|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Στο Αγρίνιο η κεντρική καπναποθήκη της Philip Morr
η χώρα είναι για τους διεθνείς επενδυτές, ασφαλής ΜΟΝΟΝ για transit διαδικασίες (βλ COSCO)......κανείς δεν πλησιάζει να χτίσει μια σοβαρή επένδυση από το μηδέν εκμεταλλεόμενος τη διεθνή εμπειρία του.... τα κολλήματα/δυσχέρειες είναι ακόμα τόσα πολλά που είναι οφθαλμοφανή και στους αδαείς, τόσο όσο να αρχίζω να σκέφτομαι ότι το κάνουν ...επίτηδες οι όποιοι κυβερνώντες...
μόνο για touch & go μας έχουν, δεν εμπνέουμε κανέναν για τίποτε σταθερό και μακρόχρονα ασφαλές.....έχει ήδη αποδειχθεί πολλάκις |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γιωργο αν κ καταλαβαινω πως το εννοεις,μην το λες αυτο γιατι οι φιλοι που κανουν στριφτο χρησιμοποιντας καπνο χυμα,ισως εφησυχαστουν...Κ δε νομιζω οτι ο σκετος καπνος δεν δημιουργει προβληματα! Πρωην καπνιστης κ γω εχω ξεμπερδεψει απο το τσιγαρο χροοοονια τωρα κ εχω βρει κυριολεκτικα την υγεια μου!!Ο καθενας βεβαια οτι θελει κανει στην ζωη ου,αλλα σας ευχομαι να το κοψετε ολοι!! Σου ευχομαι ακαπνος κ για την υπολοιπη ζωη σου! |
|
|||
|
|||
Γιώργο δεν διαφωνώ μαζί σου.
Ομως, Τίθεται το ερώτημα: λέμε ναι σε μια επένδυση που συνδέεται άμεσα με το μεγαλύτερο δολοφόνο του ανθρώπου, το τσιγάρο; Θεωρώ επίσης ότι ρόλο στην απόφαση της Philip Morris να επενδύσει στην Ελλάδα - ανάμεσα στα αλλα - επαιξε ότι ειμαστε μια χώρα "φιλική" στο κάπνισμα... Γενικοτερα, θεωρώ επίσης ότι αν είχαμε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ως χώρα - με τον τουρισμό φυσικα ως προμετωπίδα - ενα απο τα πρώτα που θα κάναμε θα ήταν να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του καπνίσματος. Η κωμικοτραγικη διαχείριση του καπνίσματος στην Ελλάδα μας διασυρει διεθνώς χρόνια τώρα. Έχω γνωρίσει πολλούς ξένους, που δεν έρχονται στη χώρα μας λόγω αυτής της κατάστασης ή έρχονται αλλά κατατάσσουν το πρόβλημα ως ενα απο τα μεγάλα μειονεκτήματα της χώρας. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν είχαμε έναν κατάλογο με πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε ως το 2020 για να αλλάξει ροτα η χώρα μας, στις πρώτες θέσεις θα πρέπει να ειναι το τσιγάρο. Αν μη τι άλλο σκέψου ότι ετησίως πεθαίνουν 25.000 άνθρωποι (1/4 των συνολικων θανάτων) απο διάφορα αιτία, στα οποία το κάπνισμα ειναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου! Sent from my iPad using Tapatalk HD |
|
|||
|
|||
Το οτι η Ελλαδα μπορει να γινει ενας διεθνης κομβος Logistics ειναι αναμενομενο και στον χωρο των Logistics, και πολυ εχει αργησει να γινει...
Οπως και να εχει σιγουρα μια επενδυση στην χωρα ειναι ευπροσδεκτη μιας και επενδυσεις χρειαζεται η χωρα γιατι η ανεργεια εχει χτυπησει κοκκινα (ασχετα με το τι θελουμε να λεμε)... Αυτο που θα πρεπει να διασφαλιστει απο το κρατος...και πολυ φοβαμαι οτι δεν γινεται...εξ ου και οι βολικοι νομοι κτλ κτλ... ειναι οι συμβασεις με τις οποιες ο κοσμος θα δουλευει... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αν τωρα αναφερεσαι σε χειμερινους προορισμους...τοτε ΙΣΩΣ να εχεις δικιο...αλλα η αληθεια ειναι οτι προσωπικα οσο μπορω να γνωριζω ο χειμερινος τουρισμος στην Ελλαδα δεν ειναι ξενος αλλα εσωτερικος (οσος εχει απομεινει ακομα)... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ποιος σου ειπε οτι η cosco ειναι touch and go ¨η τρανζιτ? Να σου υπενθυμισω οτι στην Ελαλδα και στο Ικονιο του Πειραια εκτελωνιζεται το 80% των εισαγωγων της ΕΕ προερχομενες απο τον Ισημερινο και κατω τα εσοδα εκ των οποιων ειναι καθαρα του ελληνικου κρατους. Και αυτο διοτι κανενα αλλο λιμανι της μεσογειου δεν διαθετει τον αριθμο προβλητων του Πειραια και την υποδομη της cosco σημερα. Εχεις περασει να δεις τις γερανογεφυρες που χρησιμοποιει η Cosco? ποτε δεν χαλανε και ποτε δεν μενουν ακινητοποιημενες (χαριν στα 2πλα και 3πλα συστηματα ελεγχου που διαθετουν, σαν τα αεροπλανα ενα πραγμα) οπως συνεβαινε με τις παμπαλαιες του ΟΛΠ με αποτελεσμα τις καθυστερησεις των πλοιων και τις σταλιες που αυτα πληρωναν. Να σου υπενθυμισω οτι στην cosco σημερα που μιλαμε εργαζονται 254 υπαλληλοι, εκ των οποιων 14 αλλοδαποι και το 2013 προεβη σε 19 νεες προσληψεις ελληνων υπαλληλων. Το 2012 εκλεισε με κερδη 13,79 εκατ εναντι 11,42 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση (2011), παρουσιάζοντας αύξηση 20,8%. Αυτο σημαινει πολλα για την ελλαδα, δες τα στοιχεια παρακατω στην εικονα και συγκρινε τα με του ΟΛΠ στην ιδια εικονα. Ετσι δουλευουν οι σωστες εταιρειες που καποιοι πολεμουν...........με 250 υπαλληλους φερνει κερδη μετα φορων......και ο ΟΛΠ με τους 6πλασιους ισα βαρκα ισα πανια περυσι στο Ικονιο, αν δεν ηταν η Κρουαζιερα θα εμπαινε και μεσα. και μην ξεχνας, σιγα σιγα γινεται η αγουριδα μελι...........μην βιαζεσαι. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Χρηστο μου, αν προσεξες στο μηνυμα μου εβαλα την λεξη ''καυση'', οτι καιγεται, οπως π.χ ο καπνος, παραγει CO & CO2 συν την πισσα.....αυτα ειναι εξοχως καρκινογονα. ειτε πουρο καπνιζεις που ειναι καθαρος καπνος ειτε τσιγαρο ειναι τα ιδια σκ@τα με το τσιγαρο να εχει περισσοτερο σκατο λογω χαρτιου και χημικων. Αρα το στριφτο δεν εξαιρειται του κανονα. Τωρα αν καποιος μασαει καπνο...η νικοτινη δεν κανει καρκινους, χαλαρωση μονον φερνει και εθισμο. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!!!! υποσχεση εδωσα στην κορη μου περυσι στα γενεθλια της οταν μου το ζητησε αλλα και στον ιδιο μου τον εαυτο.........και υποσχεσεις δεν ''παταω'' μακαρι να με βαλεις κατων απο τις ροδες του Βαρα σου και να σπιναρεις πανω μου!!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
Πρώτα οι αποθήκες και μετά το εργοστάσιο ;
Να το δούμε και αυτό...... Τόση είναι η εμπιστοσύνη που μας έχουν ώστε κάνουν πλάνα τριετίας....ακριβώς όπως συνηθίζουμε να κάνουμε οι αυτόχθονες Η Cosco κάνει μεταφορές/μεταφορτώσεις....δεν κάνει κάτι άλλο υπό τη μορφή "παραγωγής" που θα χρειαστεί (και) επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων Ακόμα και τις πολυδιαφημιζόμενες προβλήτες των 20εκ, αυτές τις έφτιαξε αλλού και τις μετέφερε εν πλω (σαφώς δεν θα μπορούσε να τις φτιάξει εδώ, τώρα) |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ας το αφησουμε εδω κρατωντας το οικονομικο οφελος για την χωρα μας την παρουσα στιγμη. Μην ξεχνας οτι στην αμερικη, την χωρα απ' οπου ξεκινησε η ''διωξη'' των καπνιζοντων και οπου το καπνισμα απαγορευεται ακομα και στις παραλιες (μερικα σημεια στο Μαιαμι), τα εσοδα απο πωληση προιοντων καπνου αντιστοιχουν στο 3% του ΑΕΠ της χωρας και προσφερουν εργασια σε κατι χιλιαδες αμερικανους....... αρα ειναι σημαντικοτατο οικονομικο μεγεθος οσο κακο κι αν ειναι. |
|
|||
|
|||
Δεν αναμένω να γίνουμε silicon valley αλλά από το να χτίζουν αποθήκες, ας "άνοιγαν" πάλι δραστηριότητες ακμάζουσες για την Ελληνική επικράτεια με σαφώς διεθνή οφέλη και απόδοση στους κεφαλαιούχους και επενδυτές....αφού έχουμε συμφωνήσει ότι η διοίκηση έπνιγε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, γιατί δεν επενδύουν στη δεδομένη τεχνογνωσία της χώρας τώρα που τα πράγματα είναι πιό ελεγχόμενα και ηλεκτρονικά στριμόκwλα ;
Τί βλέπουν οι ξένοι που οι αυτόχθονες δεν βλέπουμε ;;; Last edited by vpentza; 30-08-2013 at 14:17. |
|
|