GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-06-2012, 13:21
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Αγορα μεταχειρισμενου on-off.Αποφυγη ζημιαρικου..!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από musictech Εμφάνιση μηνυμάτων
ευχαριστω για τις απαντησεις...θεωρειτε οτι το ιδιο αξιοπιστο - ''κακο σκυλι' ειναι και το απλο f650 gs ¨?(εννοω οχι..το dakar)
Είναι ακριβώς η ίδια μηχανή, με τα ίδια ανταλλακτικά κλπ.
Σου είπα ήδη τις διαφορές. Μήκος αμορτισέρ, διαστάσεις μπροστινής ρόδας, χρώματα. Επίσης τα παλιά Dakar δεν είχαν ABS ούτε με παραγγελία. Το πρώτο στην Ελλάδα με ABS το πήρα εγώ. Όταν το παράγγειλα δεν ήξεραν ότι είχε βγει έτσι (εγώ το είχα μάθει από το εξωτερικό) και τους έβαλα να ρωτήσουν.

Θεωρώ το Dakar και πιο... μούρη και πιο ικανό. Λένε χάνει σε ταξίδι (λόγω 21" τροχού και ύψους), αλλά από την άλλη η στοκ ζελατίνα του είναι καλύτερη για ταξίδι από τη στοκ ζελατίνα του απλού.

Αυτές τις μικρο-αλλαγές και διαφορά στο όνομα τα κάνει η BMW. Έτσι και το GS με το GS Adventure.
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 13:57
tsoapo Ο/Η tsoapo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: F 800 GS

Φίλε μου μετά απο πολλά προβλήματα και πολλές ταλαιπωρίες ένα πράγμα θα σου πω και βάλτο καλά στο μυαλό σου! Ναι το BMW είναι καλό σαν μηχανάκι, είναι επίσης οικονομικό στην κατανάλωση αλλά... θα ξεσκιστείς να πληρώνεις σε ζημιές τις οποίες δεν θα ευθύνεσαι εσύ και θα σε βγάζουνε και φταίχτη στις αντιπροσωπίες! Η γνώμη μου σαν παθών είναι ότι και αν επιλέξεις να είναι ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ : Ειχα V-STROM 1000 με 161000χλμ. και δεν έκανε " κιχ " Και κάτι τελευταίο. Διαβασε λίγο παραπάνω για τα προβλήματα που έχουνε και οι άλλοι και θα καταλάβεις τι εννοώ!
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 14:27
stavrouliasp Ο/Η stavrouliasp βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Το 650 gs είναι το πιο αξιόπιστο BMW γιατί είναι το λιγότερο BMW. Από εκει και πέρα όποιο και να διαλέξεις να ξέρεις ότι πιο value for money μηχανάκι από το vstrom δύσκολα θα βρεις.
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 16:56
Senior Member

Φαντάζομαι ότι θα εννοείς το μονοκύλινδρο και όχι το twin γιατί και πάλι αν διάβασες τους "τόμους" προβλημάτων και τις περιπέτειες που είχε με την BMW HELLAS πρίν λίγες μέρες κάποιος συμφορουμήτης και εσύ θα έκλεγες! Γι αυτό λοιπόν... Ζήτω οι σχιστομάτιδες!!!! Ζήτω η SUZUKI, KAWASAKI, HONDA, YAMAHA!!!!
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 17:45
spyrval Ο/Η spyrval βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: F650 GS 2006

Εγώ έχω το GS το απλό. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει βγάλει ζημιά, είναι απίστευτα βολικό για πόλη και έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση που έχω δει σε μηχανάκι μου(εκτός παπιού). ΄Με αρκετή Αττική Οδό με νορμάλ ταχύτητες, εθνική που πάντα "τσουλάει" για τις μηχανές και λίγο κίνηση-φανάρια, δεν έχει περάσει ποτέ τα 4λτ/100 χλμ. Πάντα 3,8 με 3,9 -ακόμα απίστευτο μου φαίνεται! Το CBF το είχα, καμία σχέση στην καθημερινή ευκολία, πιο βαρύ, νιώθεις τις λακούβες, κατανάλωση μεγαλύτερη ως τετρακύλινδρο. Δεν ανεβοκατεβαίνεις σε ψηλά πεζοδρόμια. Σε ανοιχτό δρόμο είναι φυσικά καλύτερο.
Το Transalp επίσης πολύ ταιριαστό για την περίπτωσή σου, αλλά κάτω από 5,5 λτ δεν πέφτει...Επίσης το 650 δεν υπάρχει με ABS.
Αν είσαι από 1.78-1.80 και πάνω θα βολευτείς φαντάζομαι καλύτερα στο Dakar.
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 18:13
Senior Member

Πόσο καιρό έχεις την μηχανή φίλε μου; Πρόσεξες καθόλου το φανάρι; Γιατί το δικό μου όπως και αρκετών άλλων (είχα το 800GS) είχε μαυρίσει ο καθρέφτης του μπροστινού φαναριού από την θερμότητα που έβγαζε η λάμπα! Μήπως είχα πάρει κάτι κινέζικο και δεν το κατάλαβα; Γιατί ούτε σε κινέζικο μηχανάκι θα συνέβαινε αυτό! Και φυσικά μετά απο μεγάλο αγώνα με αντιπροσωπία και BMW HELLAS πέτυχα ΜΟΝΟ μια έκπτωση 50% στο ανταλλακτικό! Ουάου!!! Και πόσα άλλα προβλήματα που άμα κάτσω να τα γράψω τώρα θα χρειαστώ πολύ χώρο. Γι'αυτο όπως είπα και παραπάνω... ζήτω η Ιαπωνία!!! Πάρε V-STROM να σωθείς φίλε μου!
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 19:04
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Εχω το 650 του 2005.Εχω πει πολλές φορές ότι αυτό το μηχανάκι δεν πρόκειται να το δώσω ΠΟΤΕ.Κάποια στιγμή θα πάρω άλλη μηχανή ( με έχει καθυστερήσει η κρίση ) αλλά το 650 θα το κρατήσω για τον απλούστατο λόγο ότι μετά απο 50.000 χλμ δεν έχω σφίξει ούτε βίδα.Δεν έχω παει ποτέ στο συνεργείο για βλάβη και δεν με εχει προβληματίσει ποτέ για τίποτε.Είναι το μοναδικό μηχανάκι απο διάφορα που είχα κατά καιρούς , που νομίζω ότι ανα πάσα στιγμή θα το βάλω εμπρός και θα γυρίσω τον κόσμο.

Με λίγα λόγια το f650 που έχω είναι το καλύτερο και πιο αξιόπιστο εργαλείο που είχα ποτέ.
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 19:04
musictech Ο/Η musictech βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2012
Περιοχή: athens

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι ακριβώς η ίδια μηχανή φίλε μου, απλά πιό "κοντή". Αν σε βόλεψε, άφοβα!
το f650 gs ειναι αυτο που θα ηθελα να καταληξω αν σιγουρευτω οτι δεν βγαζει ζημιες..το βρισκω σε σουπερ τιμη και ειναι το μοναδικο που εχει δυνατοτητα απενεργοποιησης abs...αλλες γνωμες περι αξιοπιστιας-βλαβων του bmw?
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 19:58
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από musictech Εμφάνιση μηνυμάτων
το f650 gs ειναι αυτο που θα ηθελα να καταληξω αν σιγουρευτω οτι δεν βγαζει ζημιες..το βρισκω σε σουπερ τιμη και ειναι το μοναδικο που εχει δυνατοτητα απενεργοποιησης abs...αλλες γνωμες περι αξιοπιστιας-βλαβων του bmw?
Οπως κάθε μηχάνημα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σου βγάλει ζημιά.
Αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει κάποιο γνωστό κουσούρι. Ούτως ή άλλως μεταχείρο θα το πάρεις, θα το ελέγξεις καλά και θα γράφεις χλμ χωρίς έννοιες!!!
Reply With Quote
Παλιό 09-06-2012, 23:13
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Επειδή διαβάζω πολλές ΑΗΔΙΕΣ, όποιος ΔΕΝ είχε F650GS (το μονοκύλινδο) καλό είναι να μην "συνεισφέρει" με την ΑΣΧΕΤΗ γνώμη του και να απαντάνε αυτοί που το έχουν ζήσει.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί ο φίλος μας ξανάφτιαξε δεύτερο thread για το ίδιο θέμα.

Πέρα από το πιο μοντέλο θα διαλέξει και πια μάρκα κλπ. καλό είναι να πούμε το εξής.
Εφόσον κοιτάς μεταχειρισμένη μηχανή, οι πιθανότητες σου είναι οι εξής:

- Θα πάρεις μηχανή που δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, οπότε στατιστικά γιατί να βγάλει μετά. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, όχι εγγυημένα.

- Θα πάρεις μηχανή που ότι είναι να βγάλει το έχει βγάλει και έχει φτιαχτεί. Εγώ το θεωρώ μια χαρά φάση. Μτχ. μιλάμε.

- Θα πάρεις μηχανή που έχει κάτι που ο προηγούμενος προτίμησε να αγνοεί Ή ακόμα χειρότερα δεν φτιάχνει εύκολα (και φτηνά). Αυτό έχει σχέση με το πόσο θα την ψάξεις (ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ) πριν την αγοράσεις. Αν είναι μάντρα θα φροντίσεις να πάρεις κάποιο είδος ΚΑΛΗΣ δικής τους εγγύησης (και σοβαρή μάντρα). Οι εξουσιοδοτημένοι είναι κάτι τέτοιο γιατί συνήθως είναι μηχανή πελάτη τους και την ξέρουν, άρα δεν ρισκάρουν.

Θα ξαναπώ τελευταία φορά. Οι μονοκύλινδρες 650GS ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ αξιόπιστα μηχανάκια. Ότι έβγαζαν ήταν αστεία πράγματα. Πχ. εμένα μου έσπασε το πλαϊνό σταντ κάποια στιγμή (όταν την πούλαγα!). Ένας σιδεράς, λίγο σπρέι μαύρο και καθάρισες.
Α μου βγήκε και δυο φορές η αλυσίδα, ΧΩΡΙΣ να σπάσει ή να πέσω. Και τις δυο φορές με καθαρά δικό μου φταίξιμο.

Όταν κάποια στιγμή είχα αγοράσει ένα μτχ. Honda (και τώρα δεν χαρακτηρίζω τα Honda, απλώς έτσι μου έτυχε), έπρεπε άμεσα να του βάλω αμορτισέρ (είχα σούπες όχι ελατήρια), έφτιαξα 2-3 φορές (ΔΕΝ υπερβάλω) την ηλεκτρονική του, έκοψα τα μπουλόνια τις ζάντας (!) και γύρναγε η αλυσίδα μόνη της κ.α. τέτοια συμπαθητικά. Θεωρητικά, ότι ήταν να γίνει έγινε. Ο φίλος μου που την αγόρασε... άνοιξε μοτέρ. 800 ευρά. Είναι μη σου τύχει.

Προχώρα πολύ το σκέφτεσαι. Ξέρεις τι θέλεις.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης