|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: K 1200 Gt - Διαφορικού Ευαγγέλιο..
Απόσπασμα:
Ευχαριστω φιλε μου!! Το επαγγελμα καμια φορα δεν κρυβεται!! |
|
||||
|
||||
Ποιό είναι το επάγγελμά σου ?
|
|||
|
|||
Φωτογραφος..!!
|
|
|||
|
|||
Αυτό το "τρελλό" σκάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτό πως έγινε;!
Τι χώθηκε κι έκανε τέτοια ζημιά; |
|
|||
|
|||
Εμένα παντως στο κ1200 RS είχαν αλλάξει βαλβολινες στα 40000 χλμ αλ θύμαμε καλα ,
|
|
|||
|
|||
Εγω είχα αλλάξει στις 10000 στο κ1300r με προτροπή του μηχανικού!!
|
|
|||
|
|||
Η ζημια δεν ειναι λογω παλαιοτητας βαλβολινων.........σε καμια περιπτωση!!!
Η βαλβολινη ειναι ετσι κατασκευασμενη που αντεχει πολυ περισσοτερο απο τις συστασεις αλαλγης της οποιουδηποτε κατασκευαστη διαφορικου, σαζμαν....οχηματος!!!! Η βλαβη σου ειναι μαλλον λογω α) ελλειψης βαλβολινης ¨η β) βλαβης του σφαιρικου ρουλεμαν........ ...........το ρουλεμαν δεν το εβγαλες σε ενα κομματι αλλα σπασμενο, εχω δικιο? Αυτο βεβαια δεν σημαινει και πολλα πραγματα αλλα ειναι ενα στοιχειο...... |
|
|||
|
|||
Εξαιτιας του ρουλεμαν οπως ειπες ειναι φιλε μου!! Αλλα το Ρουλεμαν παρεδωσε πνευμα λογω βαλβολινων!! Φυσικα στο μυαλο μου παιζει κ το ενδεχομενο αστοχιας υλικου!! Αλλα μετα απο συζητησεις με τον
Μηχανικο μου κ αλλα σχετικα ατομα το συμπερασμα ηταν αυτο!! Αν εβλεπες πως ηταν οι βαλβολινες 1,5 βδομαδα πριν το συμβαν θα Τρομαζες!! Τις αλλαξαμε αλλα προφανως η ζημια στο ρουλεμαν ειχε ηδη συμβει μιας κ οι βαλβολινες που ηταν μεσα ειχαν αναμιχθει με τριμματα και ολο μαζι ειχε γινει ενας γκρι πολτος που βρωμουσε κ απιστευτα!!! Last edited by John Dom; 13-11-2013 at 13:28. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
τα ιδια δοντια που δινουν κινηση απ το πηνιο κανανε αυτη τη ζημια! Αν το ενα ...το κυριως ρουλεμαν χαλασει και διαλυθει στην μια ακρη του πηνιου ...αυτο παίρνοντας την κινηση απ το αξονα ...περιστρεφετε πλεον ανεξέλεγκτα ... θεριζοντας στη κυριολεξια τα αντίστοιχα δοντια που μεταφερουν την κινηση στο τροχο με αποτελεσμα το παραπανω σακάτεμα , σε μολις μερικες περιστροφες. .... προσωπικα πιστευω ομως ...οτι το ακους πολυ πριν συμβει!...καπως νιωθεις αυτην την ασταθεια! Το κυριως μεγαλο ρουλεμαν του πηνιου, που συνηθως χαλαει, ειναι διπλο ...περιεχει στο εσωτερικο του στη μια ακρη ενα μερος με τα κλασσικα κουρσουμακια και στην αλλη ...στην εσωτερικη , εχει ακομα ενα βελονοειδείς τυπου με τα κυλινδρακια. η πλευρα με τις μπιλιες αρχιζει να χαλαει ...απο οτι εχω διαβασει σε πολλες αναφορες ψαχνοντας και σε φορουμ του εξωτερικου , το πλαστικο πλεγμα που τα κραταει τη θεση του σπαει (χαθηκε να το κανουν σιδερενιο)... και αρχιζει η φθορα που καταληγει να παίρνει πολυ μικρα ηδη κενα το ρουλεμαν !...οταν ολη η δουλια πεσει στο μπροστα μερος ... δεν αργει να γινει το κακο . Χανοντας και αυτο την ιδιοτητα του τοτε η μια ακρη του πηνιου ειναι πλεον χωρις ελεγχο και ειναι ηδη πολυ αργα! ... αστα, σφαγη ειναι...ουτε στον εχθρο! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|