|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αυτονομία
Για να μη λέμε ό,τι να 'ναι, σε μέση κατανάλωση σε μια διαδρομή 50-100 χλμ και άνω, κανείς δεν έχει πέσει. Αδύνατον....
Σε μικρές αποστάσεις που οδηγεί πολύ σιγά για κάποιο λόγο, μπορεί να δεις απίστευτα μικρά νούμερα. Αντίστοιχα, όταν πας τέρμα (200 χαω σερί σε ΕΟ ας πούμε) θα δεις 10-11 λίτρα στα 100χλμ... Αυτά είναι λογικά και συμβαίνουν. Έχω δει 2,8 λίτρα στα 100χλμ, κινούμενος με 3η-4η σχέση και 40 χαω για μισή ώρα. Έχω κάνει και μια ώρα Τρίπολη από Νίκαια και είδα 11 Όλα παίζουν! |
|
|||
|
|||
Το ADV μιας και λέμε για αυτονομία,ξέρουμε 100% πόσα λίτρα είναι το ντεπόζιτο ?
Γιατί όταν το πήρα και όλοι που ρωτούσα μου έλεγαν 33 λίτρα,αλλά έχω βάλει σε 10δες διαφορετικά βενζινάδικα και με ρεζερβα αναμμένη από 10-45χλμ βάζω συνηθως 34-36 λιτρα..Με ανώτερο το 36,45λτ που έβαλα πριν μία βδομάδα με 18χλμ ακόμα ρεζέρβα. Μήπως τελικά το ντεπόζιτο είναι 37λίτρα ? Η BMW λέει 33 και 4 ρεζέρβα..Μέσα στα 33 ή χωριστά είναι τα 4 της ρεζέρβας ? Ιδού η απορία..Στον εξουσιοδοτημένο που του το είπα μου απάντησε πως επίσημα είναι 33 λίτρα αλλά 1-2 ακόμα πελάτες βλέπουν με βαθιά ρεζέρβα στο γέμισμά τους πάνω από 34 λίτρα.. Το γέμισμα φυσικά να είναι γέμισμα,έτσι ? Μέχρι η βενζίνη να φτάσει πάνω τάπα..Ενα τσακ πριν την υπερχείλιση δλδ.. Ακόμα ένα παλικάρι εδώ Βόλο με ADV έχει βάλει 35λίτρα Ακούω και τους υπόλοιπους ADV.. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
το adve εχει 33 λίτρα(με την ρεζέρβα) απλά σου τον πιάσανε.... εχω τσακωθεί πολλες φορες με μπενζιναδες (και με φίλο) και κανεις δεν δέχτηκε ελεγχο..... (σσ θα τσακωθω και με αλλους τόσους αν προκύψει) κάποτε νου βάλαν 36 λίτρα φυσικα μετα απο καυγα τρικούβερτο....πληρωσα χαριστικα κιολλας (για εμενα) 33 Τραγικο παράδειγμα...όταν με βλέπουν οι μπενζιναδες που συνήθως φουλάρω.....<<ενεργοποιουνται>> αν καταλαβες δυστυχως η τεχνολογία κλεψιματος με remote control ειναι παντου....... και σε αυτα που οι ξεδιαντροποι λένε για .....συστημα εισροων - εκροων σορυυ για το σπαμ |
|
|||
|
|||
Έτσι! Σωστός ο Bill!
Τα πράγματα είναι απλά! Το κλέψιμο στα βενζινάδικα πάει σύννεφο! Όχι σε όλα όμως. Μη ξεχνάμε πως το trip computer μας ενημερώνει με την πορτοκάλι ένδειξη βενζινης για το πόσα χλμ απομένουν έως την ρεζέρβα και όχι πόσα χλμ έχει η ρεζέρβα. Ισχύει δλδ ότι και στα σύγχρονα αυτοκίνητα με αντίστοιχα trip computer. Ενδεικτικό παράδειγμα, με μηδεν χλμ στην ένδειξη βενζίνης εχω κάνει 32χλμ!!! (Δεν ξέρω πόσα χλμ απέμεμέναν ακόμη). Όταν γεμισα αμέσως μετά το ντεποζιτο πήρε 19.99 λίτρα. Σημειωτέον ότι αυτό μου συνέβη εκτός συνόρων. Εντός, με την ένδειξη στο 1χλμ να απομένει εχω βάλει 18+ λίτρα, ενώ θα έπρεπε να βάλω περίπου 16... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το trip computer σου λέει πόσα χλμ αυτονομία έχεις. Όταν ανάψει λαμπάκι , είσαι ήδη ρεζέρβα!!! αυτή είναι η λειτουργία του. Το ότι με 0 ένδειξη κάνεις χλμ, σημαίνει διαφορές στον τρόπο οδήγησης κατά τη μέτρηση του tripcomputer. Αλλαγές στο ρυθμό σου δηλαδή και είναι φυσικό, όταν πάς σε διαφόρων ειδών δρόμους. ΕΟ, επαρχιακούς, πόλη κλπ. Στο παραπάνω παράδειγμα (Νίκαια - Τρίπολη σε 1 ώρα ) και συνέχεια σε αντίστοιχο ρυθμό μέχρι λίγο πριν την Καλαμάτα, πάντα στην ΕΟ, όταν μου έγραψε 0, έμεινα κιόλας. Με πήγε τραβώντας με ιμάντα η γυναίκα (με το αυτοκίνητο....)στο πλησιέστερο βενζινάδικο. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εγω παλι εμεινα και πριν γραψει 0...συγκεκριμενα κατεβαινε η ενδειξη με λογικο-σταθερο ρυθμο και στο 4 εμεινα.. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Χμμμ... Ισως τελικά η πραγματική αυτονομία να εξαρτάται από το πόσο "στραμπουλαει" ο καθένας μας τον καρπό! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πάρα πολύ σωστά τα λες φίλε.....!!!!! Να ρωτήσω κάτι και εγώ....Επειδή έχω πάθει και εγώ πλάκα με τα βενζινάδικα... Εχω ενα gs 1200 του 2005 απλο οχι ADV ποσά λιτρα ρεζερβουάρ λέει ο καλός μας κατασκευαστή πως εχω... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
20 |
|
|||
|
|||