GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-03-2011, 20:27
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nivam Εμφάνιση μηνυμάτων

Έτσι ακριβώς κ εγώ μετά απο κάθε πλύσιμο ή βροχή τη φυσάω.
Δυο διορθώσεις μόνο, αν μπει νεράκι στην περιοχή δε φεύγει μόνο του, ίσως να εξατμίζεται με τον καιρό, ίσως απ τη θερμότητα που απάγει η ψύκτρα του ελεγκτή της αντλίας.
Το καπάκι με τις γρίλιες δεν βιδώνει αλλά κουμπώνει.
Οκ, το λίγο που μένει με τον αέρα, το κούνημα και τη ζέστη του κινητήρα, φεύγει γρήγορα.
Και το καπάκι ένα κλάκ του κάνεις και βιδώνει δυο πόντους πιο πέρα...
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 20:42
dimalx Ο/Η dimalx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: athina
Μoto: BMW R1150 GS 02

εγώ θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός ο τύπος στα (νοτια) γιατι εδώ μένω! έτσι για να ξέρω γιατι και μένα ένας τύπος εδώ κάτω (μου έχει κάνει ζημιά από τι κατάλαβα)...στείλε μου σε e-mail.
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 20:59
ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο/Η ΔΑΣΚΑΛΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Αργυρουπολη
Μoto: gs 1200

Καλησπέρα. Δις θύμα του ιδίου σχεδιαστικού προβήματος που ακούει διεθνώς στο όνομα fuel pump και που ως χρόνιο μεθερμηνεύτηκε απλώς ως "ιδιαιτερότητα" απο την εταιρεία και τους πελάτες της για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Η μεν σίγουρα βολεύεται εξοικονομώντας χρήματα απο την επανασχεδίαση του προϊόντος της, οι δε πιθανώς αυθυποβαλλόμενοι στην ιδέα της άρτιας αγοράς και επένδυσης αρνούνται να δεχθούν το προφανές που πλήττει την αξιοπιστία της μηχανής θαρρείς κι είναι εξάρτημα του εγωισμού τους. Αναφέρομαι τουλάχιστον στη περίπτωση μου. Την δεύτερη φορά που έμεινα ήταν στη Fes. Έφερα ήδη στις αποσκευές μου ανταλλακτικό όπου και τοποθέτησα με τη βοήθεια ενός Γάλλου gser, που είχε εμπεδώσει μάλλον την διευθέτηση της βλάβης πολύ καλά. Είχα μαζί μου προληπτικά ανταλλακτικό, καθώς την πρώτη φορά που μου συνέβη, κοντά στο Flensburg, μου το προμήθευσε το mobile της εταιρείας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Κατείχαν τόσο καλά το ζήτημα (!), ώστε απο τις πρώτες κουβέντες μου ήδη γνώριζαν τη φύση της βλάβης που ο ίδιος αγκομαχώντας περιέγραφα, άσχετος με το θέμα. Για να μην φλυαρώ, θα σε παραπέμψω σε γνωστό thread ομόλογου αγγλικού forum, που κανουν γκάλοπ για το ποιος δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρελέ της αντλίας. Θα ενημερωθείς ικανοποιητικά και θα εκπλαγείς δυσάρεστα με την ομοφωνία των συμπερασμάτων. Τουλάχιστον, θα όφειλε η εταιρεία να περιορίσει το κέρδος της απο την πώληση του εν λόγω ανταλλακτικού. Το να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου γιατί σε πλήττει οικονομικά, είναι κάτι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε χωρίς να το δικαιολογούμε. Το να αισχροκερδείς όμως μοσχοπουλώντας ένα προϊόν που όφειλες να βελτιώσεις προς χάριν και προστασία του μόνιμου πελάτη σου- ταξιδευτή, ομολογουμένως είναι δείγμα διαστροφικής επιχειρηματικότητας, που παραδόξως στην Bmw δεν κοστίζει. Η πλειονότητα πια των ταξιδευτών με gs 1200 ανά τον κόσμο, κουβαλάει στις τσέπες ταχυσύνδεσμους, antena ring και fuel pump. Στο τέλος θα πωλούνται και εταιρικά σε μία τριάδα πακέτο-αξεσουάρ, όπως το κιτ επισκευής των ελαστικών και μάλιστα ουδείς θα εκπλήσσεται απο την "ιδιαιτερότητα" του εμπορεύματος. Και δεν θα εκπλήσσεται για να μην συγκρουστεί με το αίσθημα της δικής του καταναλωτικής λογικής και υπευθυνότητας. Συγνώμη αν κούρασα με το λογύδριο, απλά η εμπειρία σου μου ξύπνησε κακόγουστες αναμνήσεις. Εύχομαι να είναι το τελευταίο ανταλλακτικό που θα χρησιμοποιήσεις εξ αυτού. Καλές βόλτες και πάντα όρθιος.
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 21:03
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Προσέξτε όμως, γιατί με την στροφή του καπακιού μπορεί να ζορίζετε το σωλήνα που καταλήγει στον ταχυσύνδεσμο και κατ' επέκταση τον ταχυσύνδεμο ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι υπερβολικά ευαίσθητος, για να βγει πάντως το καπάκι με τις γρίλιες πρέπει να βγει και το πλαϊνό καπάκι του τεπόζιτου...
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 22:50
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Γρασσο λευκο της Φιατ στις επαφες και μηχανικο που να σεβεται αυτο που λεμε ολοκληρωμενη παρακολουθηση και συντηρηση μοτοσυκλετας...
111111 χλμ χωρις ρελε..
κι εχω σκοπο να κανω αλλα τοσα.
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 23:18
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Για αδιαβροχοποίηση προτείνεται κ αυτό ACF-50 Anti Corrosion Formula on eBay (end time 24-Apr-11 13:51:31 BST)
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 23:25
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Eίναι να μην σου κάτσει παιδιά... πάντως το να πλέει το ρελέ μέσα στο νερό είναι μία πρωτότυπη ιδέα ψύξης από την μαμά.... ή κακια μητριά καλύτερα;;;
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 15:50
Sotos_ Ο/Η Sotos_ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αττική
Μoto: GSA '08

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό είναι ένα θέμα φίλε μου που έχει να κάνει με το πλύσιμο της μηχανής και με το στέγνωμα στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται η αντλία και το ρελέ της. Το είχε αναρτήσει πριν αρκετά χρόνια σε ένα φόρουμ ο IoannisPanagiotidis που του είχε τύχει το ίδιο καθώς έχει τύχει επίσης και σε άλλους.

Όταν την πλένεις τη μηχανή, μετά θέλει φύσημα μπροστά αριστερά στο ρεζερβουάρ που βρίσκεται η αντλία και αν δεν έχεις αέρα, ξεβιδώνεις το καπάκι με τις γρίλλιες και βάζεις πανάκι. Όταν πάω έξω και μου την πλένουν τη μηχανή, τους το λέω πάντα να το στεγνώνουν το σημείο αυτό, κανείς δεν το ξέρει, κανείς δεν το κάνει. Αυτό είναι απαραίτητο αν μετά το πλύσιμο τη βάλεις στο γκαράζ τη μηχανή ή σε μέρος που δε στεγνώνει εύκολα το νερό.

Δε φταίνε ούτε οι μάστοροι, ούτε τα service, ούτε αυτός που σου άλλαξε το ρελέ. Σχεδιαστικό είναι το θέμα.

Αν ταξιδεύεις και βρέχεται ή είσαι μέσα σε λίμνες και νερά, το νεράκι φεύγει μόνο του και δεν παθαίνει τίποτε.
Πανω σε αυτο που λες Γιώργο, να ρωτησω και κατι ακομα ?

Στην δική μου περίπτωση τα νερα ηταν ΚΑΤΩ απο το ρελε στον χωρο που ειναι η ηλεκτρικη συνδεση με την τρομπα. Χωρος που προστατευεται απο φλαντζα που πατιεται με τις βιδες του ρελε.

Πως φυσάς εκει για να καθαρισει απο τυχον υγρασία που χει περασει απο πλυσιματα η απο βροχες?
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 16:29
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ Εμφάνιση μηνυμάτων
Πανω σε αυτο που λες Γιώργο, να ρωτησω και κατι ακομα ?

Στην δική μου περίπτωση τα νερα ηταν ΚΑΤΩ απο το ρελε στον χωρο που ειναι η ηλεκτρικη συνδεση με την τρομπα. Χωρος που προστατευεται απο φλαντζα που πατιεται με τις βιδες του ρελε.

Πως φυσάς εκει για να καθαρισει απο τυχον υγρασία που χει περασει απο πλυσιματα η απο βροχες?
Σώτο μη νομίζεις ότι κάνω κάτι τρομερό, ή ειδικό. Όταν την πλένει μάστορας τη μηχανή του λέω στο τέλος να φυσήξει λίγο εκεί μέσα ή όταν την πλένω εγώ επειδή δεν έχω αέρα, όπως λέει και ο Σταύρος πιο πάνω, πρέπει να βγάλω το αριστερό πλαστικό και με το πανάκι να βουτήξω το λίγο νεράκι που λιμνάζει. Επειδή βαριέμαι όμως να βγάζω καπάκια, παίρνω ένα καλαμάκι του φραπέ και φυσάω με το στόμα λίγο μέσα!

Ποτέ άλλοτε δεν το στεγνώνω το σημείο, ούτε μετά απο καταιγίδα και εννοείται ότι 4 χρόνια τώρα δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε η μηχανή, ούτε το ρελέ, ούτε καν τη μαμά μπαταρία δεν έχω αλλάξει ακόμη...

Εκεί όπου λες εσύ ότι σου πήρε νερό και φαντάζομαι εκεί που δείχνει η φωτογραφία θα εννοείς, δεν το έχω ανοίξει, δεν το έχω πειράξει ποτέ...

Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 17:01
Sotos_ Ο/Η Sotos_ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αττική
Μoto: GSA '08

σωστα.
το σημειο στην δευτερη φωτογραφια σου ηταν μεχρι πανω γεματο νερο. Δηλαδη η φισα λειτουργουσε μεσα στο νερο και για αυτο ειχε οξειδωθει και προφανως δεν εκανε σωστη επαφη.

Αυτο το σημειο λοιπον προστατευεται απο μια φλαντζα, τετραγωνης διατομης, η οποια στην δικη μου περιπτωση ηταν "στριμενη" και για αυτό δεν πατουσε σωστα και ειχε τόσο νερο μεσα.
Αυτη ηταν η λαθος τοποθετηση που εγινε κατα την εργασία της ανακλησης, αφουν κανεις άλλος δεν το εχει ανοιξει σε εκεινο το σημειο.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης