|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πρόβλημα με το ρεζερβουάρ!
με ένα τρυπανάκι ανοίγεις από έξω προς τα μέσα, τρυπάς και το επίθεμα δηλαδή. Εχεις λοιπόν μια ομόκεντρη πρόσβαση προς το ρεζερβουάρ όπου κάνεις ό,τι είπε ο Λεοντόκαρδος με την εποξική.
Προσοχή διότι το τρυπάνι ανεβάζει τη θερμακρασία στο μέταλλο που τρυπάει. Μη δώσεις έναν σκασμό λεφτά επειδή κάποιος βαριέται να ασχοληθεί με τη ψιλοδουλειά που δεν θα μπορεί να ζητήσει και υψηλή αμοιβή.... Βάλε και καμιά φωτό μήπως μας έρθει και άλλη ιδέα... |
|
|||
|
|||
τούτο τον καιρό τραβιέμαι κι εγώ με ένα ρεζερβουάρ, όχι από Bmw, αλλά δεν έχει σημασία
στην πάτρα δεν αναλαμβάνει κανείς να σου κανοίξει ή να σου κολλήσει με αργκόν το ρεζερβουάρ, γιατί όλοι φοβούντια και δικαίως, το θέμα tank bomb, αλλιώς, μην το είδατε πουθενά σύντεκνοί το ρεζερβουάρ μου υπάρχουν μερικές προτάσεις για την περίπτωσή σου οι σημαντικότερες αναφέρθηκαν και είναι ο εποξεικός στόκος ή αλλιώς κόλλα δύο συστατικών, που ενώ οι επαείοντες το προτείνουν σαν βραχυπρόθεσμη και προσωρινή λύση, οι μάστορες που το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα. από τη στιγμή που στεγνώσει, γίνεται σαν σίδερο, είναι απρόσβλητος από την βενζίνη, δεν αφήνει πόρους, βάφεται, στοκάρεται, τρίβεται, γίνεται κομπλέ λέμε από την άλλη, το καλάι είναι μια λύση όπως ανέβασε σε παραπλήσιο θέμα ο riko, χαμηλής επικινδυνότητας, γιατί δεν μεταχειρίζεσαι φλόγα, γίνεται κόλληση μετάλλου με μέταλλο και είναι μια διαδικασία που με προσοχή και γνώση, μπορεί να γίνει ανέξοδα υπάρχει η δυνατότητα της πλαστικοποίησης, όπου χύνεται εντός του ρεζερβουάρ ένα πολυμερές με τον καταλύτη του, αναστρέφται συνεχώς το ρεζερβουάρ για να πιάσει παντού ένα λεπτό φίλμ πλαστικού και αυτό από την μια βουλώνει κάθε τρύπα, από την άλλη προστατεύει από την διαβρωτική ικανότητα του νερού που εμπεριέχεται ως υδρατμοί στην βενζίνη υπάρχει μια τελευταία λύση την οποία θα χρησιμοποιήσω εγώ λέγεται Por-15< είναι ένα εσωτερικό επίχρισμα που τοποθετείται εντός του ρεζερβουάρ, είναι σε υγρή μορφή, κλείνει κάθε τρύπα που συναντά, δημιουργεί ένα αδιαπέρατο στρώμα υλικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάνω σε σκουριά, αν και καλό θα ήταν να είχε καθαριστεί το ρεζερβουάρ από πρίν, έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα όπου έχει χρησιμοποιηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακι εξωτερικά, αρκεί να μην είναι απευθείας εκτεθημένα στην ηλιακή ακτινοβολία γιατί επηρεάζεται από την uv ακτινοβολία και βασίζει την χρήση του στην απορρόφηση υγρασία από την ατμόσφαιρα για να στερεωθεί-αγκιστρωθεί, παρά στην εξάτμιση του διαλύτη του, όπως στην περίπτωση των χρωμάτων που αναπόφευκτα-έτσι λέει το διαφημιστικό-επιτρέπει την ύπαρξη μικροπορώδους πάρε και ένα απευθείας λίνκ με το προιόν και τα χαρακτηριστικά του POR-15 - It Kills Rust 1400ε δεν μου περισσεύουν και φαντάζομαι σε κανένα μας 1400ε για να βγούν με νόμιμο τρόπο θέλουν πολύ κόπο μάστορας θεωρείται στις μέρες μας ο μονταριστής, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε ΚΑΙ για επισκευαστή το τηλ είναι στο προφίλ μου, πέρνα να το θέμα σου. όπως και να χει δεν θα σου στοιχήσει πάνω από 10ε θα κλείσω με το παράδειγμα του φίλου που όταν τρύπησε ο πάτος από την παλιά σόμπα πετρελαίου, εκεί που έπεφτε το καύσιμο, ο μάστορας τους είπε να την πετάξουν γιατί δεν μπορούσαν να την φτιάξουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, που να ήταν και παράλληλα συμφέρον ο πατέρας του φίλου τον άκουσε, τον χαιρέτησε και μόλις έφυγε έκανε τη δοκιμή με την εποξεική δύο συστατικών. άπλωσε ένα στρώμα όχι, μικρό, κοντά ένα δάχτυλο και η σόμπα μάλλον θα κρατήσει μέχρι να καταργηθεί το πετρέλαιο υγρ. στην γειτονιά μου και ακόμα, όταν σκάει ένα λάστιχο ποδηλάτου, δεν αγοράζουμε σαμπρέλα, αλλά κόλλα βουλκανισμού και μπαλώματα, εκτός και αν η σαμπρέλα είανι κουρέλι |
|
|||
|
|||
Αυτη η πλαστελινη αν δεν κανω λαθος δεν κανει δουλεια στα ρεζερβουαρ ... μπορει να γινεται πετρα αλλα με την ζεστη και την βενζινη μαλακωνει ξανα ... ειχα βαλει παλια σε ενα ρεζερβουαρ απο ενα μονογκαζο του πατερα μου και εχανε παλι με τον καιρο ...
Περα απο την κοληση αυτο που ειναι ανεπηρεαστο απο την βενζινη ειναι ο πολυεστερας .. ( Αν καταλαβα καλα εχει σχιστει στο σημειο κολησης λαμαρινας ρεζερβουαρ και λαμαρινας βασης ) Δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να κολησεις εκει , αλλα ακομα και αν δεν μπορεις ποιο φθηνα θα σου ερθει να πολυεστερωσεις ολο το ρεζερβουαρ και να το βαψεις παρα να παρεις καινουργιο ... |
|
|||
|
|||
ο πολυεστέρας μόνο με ειδική κατεργασία είναι απρόσβλητος από την βενζίνη
η πλαστελίνη πχ milλiput, για να κάνει δουλειά, θέλει πολύ δούλεμα με το χέρι, για να αναμειχθεί καλά με τον καταλύτη της που έχει στο κέντρο και όντως δεν είναι η καλύτερη λύση, είναι πάντως η γρηγορότερη με την εποξεική δύο συστατικών δεν έχει θέμα με τον ήλιο, ούτε με το καύσιμο, μόνο μπορεί να έχεις με τους κραδασμούς και τις συστολές διαστολές ή αν δεν έχεις καλοκαθαρίσει το μέρος από σκόνες και λάδια-λίπη όπως και να χει, όλες οι λύσεις του κόσμου είναι καλύτερες από την αγορά καινούριου εκτός και αν θες για 150ε να μου πουλήσεις το δικό σου, να το φτιάξω και να το πουλήσω για 800 με παζάρια. πέραν του αστείου, ο tsixlonauth πήρε πριν μερικά χρόνια ένα 41lt touratech σπασμένο και τρύπιο. είναι από τις περιπτώσεις που κάποιος άτυχος το φαγε σε τούμπα και το ούλησε σαν άχρηστο. ο μάγκας το φτιαξε. φαντάσου μετά από τόσα χρόνια, με τι ρεζερβουάρ κινείται; οκ; όλα είναι επισκευάσιμα, απλά δεν θέλει πονάει χέρι, κόψει χέρι πάντα μιλάμε γενικά,γιατί κανένας μας δεν το χει δεί, εκτός του jefe, αλλά γενικα μιλώντας όλα γίνονται. κι αν όχι μόνιμη λύση, μπορούμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση, μέχρι να βρείς το μάστορα που θα σου δώσει λύση. αυτά στα λέει ένας ταλαίπωρος που το μηχανάκι του έσταζε σαν τρύπια καρδάρα και η φαινομενική του κατανάλωση οφειλόταν σε απώλεια λόγω διαρροών |
|
|||
|
|||
Ρε θα με τρελλανετε ολοι σας!!!
Ποιος ειπε οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει φλογα σε ενα τεποζιτο? Αν ηταν ετσι τοτε τα δεξαμενοπλοια θα επρεπε να.... πετιονται στα scraps αντι να αλλαξουν λαμαρινες (καθε 2 χρόνια) οπως απαιτουν οι νηογνωμονες σε περιπτωση μειωσης του παχους των η οποια συμβαινει δια της ηλεκτρολυσης αφου αυτα πλεουν στην θάλασσα κι αναπτυσσεται σταστικος ηλεκτρισμός πανω τους ''περνωντας'' υλικο απο τις λαμαρινες!!! Οπως ειπε και καποιος φιλος παραπανω το ''gas free'' που γινεται στα δεξαμενοπλοια μπορει να γινει και σε ενα τεποζιτο!!!!!! Και μετα βαλε του φωτια αν θελεις!!! Βγαζεις την ταπα βενζινης, μετα βγάζεις το ρουμπινετο/α ¨η οτιδηποτε άλλο εχει για να παρεχει βενζινη στα σωληνακια τροφοδοσιας!!!!! Μετα το αφηνεις ετσι για 15-20 ημερες σε εξωτερικο καλα αεριζομενο χωρο!! Αν υπαρχει δυνατότητα περνεις εναν ανεμιστηρα και στηνεις το ρζερβουαρ με τετοιο τρόπο ωστε ο ανεμιστηρας να φυσαει κατευθειαν στην τρυπα πληρωσης (της ταπας βενζινης) και να βγαινει απο τις οπες των ρουμπινετων που εχεις ηδη βγάλει!! Αυτο το τελευταιο για καμια εβδομαδα με δεκαρια μερες!!!! Μετα αναβεις ενα κερι και το πλησιαζεις σιγα σιγα μεχρι την οπη της ταπας βενζινης και μετα στην οπη/ες των ρουμπινετων!!! Αν υπαρχει ακομα ευφλεκτο αεριο (απιθανο) η φλογα οσο το πλησιαζεις δυναμωνει αν οχι θα φτασεις μεχρι μεσα στο τεποζιτο και η φλογα θα παραμεινει η ιδια!!!! Θελει προσεκτικες κινησεις στο πλησιασμα της φλογας και ΑΡΓΕΣ!! ενα εκατοστο το δευτερολεπτο ειναι αρκετα αργη κινηση!!! και ΠΟΤΕ πριν το 10ημερο στην περιπτωση του ανεμιστηρα και 20ημερο στην άλλη!!!!!!! Μετα το πας σε εναν αργκονσυγκολλητη και ..........μολις γλυτωσες 1400ε!!!!! Υ.Γ. αν δεν θες να περασεις την δοκιμασια της φλογας πας σε ενα απο τα συνεργεια gas free στο Περαμα και βαζουν μια ραβδο μεσα στο τεποζιτο ¨η εναν αισθητηρα τελος παντων και σου λενε αν μπορεις να χρησιμοποιησεις φλογα ¨η οχι!! |
|
|||
|
|||
γιώρη, μην τρελένεσαι, είμαστε και σε επικίντυνες ηλικίες και εποχές
κανένας δεν είπε οτι δεν μπορείς να βάλεις φλόγα σε ρεζερβουάρ και να το κολλήσεις με αργκόν, είπα οτι στην πάτρα όπου ρώτησα κανένας δεν αναλαμβάνει την επισκευή τους ή τουλάχιστον το μερεμετάκι το δικό μου φυσικά και η καλύτερη και μονιμότερη χρήση είναι το αργκόν, αλλά πρόσεξε οτι ο φίλος είναι από το ρίο της πάτρας. ο υποδειχθέντας φανοποιός είπε οτι δεν, άρα είτε το αφήνει έτσι μέχρι να βρεθεί καταλλληλότερος μάστορας, είτε το επισκευάζει=στουμπώνει με εποξεική, μέχρι τότε ποιό το πρόβλημα; όσον αφορά το αν γίνεται δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά μόνο το θέμα της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, που εσύ μια χαρά ανέλυσες μην αρπάζεσαι σαν σπίρτο, τώρα που μιλάμε για ρεζερβουάρ... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
μα τον Δια δεν αρπαχτηκα!! απλα ξεχασα να βαλω φατσουλα που να το υποδυλωνει!! Απο την άλλη 1400ε ειναι παρα πολλα βρε φιλε μου και θεωρησα οτι 20 ημερες στερηση του δικαιωματος καβάλας κι ενα ταξιδακι στην Αθηνα για συγκόληση μετα τις παραπανω ενεργειες που προτινω ειναι πολυ καλυτερο και προτιμοτερο!!!!! Εξάλλου φιλοι και συναδελφοι μοτοσυκλετιστες ανεξαρτητως οχηματος υπαρχουν πολλοι σε αυτο το φορουμ και οι οποιοι ειναι προθυμοι (ειμαι σιγουρος) να βοηθησουν!! Χωρις να απαιτειται να ταξιδεψει ο κατοχος του ρεζερβουαρ!!! Αρκει να κανει ολα οσα προτινω και να παρει ενα τηλεφωνο ''καποιον'' που νομιζει οτι ειναι προθυμος να βοηθησει!! Μετα θα βαλει το ρεζερβουαρ καταλληλα αμπαλαρισμενο στο τρενο και ''καποιος'' καλος Σαμαρειτης θα το παραλαβει στην αθηνα και αμα το πέρας των εργασιων θα το ξαναστειλει με τον ιδιο τροπο πισω!!!! Ξερεις ποσα ελατηρια μπροστινων, διαφορα ανταλλακτικα κ.α. εχω στειλει σε διαφορες πολεις της Ελλαδας τα τελευταια 20 χρόνια εξυπηρετωντας γνωστους κι αγνωστους??? Με χαρα το εκανα και συνεχιζω να το κανω οταν χρειαζεται!!! Βεβαια ολο αυτο εχει ενα κοστος το οποιο δεν φτανει βεβαια τα 1400ε αλλα ειναι καμποσο!! 1400 θα εδινε κι εγω του τα γλυτωνω με τις ιδεες μου......να μην κεραστω εναν καφε σε αυτην την ομορφη παραλια του Ριο με θεα τα ομορφα πολυχρωμα μπικινακια!!!!!! Φτιαχνουν και καταπληκτικο freddo capuccino σε εκεινα τα μερη!!! Εγω ετσι ξερω οτι συμπεριφερονται οι ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕς ΣΕ ΆΛΛΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ και γιαυτο και το προηγουμενο ποστ μου!!!!!! Last edited by GeorgeP; 15-06-2010 at 12:55. |
|
|||
|
|||
ολραιτ ζορζ!
και για να ευθυμήσουμε ένα σοβαρό κατα τα άλλα θέμα, σε δύσκολη περίπτωση, σε καμιά ερημιά, τσιχλα και duct tape κάνουν προσωρινά καλή δουλειά στο ρεζερβουάρ μέχρι το επόμενο συνεργείο η τσίχλα μασημένη! για τη βοήθεια νομίζω οτι δικαιούμαι κι εγώ μια μβύρα απέναντι από τα μπικινάκια.. Last edited by kostas-patra; 15-06-2010 at 13:00. |
|
|||
|
|||
Eγώ δεν είμαι μάστορης αλλά έχω αδερφό μηχανουργό που είναι ειδικός στις κολλήσεις κάθε είδους μετάλλων (ειδικά αυτές εκεί τις Argon και... Grigoron)
Αs βάλει καμμιά φωτογραφία ο φίλος να δει ο brother τι χρειάζεται και αν γιατρεύεται τα υπόλοιπα aπο τηλεφώνου.. ΥΓ: Εγώ δεν θέλω μβύρα, (είμαι της κόκα-κόλας) αλλά να με βάλετε στην ίδια παραλία με τον GeorgeP και τον Tsatra-Patra!! |
|
|||
|
|||
( Αν καταλαβα καλα εχει σχιστει στο σημειο κολησης λαμαρινας ρεζερβουαρ και λαμαρινας βασης )
Δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να κολησεις εκει , αλλα ακομα και αν δεν μπορεις ποιο φθηνα θα σου ερθει να πολυεστερωσεις ολο το ρεζερβουαρ και να το βαψεις παρα να παρεις καινουργιο ...[/QUOTE] Η διαρροή είναι ανάμεσα στο ρεζερβουαρ και στην λαμαρίνα βάσης κ δεν φαίνεται η τρύπα. Βαθμός δυσκολίας μέγιστος! Πιστεύω πως μόνο εκ των έσω μπορεί να υπάρξει κάποια λύση. Jefe |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πρόβλημα με Xenon... | Kimwnas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 24-04-2010 21:00 |
Πρόβλημα με το ESA !!! | pkar | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 24-09-2009 15:49 |
Πρόβλημα με το ABS | margot | Γενικά - Αναβάτης | 48 | 17-09-2009 22:30 |
Πρόβλημα με cookies? | ALX | Διάφορα | 8 | 30-07-2009 12:53 |
Πρόβλημα με γκάζι | frits | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 27-01-2009 00:43 |