|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Διεθνες Διπλωμα
σε ερωτηση που εκανα στην ΕΛΠΑ μου ειπαν οτι χειαζεται και μαλιστα εφοσον περάσψ και αλβανια πρεπει να βγαλω το "μεγαλο διεθνες διπλωμα" 90 ευρώ αν όχι μονο το μικρό 50 ευρω με καλύπτει. τωρα εδω βλεπω άλλα...ξερει καποιος????
το οτι καποιου δε χρειαστηκε να το δειξει και πήγε δε σημαινει οτι δε χρειάζεται βεβαια... |
|
|||
|
|||
Δήλωσε την κλοπή του
παλιού σου διπλώματος στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, πάρε βεβαίωση της δήλωσης σου και με αυτή στο συγκοινωνιών και ξεμπερδεύεις από κάθε έννοια . . . |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
αν δεν κάνω λάθος παράβολα ζητούν στην περίπτωση απώλειας. .
Δε θυμάμαι τι είχα πληρώσει ακριβώς.. Μια ερώτηση σε σχολή οδηγών λύνει το θέμα. Αυτοί ξέρουν σίγουρα. |
|
|||
|
|||
Έχω βγάλει τρείς φορές, το μεγάλο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "μπακαλόχαρτο" - μετάφραση του διπλώματος που δεν φέρει λατινικούς χαρακτήρες. Τυπικά, το βγάζω σε περίπτωση που μου ζητηθεί σε χώρες μη εμπλεκόμενες σε κοινοτικές οδηγίες, που υποτίθεται δεν σε καλύπτει το επίσημο κρατικό δίπλωμα. Πρακτικά, δεν μου ζητήθηκε ποτέ, ούτε σε ασιατικό ούτε σε αφρικανικό έδαφος. Θεωρητικά είναι χρήσιμο σε περίπτωση κλήσης που σου κατακρατηθεί το δίπλωμα, οσότου την πληρώσεις. (Αυτό τουλάχιστον φημολογείται σε στενούς μοτο-ταξιδιωτικούς κύκλους). Σε Φινλανδό πάντως, που μου έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα, όταν του παρέδωσα αυτό, το κοιτούσε με "θαυμασμό" κι απορία. Ρωτήθηκα άν σίγουρα επρόκειτο για δίπλωμα οδήγησης ή το μπέρδευα με κάτι άλλο. Υποθέτω πια ότι μάλλον πρόκειται για χαρατσοειδή μικροαπατεωνιά του αρμόδιου φορέα, καθώς εποφθαλμιά ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Πίστεψέ με, όταν το πάρεις στα χέρια σου, θα το ανακαλύψεις ιδίοις όμασι. Γίνεσαι ο ίδιος καχύποπτος άν όντως ένα τέτοιο "έγγραφο" μπορεί να έχει διακρατική ισχύ. Η επιλογή είναι πάντως δική σου.
|
|
|||
|
|||
Αφού είπες για δυο ηπείρους να πω και για τρίτη. Το έβγαλα για χρήση Αμερική, το έδειξα εκεί που νοίκιασα αυτοκίνητο (αν και πιστεύω μπορούσα και με το κανονικό) και δεν ξαναχρειάστηκε ποτέ (σε 6-7 διαφορετικές πολιτείες).
|
|
|||
|
|||
Διαβατήριο και πράσινη κάρτα......
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
να τους πεις να έρθουν σε εμένα να το πούνε αυτό,που πηγαίνω αλβανία 1 φορά την εβδομάδα... τα παλιολαμόγια |
|
|||
|
|||
Εχετε απολυτο δικιο σε ολα οσα γραψατε,ΟΜΩΣ ας μην ξεχναμε οτι το ροζ διπλωμα δεν εχει λατινικους χαρακτηρες...ενας γνωστος μου λοιπον στην ΑΥΣΤΡΙΑ που τον σταματησαν σε ελεγχο,ο Αυστριακος αστυνομικος του εξηγησε πως το διπλωμα σου αναφερει τα στοιχεια σου στα Ελληνικα και δεν ειναι δυνατον να τα διαβασει...οποτε λοιπον ο φιλος εβγαλε την ταυτοτητα που τα ειχε και στα ελληνικα αλλα και στα λατινικα και ξεμπερδεψε!
Καλο θα ηταν να ειχες το διπλωμα με λατινικους χαρακτηρες για να εισαι καλυμενος,και να μην διακινδυνευες για μια διαδικασια που κοστιζει 50-90 ευρω να σου χαλασει το ταξιδακι σου!!Παντα φιλικα.. |
|
|||
|
|||
έτσι ακριβώς . .
|
|
|