ξέρει κανένας να μας πει πόσο επιβαρύνει ???...το φίλτρο???...ρουφάει περισσότερο μα αυτό?? |
|
|||
|
|||
Με το φίλτρο λογικά πρέπει να τσιμπάει λιγάκι καύσιμο παραπάνω. Εγώ που έχω μόνο τελικό ακρα, δεν είδα διαφορά στην κατανάλωση.
|
|
|||
|
|||
αυτα που εγραψα ειναι κατοπη μετρησεων σε δυναμομετρο τωρα που ξανακηταξα το διαγραμα διοτι το εχω η συνηθησμενη ακραπα διχως συγαστηρα με φυλτρο K&N εναι max power 97.9 max torg 103.80me foul akrapovic mega moto δυχος συγαστηρες max power 100.1 max torg 106.6ενο με το στανταρ εξοστ κε Κ&Ν max power 95.4 max torg 101.8 υπαρχη ακομα μια αλλη εξατμηση παλυ απο της acrapovic η οπια πωληται απο την ΗΡΝ κε ειναι κοντα στα 2 χιλιαρηκα δυχος καταλητη, πρεπη να δυνη πιο πολα αλογα τουλαχηστο αυτη την εσθηση μου εδοσε οταν την δοκημασα στο δρομοεδω μηλαμε για ΗΡ2τωρα για το rt τι να πω .....οπως ειπα πιο πανω λιμουζηνα με ελευθερη εξατμηση δεν κολαει (η γνωμη μου Διονηση)
Last edited by giclas; 21-12-2012 at 12:12. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό συγκριτικό μεταξύ after market εξατμίσεων με δυναμομετρήσεις σε αυτό το thread:
R 1200 GS/GSA : After market exhaust - benefit? - Aftermarket Exhausts - GS-Riders International Το συμπέρασμά τους είναι πως η ΟΕΜ εξάτμιση έχει την καλύτερη απόδοση. Έχω αλλάξει εξάτμιση στο HP2 κυρίως για να μειώσω το βάρος, εκεί η ΟΕΜ μοιάζει σαν μαντεμένια ξυλόσομπα μπροστά στην Akra. Χαμηλά έχασα δύναμη αλλά το ισορρόπησα με ECU fooler και πλουσιότερο μίγμα. |
|
|||
|
|||
Οντως η διάφορα στις χαμηλές είναι αισθητή . Νομίζω ότι αυτο είναι περισσότερο λόγο φιλτρου .
Εγώ στην κατανάλωση είχα μεγάλη διαφορά, δεν έπεφτα κάτω απο 6,5. Μου ανέβαζε ευκολότερα θερμοκρασία στην εθνική . Εβγαλα το φιλτρο, έφτιαξε η θερμοκρασία και απο κατανάλωση τωρα ξεκιναω απο 5. Έχω βάλει και την ταπα στην ακράπα. Νομίζω ότι εθνική παει καλύτερα τωρα , στις ψηλές δηλαδή . Στις χαμηλές είναι αισθητά πιο χάλια. Συμπέρασμα : εκτός απο αισθητικά που είναι πολυ πιο όμορφο με την ακράπα δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα γι αυτα που προσφέρουν. |
|
|||
|
|||
αυτη εναι η εξατμηση η οπια ποληται απο την ΗΡΝ
καμια σχεση με οπια δυποτε αλλη εξατμηση ακομη κε απο την ακραπα !! |
|
|||
|
|||
Πριν απο κανα χρονο είχα μπεί κι εγώ στο τρυπάκι αυτό για να βάλω εξάτμιση στο GS (μοντέλο του '10) μαζί με φίλτρο εννοείται. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο ωστε να βρείς την εξάτμιση που ταιριάζει στο κάθε μηχανάκι (οποιασδήποτε μαρκας και μοντέλου). Ο λόγος είναι οτι απαγορεύεται δια ροπάλου να χαλάσεις την ισοροπία μεταξύ της πίεσης των αερίων στην είσοδο του κινητήρα και της πιεσης στην έξοδό του (οι μηχανολόγοι μπορούν να μας διαφωτίσουν λίγο περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα). Υπήρχε ενα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό link για το θεμα αλλα δεν μπορώ να το βρω ρε γμτ. Γι'αυτό ορισμένες μεγάλες, κατα κύριο λόγο, εταιρίες βγάζουν συγκεκριμένες εξατμίσεις για συγκεκριμένα μοντέλα. Στην προκειμένη περίπτωση η BMW πρότεινε την Akrapovic στην τιμή των 900 ευρώ πριν ενα χρόνο περίπου. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει εαν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά...! Είναι πάντως γεγονός οτι ο συνδυασμός φίλτρο-εξάτμιση βελτιώνει οπτικά και ηχητικά (για οδική συμπεριφορά κι επιδόσεις οι απόψεις διίστανται) το μηχανάκι μας αλλά εντελώς ειλικρινά εαν η διαφορά στο βάρος είναι 2-3 κιλά προτιμώ να τα χάσω εγώ με δίαιτα και να μου μείνει και το χιλιάρικο στην άκρη
Υ.Γ: Μιλάω πάντα για ΤΕΛΙΚΟ εξάτμισης. Εαν μιλαμε για full σύστημα αλλάζει εντελώς το πράγμα! Last edited by Thomas Ptwmas; 23-12-2012 at 18:26. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Πρίν απο 3 μερες εβαλα kn φιλτρο και akrapovich , έιδα μεγαλη διαφορά στην ευστροφία του κινητήρα , στο θορυβο και γέμησα στης μεσαίες .. Το νιώθω ποιο αγριο
|
|
|