|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ...αλλαγη βαλβολινων διαφορικου σε R1200GS!
Γιατι απο το εργοστασιο βαζουν κατι σε γραφιτη που ειναι ειδικο για τα πρωτα χλμ και στα 1.000 χλμ βαζεις κανονικα βαλβολινη.Αυτα λεει η μαμα ετσι μου ειπανε και ετσι εγινε.
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
.
|
|||
|
|||
....οπως προαναφερα στην αρχη λογο της υπεραισιοδοξίας των Γερμανων οτι το νεο διαφορικο δεν χρειαζεται καμια συντηρηση δεν αναγραφεται σε κανενα μανουαλ (RepRom) η ακριβης ποσοτητα αλλαγης των λαδιων του διαφορικου. Το λοιπον το αναφέρω γιατί αν και οι 2 πηγές που βρηκα στο internet για να μαθω τη σωστη ποσότητα βαλβολινων που πρέπει να συμπληρώσω μιλουσαν για 220 ml. αυτα που εβγαλα απο μεσα (...τις παλιες) ηταν τελικα περισσοτερα. Παίρνοντας σαν αρχη οτι το ειδικο βαρος της βαλβολινης ειναι γυρω στα 0,88kg/lit .... με βαση τις μετρήσεις που εκανα οταν αποστράγγισα τα παλια λαδια σε ενα πλαστικο ποτηρακι και αφαιρώντας το αρχικο βαρος που ζύγιζε άδειο σχεδον 7 gr.... τοτε ηταν σχεδον 209gr ...
............ ....πραγμα που σημαίνει οτι οι παλιες ηταν σχεδον 237ml δηλαδη σχεδον 20 ml παραπανω απ το θεωρητικα προβλεπομενο(...να μην βαλω και τη χασουρα απ μερικα gr που σιγουρα εμειναν κολλημενα στα τοιχωματα)!...αν σκεφτει κανεις οτι το 12αρι GS δεν εχει συστημα εξαέρωσης στο διαφορικο οπως τα περισσοτερα παρόμοια συστήματα (και ειναι σιγουρο αυτο γιατι οταν ανοιξα τη πλαγια ταπα για να τα βγαλω εκανε ενα "πλαπ" σαν να ανοιξες μπουκαλι κοκα-κολας).... τοτε ισως ειναι πολυ σημαντικό να μαθουμε τη σωστη ποσοτητα ... ...το λοιπον οποιος φιλος εχει καμια ακρη να μαθει απο καπια σιγουρη πηγη ή εχει καποιο link ...ή το χει δοκιμασει και ξερει κατι παραπανω ας το αναφερει! |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Τη Τριτη θα παω στη BMW για να φτιαξω κατι και θα ρωτησω τη λεει η ''μαμα'' γι αυτο.
|
|
|||
|
|||
....αναμενω τα νεα σου φιλε !...ρωτησε σε παρακαλω αν παιζει και κάποια διάφορα απ τα μοντελα του 2004 με τα επομενα μοντελα με facelifting!
.... |
|
|||
|
|||
Το βασικότερο δεν έγραψες: πόση ώρα πήρε η "διεργασία" του "λύσε-δέσε"...
Γιατί βλέπω ολόκληρη "φιλοσοφία" στα καινούργια (μέχρι να βγάλεις τον τροχό Γιάννη μου, εγώ έχω κάνει-μετά την αλλαγή- τουλάχιστον 300 χλμ. τσε βάλε...) |
|
|||
|
|||
...εγω καθηστερησα παρα πολυ !...τουλαχιστον 2μιση ωρες!...μαζι με τις φωτογραφιες και τα καθαρισματα!...δεν ειχα λυσει ποτε το πισω σταυρο και ημουν καπως φοβισμενος και προσεχτικος !...αλλα...
....να σου πω φιλε εντελως ειλικρινά !...για καποιον που το χει κανει στη πραξη ηδη μια φορα ...η επομενη ειναι μαζι με το φραπε μιση ωριτσα! ...το ποστακι μου ειναι μεγαλο .... αλλα μονο γιατι ηθελα να το περιγραψω οσο καλυτερα μπορουσα ...επι της ουσιας ειναι απλα πραγματακια! ...αυτα που γραφω ομως ειναι οσο αναφορα τη δουλια ...γιατι την λογικη της BMW μαμας να κανει τοσο περιπλοκο , ενα τοσο απλο πραγματακι οπως η αλλαγη της βαλβολινης σε ενα διαφορικο....δεν μπορω να την καταλαβω !...ή μαλλον παραπεμπτει σε εισπακτικες τακτικες! ...μια ταπα πανω να βαζεις το λαδακι χρειαζεται και μια κατω να το βγαζεις!....κανονικα 5 λεπτα δουλια! |
|
|||
|
|||
ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ
ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!!! !!! !! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
...αλλαγή βαλβολινες κιβωτίου ταχυτήτων σε R1200GS '04 | ΙoannisPanagiotidis | Τεχνικά θέματα - DIY | 60 | 05-01-2013 12:07 |
BMW R1200GS | emix | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 31 | 25-08-2009 13:15 |
How the R1200GS should look | Alext | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 17 | 07-06-2009 09:10 |
r1200gs 06 vs 07 | bru-ni | Τεχνικά θέματα διάφορα | 6 | 29-05-2009 19:44 |
αλλαγη ελαστικων | giorgos_gs | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 11 | 18-05-2009 01:56 |