GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-06-2011, 16:37
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs
Προεπιλογή Απάντηση: gs650 twin, F800gs ή GS1200 ???

Πάρε ένα Adve με την μία, γιατί θα πάρεις 1200gs και θα βάζεις αγγλίες έπειτα.... για να μην ...ξαναψάχνεσε .
Αν π.χ. έχεις 6,000ε, πάρε ένα 1150 (το καλύτερο θα πάρεις με 6,000) κ θα με κερνάς καφέ έπειτα.
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 03:43
fotis_ Ο/Η fotis_ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2011
Περιοχή: Chania

Φίλοι και ευχομαι κάποια στιγμή συνταξιδιώτες, σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις συμβουλές σας. Προφανώς όλες οι γνώμες περιέχουν ένα βαθμό υποκειμενισμού, αλλά με την τεκμηρίωση και τα επιχειρήματα σας, νομίζω ότι ξεκαθαρίζω σιγά σιγά...
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 05:58
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600

παρε το 800αρακι,αλλαξε μια σελα και μια ζελατινα και θα εισαι αρχοντας.το 1200 αστο αδερφε μου.σε κανα χρονο θα δουμε κι αντικαταστατη υδροψυκτο.
ασε που σε αξιοπιστια το 800αρακι ειναι καλυτερο οπως θα ψαξεις,θα διαπιστωσεις και θα δεις.
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 11:44
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Φώτη ανέβα και στα τρία.
Βασικά αφού είχες V-Strom 650, ανέβα μόνο στο 800 και το 1200.
Επίσης αν έχεις στο μυαλό άλλες μάρκες, δοκίμασε και αυτές! Ποτέ μη μένεις με την απορία.

Μην ακούς τα θέματα αξιοπιστίας του Ταξιδιώτη, γιατί του έτυχε μια μεγάλη ζημιά (που πλήρωσε η BMW ενώ και η μηχανή παρά την τεράστια ζημιά της δεν τον άφησε!!! αλλά την πήγε κανονικά "καβαλάρης" στο συνεργείο) και από τότε έχει τον ανάλογο υποκειμενισμό (και με την ευκολία του να έχει κάτι άλλο τώρα). Οι περισσότεροι από εμάς όχι μόνο δεν έχουμε κάποιο θέμα αξιοπιστίας, αντιθέτως μας έχει βγάλει και ασπροπρόσωπους εκεί που δεν το περιμέναμε.

Οπότε αυτό μη σε επιρεάσει, μόνο το τι σου αρέσει και τι νομίζεις θα σε βολέψει.

Κάτι άλλο για τη 1200. Το πιθανότερο δεν θα καταλάβεις πολλά με μια βόλτα. Μερικά πράγματα ναι ("ωχ που πήγε το βάρος", "ωχ γιατί στρίβει έτσι εύκολα;", "ωχ πως φρενάρει έτσι;") ...Οι κύλινδροι "κρύβονται" όμως μετά από μερικές βδομάδες χρήσης... και όταν λέω κρύβονται εννοώ εξαφανίζονται. Ίσως θα σου έχει τύχει με το V-Strom 650 να... έχεις κλείσει κάποιον 1200 από πίσω σου στην κίνηση.

Last edited by NLS; 29-06-2011 at 11:46.
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 17:34
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Φώτη ανέβα και στα τρία.
Βασικά αφού είχες V-Strom 650, ανέβα μόνο στο 800 και το 1200.
Επίσης αν έχεις στο μυαλό άλλες μάρκες, δοκίμασε και αυτές! Ποτέ μη μένεις με την απορία.

Μην ακούς τα θέματα αξιοπιστίας του Ταξιδιώτη, γιατί του έτυχε μια μεγάλη ζημιά (που πλήρωσε η BMW ενώ και η μηχανή παρά την τεράστια ζημιά της δεν τον άφησε!!! αλλά την πήγε κανονικά "καβαλάρης" στο συνεργείο) και από τότε έχει τον ανάλογο υποκειμενισμό (και με την ευκολία του να έχει κάτι άλλο τώρα). Οι περισσότεροι από εμάς όχι μόνο δεν έχουμε κάποιο θέμα αξιοπιστίας, αντιθέτως μας έχει βγάλει και ασπροπρόσωπους εκεί που δεν το περιμέναμε.

Οπότε αυτό μη σε επιρεάσει, μόνο το τι σου αρέσει και τι νομίζεις θα σε βολέψει.

Κάτι άλλο για τη 1200. Το πιθανότερο δεν θα καταλάβεις πολλά με μια βόλτα. Μερικά πράγματα ναι ("ωχ που πήγε το βάρος", "ωχ γιατί στρίβει έτσι εύκολα;", "ωχ πως φρενάρει έτσι;") ...Οι κύλινδροι "κρύβονται" όμως μετά από μερικές βδομάδες χρήσης... και όταν λέω κρύβονται εννοώ εξαφανίζονται. Ίσως θα σου έχει τύχει με το V-Strom 650 να... έχεις κλείσει κάποιον 1200 από πίσω σου στην κίνηση.
Έτσι, έτσι!!!!
Δοκίμασέ τα όλα! Το 1200 πάντως , είναι μακράν πιο εύκολο κι ευέλικτο από V-Strom (πρότελευταίο μου μηχανάκι). Μη σε τρομάζει η όψη του.... Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως άνοιγμα (πλάτος) τιμονιού, κέντρο βάρους και κυρίως η γωνία κάστερ του τιμονιού και το μεταξόνιο!!!! Σε όλα υπερέχει το 1200 έναντι του V-strom, προς όφελος της ευκολίας - ευελιξίας πάντα, εκτός από το πλάτος τιμονιού.
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 18:01
Senior Member

...το οποίο όμως και αυτό θα εκτιμήσει σε άλλες περιπτώσεις
(και το κόψιμο του)
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2011, 21:33
Senior Member

Ναι προσφέρει καλύτερο μοχλό , συνεπώς ευκολία...
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2011, 00:14
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων

τι παει να πει οτι δε με αφησε...
ΑΝΤΡΑ μου καταλαβαινεις οτι με κρεμασε ο κινητηρας πανω σε στροφη με καμποσα χιλιομετρα στο κοντερ???οτι το ενιωσα απο κει που ηταν σταθερο να βουλιαζει ξαφνικα???
και την γνωμη μου για το gs δεν χρειαζοταν καν να παθω οτι επαθα,την ειχα και πριν...ενα ψαξιμο σε post μου,ενα ψαξιμο και σε αλλα forums θα το επιβεβαιωσει αυτο.δηλαδη,επειδη ειχα bmw και ισως να ξαναπαρω καποια στιγμη πρεπει να πω οτι ειχα και το απολυτο εργαλειο?η να μην δω με πραγματικο ενδιαφερον το τι συμβαινει εντος κι εκτος ελλαδας με το συγκεκριμενο μηχανακι???
φυσικα και υπαρχουν και gs που δεν εχουν βγαλει το παραμικρο.περα απο αλλαγη ρουλεμαν διαφορικου και αλλαγη δισκου οπου εκει πρεπει να μεινει μιση η μηχανη για να μπει χερι.
δεν ειπα οτι ειναι ολες ετσι,ομως σαν το 1150 δεν ειναι πλεον η 1200.η 1150 σπανια να ζητουσε κατι.η 1200 ειναι αρκετα γνωστο το οτι ζηταει με σχετικη ευκολια σε αρκετους.
ok εμενα με πηγε στο συνεργειο καβαλαρια...τι να κανω,να κανω φορο τιμης στην bmw επειδη με πηγε???
το οτι πληρωσε η bmw τι σημαινει αυτο...να πω wow???να πεσω στα ποδια τους???αφου πρωτα επεσα στα τεσσερα???20 χηνες ηταν αυτες κι οχι 20 σπορακια.απο κακου ηταν να μην την εφτιαχναν...
αν συνεχιζα ομως να την κρατουσα θα ημουν ενα Μ@λακας με το Μ κεφαλαιο.
αλλοι μπορει να δεχοντε 1000-δυο πραγματα.εγω οχι.οταν ειναι και τοσο σοβαρα τα πραγματα μαλιστα.και μοναδα abs να εβγαζε θα την εδινα...και κιβωτιο να εβγαζε θα την εδινα.και διαφορικο να εβγαζε επισης θα την εδινα...
γιατι???γιατι δεν ειμαι αυτο που μολις εγραψα πιο πανω,κι αφορα μονο εμενα η αποψη αυτη και κανεναν αλλον που μπορει να χει περασει καποια προβληματα με το μηχανακι του.
και μην ακουσω το αλλο,ενταξει κι αλλοι περνουν ferrari και τους αφηνει.δεν με ενδιαφερει πως το βλεπουν οι αλλοι.εγω ειμαι ο αλλος κι εχω δικη μου αποψη και γνωμη που δεν ταυτιζεται με των αλλων.
κι αν η γνωμη μου ειναι ανωμαλη αλλο τοσο ανωμαλη μου αντηχει και η γνωμη των αλλων.
σιγα δηλαδη που θα γινω και δουλος,εταιρειων,αντιπροσωπειων και παει λεγωντας.την αναγκη καποιων σαν εμενα εχουν που πανε και τα σκανε μετρητα χωρις πολλα πολλα.
κι αυτο ισχυει για ολες τις εταιρειες απο μερια μου.κι οχι μονο για την bmw κι επειδη εβγαλε οτι εβγαλε.
και με αμαξια που ειχα προβλημα,τα ιδια παλι εκανα.
και το οτι ακομα λεω οτι το gs ειναι ενα πολυ καλοστημενο μηχανακι κατι σημαινει.γιατι ακομα μου αρεσει χωρις να σημαινει οτι θα επαιρνα το ιδιο ξανα.ασε να δουμε το καινουριο και βλεπουμε.

Last edited by taksidiotis; 30-06-2011 at 00:17.
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2011, 01:13
Senior Member

ε ωραία επέτρεψε στους άλλους να έχουν διαφορετικές γνώμες

καλά έκανες και έκανες ότι έκανες, κρίμα ότι έπαθες, τα έχουμε πει αυτά

η ΔΙΚΗ σου περίπτωση γιατί πρέπει δηλαδή να έχει περισσότερες "ψήφους" (για να είμαστε και επίκαιροι) από τις περιπτώσεις των άλλων εδώ μέσα που δεν τους έπαθε τίποτα;

μοιραία η δική σου κουβέντα (μοιραία, ούτε επίτηδες το έκανες, ούτε τίποτα τέτοιο λέω, αλλά είναι μοιραίο τα αρνητικά να γίνεται έτσι) ακούγεται 10 φορές περισσότερο από τη δική μου στο μυαλό του υποψήφιου αγοραστή - ε την είπες, άστο να πάει τώρα

αν ο άνθρωπος αποφάσισε να πάρει ένα GS με γεια του με χαρά του και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ... κατά 99.99% δεν θα μετανιώσει ποτέ... αν τώρα πέσει στο 0.001% ε τι να κάνουμε tough luck

αν πάρει κάτι άλλο πάλι με γεια του με χαρά του
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2011, 08:40
Senior Member

Ειρήνη υμίν!!!!!
Οι απόψεις σεβαστές, αρκεί να μην θέλουμε να τις επιβάλλουμε....
Καλημέρα σε όλους!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης