|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Τα παίζουμε τα φώτα ή όχι???
Πραγματικά είναι ωραίο να χαιρετάς και φυσικά να σε χαιρετάνε. Αυτό το αίσθημα συναδελφικότητας σε κάνει να αισθάνεσαι ότι υπάρχει ένας σεβασμός μεταξύ των μοτοσικλετιστών που δεν υπάρχει αλλου.
Εγώ χαιρετώ με το χέρι και όταν αυτό είναι ασφαλές να το κάνω. Ειδικά εδώ στην Αγγλία οι μοτοσυκλετιστές αν και λιγότεροι χαιρετάμε πάντα. Στην Ελλάδα σε ταξίδια που έχω κάνει έχω διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία χαιρετάει η παίζει φώτα αλλα μου έχει τύχει να χαιρετήσω και να με κοιτάξει ο άλλος λες και είμαι εξωγήινος! |
|
|||
|
|||
Αυτό είδα και γώ στην τελευταία βόλτα από πολλούς και άρχισα να αναρωτιέμαι...
|
|
|||
|
|||
παντα χαιρεταω!
|
|
|||
|
|||
Aν το επιτρέπουν οι συνθήκες χαιρετάω ! Πάνω σε στροφή π.χ. δεν χαιρετάω .
Και αν βρίσκομαι σε ευθεία και μπορώ χαιρετάω με το χέρι ενώ αν βρίσκομαι σε στιγμή όπου χρειάζεται να έχω και τα δυο χερια στο τιμόνι αναβοσβήνω φώτα ! |
|
|||
|
|||
εγω προτιμω με το ποδι
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αν και δεν το προτιμώ, κάποιες φορές επιβάλλεται, λόγω συνθηκών οδήγησης. Επίσης, είναι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό απ' ότι έχω καταλάβει. Θα συμφωνήσω με τους προηγηθέντες, φίλους, προσθέτοντας ότι, είναι πραγματικά όμορφο και συνάμα πολύ παρήγορο, το φαινόμενο του καθοδόν χαιρετισμού μεταξύ μοτοσυκλεττιστών ( ό,ποιας εταιρίας ), αν μη τι άλλο ως ένδειξη αναγνώρισης, σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Κάτι σαν την αυθόρμητη "Καλημέρα" που σου απευθύνουν οι άνθρωποι, στην επαρχία συνήθως, ακόμη και αν δε σε γνωρίζουν. Σε χαιρετούν, καθώς διασταυρώνονται οι ματιές σας κι ας είσαι απλά ένας άγνωστος, περαστικός, μάλλον γιατί τους φαίνεται αφύσικο και αγενές να μην σε χαιρετήσουν. Ενδειξη ανθρωπιάς είναι κι όχι ένδειξη εξωγήϊνης ζωής, όπως πολλοί το αντιλαμβάνονται... Αλλά έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας στις τσιμεντουπόλεις, μοναχική, φοβισμένη, προκατειλημμένη και κομπλεξική.... πού να μείνει χώρος και χρόνος για μια απλή, αυθόρμητη κι ανθρώπινη συμπεριφορά? Last edited by donnatella; 18-08-2011 at 10:54. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Καλά, μην νομίζεις κιόλας ότι στην επαρχία είμαστε καλύτεροι ..απλώς οι συνθήκες είναι λίγο καλύτερες ! Πάντως συμφωνώ ο χαιρετισμός σε μοτοσυκλετιστές σε ταξίδια είναι ένδειξη αναγνώρισης , σεβασμού και αλληλεγγύης ! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μπορεί οι κοινωνίες νά 'ναι πιο κλειστές και οι περισσότεροι να γνωρίζονται μεταξύ τους, που δεν είναι πάντα καλό, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο ανθρώπινη η καθημερινή διαβίωση. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ετσι είναι donatella !
|
|
|||
|
|||
Συμπερασματικά, λοιπόν και για να επαν-έλθουμε στο αρχικό θέμα, που έθεσε ο Δημήτρης, λέμε ΝΑΙ στον καθοδόν χαιρετισμό μεταξύ μοτοσυκλεττιστών :
-είτε με τα φώτα, -είτε με το χέρι, ή με μερικά δάκτυλα ( τις σεμνές χειρονομίες εννοείται μην παρεξηγηθώ ) -είτε με το πόδι, -είτε με ένα απλό νεύμα του κεφαλιού μας, όπως βολεύεται ο καθένας μας, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες της οδήγησης και του δρόμου, ώστε να μην θέτουμε τον εαυτό μας, ή τους γύρω μας, σε κίνδυνο. Είναι ένδειξη πολιτισμού, πνευματικής καλλιέργειας και αν μη τι άλλο, δεν βλάπτει κανέναν. Αντιθέτως, ωφελεί και πιστεύω ότι, καλόν είναι να το αναπαράγουμε. Αφενός μεν, για εμάς, τους ίδιους, αφετέρου δε, για τον υγιή παραδειγματισμό και άλλων συνανθρώπων μας. Και πού ξέρετε? Ίσως σε λίγα χρόνια από τώρα, να γίνουμε περισσότεροι εμείς, οι "περίεργοι και ενθουσιώδεις" μοτοσυκλεττιστές που, διανύοντας μικρές, ή και μεγαλύτερες αποστάσεις, θα χαιρετιόμαστε αμοιβαία όταν θα συναντιόμαστε στο δρόμο και έτσι να μη νιώθουμε τόσο μόνοι και "παράταιροι" στους δρόμους της ίδιας μας της χώρας. |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Να ξεκινήσουμε το '11 με καφέ; και πριν βγει η εβδομάδα το γυρνάμε στα κοκορέτσια; | nikos-x | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 22 | 07-01-2011 17:55 |
TEST RIDE με R1200GS-περιστατικό με δυσάρεστα παρελκόμενα.. | hercu | Τεχνικά θέματα διάφορα | 66 | 07-01-2010 14:59 |
Αλλαγή χρώματος...ΟΧΙ με το συνηθισμένο βάψιμο άλλα με μεμβράνες... | xurxes | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 17 | 25-12-2009 13:50 |
Έρευνες: “Γεννηθήκαμε για να πιστεύουμε στον Θεό” | skippybi | Κόσμος | 1 | 16-09-2009 01:23 |
Ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ενώ περιμένουμε ασθενοφόρο ! | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Γενικά - Αναβάτης | 11 | 16-04-2009 13:34 |