GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-08-2011, 15:42
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs
Προεπιλογή Απάντηση: Αντιτριβικο Motorkote?

Ρε Βασίλ, ρίξε με το μάτι μέσα να σωθείς.
Το μάτι, δεν κάνει λάθος
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 15:50
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μάτι, δεν κάνει λάθος
Κάτι ξέρει κι ο λαδέμπορας!
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 15:56
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάτι ξέρει κι ο λαδέμπορας!
Καλό
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 15:58
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μάτι, δεν κάνει λάθος

Βρε παλιο λαδοπόντικα....

το μάτι είναι για αλλου

μου φαινετε πλακα στηνπλακα...εχεις χάσει τον προσανατολισμό σου
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 19:40
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Το 2000 είχα πάρει 5 μπουκαλάκια motor kote 100 από φίλο που δούλευε στον εισαγωγέα (που το έφερνε σε βαρέλια και συσκεύαζε σε μπουκάλια). Το έχω βάλει σε όλα τα οχήματά μου χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από αλλαγή δίσκων στο VS 750 που είχα τότε (πέθανε ο υγρός συμπλέκτης). Το 1100 έχει κάνει 85.000 χιλ με αυτό και ΔΕΝ καίει λαδί !
Το γνήσιο (συσκευασμένο στην Αμερική) motor kote δεν νομίζω να έχει άλλες και μάλιστα δυσμενείς επιπτώσεις.
Η αναλογία αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης .Συνήθως είναι 3-5% επί της συνολικής ποσότητας του ελαίου. Απόλυτη ακρίβεια δεν είναι απαραίτητη ή καθοριστική για το αποτέλεσμα. Δηλαδή εάν σε 4 λίτρα βάλεις 150 ή 180 ml, αρκεί να μην ξεπεράσεις τα 200 (5%), ή βάλεις λιγότερο από 120(3%).

Προσοχή !!!
Απαγορεύεται να μπει σε καινούργιους άστρωτους ή μετά από ρεκτιφιέ κινητήρες ΔΕΝ στρώνουν. Αναγράφεται στις οδηγίες όλων των αντιτριβικών προσθέτων. Τουλάχιστον 10.000 χιλ πρέπει να έχει ο κινητήρας ! Ούτε τις οδηγίες χρήσης δεν διαβάζουν κάποιοι και είναι και απόλυτοι σαν <<αυθεντίες>>….
Αυτά ισχύουν και γι΄αυτούς που κατηγορούν εύκολα άλλους ότι δεν ξέρουν να στρώνουν κινητήρες και παρότι <<αυθεντίες>> και στα κλασικά δεν ξεχωρίζουν ένα R51SS από ένα R51RS .... κάνουν και την πάπια ...πακ πακ πακ …
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 19:47
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το 2000 είχα πάρει 5 μπουκαλάκια motor kote 100 από φίλο που δούλευε στον εισαγωγέα (που το έφερνε σε βαρέλια και συσκεύαζε σε μπουκάλια). Το έχω βάλει σε όλα τα οχήματά μου χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από αλλαγή δίσκων στο VS 750 που είχα τότε (πέθανε ο υγρός συμπλέκτης). Το 1100 έχει κάνει 85.000 χιλ με αυτό και ΔΕΝ καίει λαδί !
Το γνήσιο (συσκευασμένο στην Αμερική) motor kote δεν νομίζω να έχει άλλες και μάλιστα δυσμενείς επιπτώσεις.
Η αναλογία αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης .Συνήθως είναι 3-5% επί της συνολικής ποσότητας του ελαίου. Απόλυτη ακρίβεια δεν είναι απαραίτητη ή καθοριστική για το αποτέλεσμα. Δηλαδή εάν σε 4 λίτρα βάλεις 150 ή 180 ml, αρκεί να μην ξεπεράσεις τα 200 (5%), ή βάλεις λιγότερο από 120(3%).

Προσοχή !!!
Απαγορεύεται να μπει σε καινούργιους άστρωτους ή μετά από ρεκτιφιέ κινητήρες ΔΕΝ στρώνουν. Αναγράφεται στις οδηγίες όλων των αντιτριβικών προσθέτων. Τουλάχιστον 10.000 χιλ πρέπει να έχει ο κινητήρας ! Ούτε τις οδηγίες χρήσης δεν διαβάζουν κάποιοι και είναι και απόλυτοι σαν <<αυθεντίες>>….
Αυτά ισχύουν και γι΄αυτούς που κατηγορούν εύκολα άλλους ότι δεν ξέρουν να στρώνουν κινητήρες και παρότι <<αυθεντίες>> και στα κλασικά δεν ξεχωρίζουν ένα R51SS από ένα R51RS .... κάνουν και την πάπια ...πακ πακ πακ …
Άντε πες στα στο Στέλιο αυτά...
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 19:55
Senior Member

Απόσπασμα:

Προσοχή !!!
Λύκος να σε φάει (λένε στο χωριό μου).
Εσύ στην προυγούμενη ζωή σου είσουν ταλιμπάν
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 20:31
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
....
Προσοχή !!!
Αυθεντία Θόδωρα, πες μου τι καταλαβαίνεις από τις οδηγίες χρήσης που επικαλείσαι και σου παραθέτω παρακάτω. Απορίας άξιον είναι, που μπερδεύεις τα μέταλλα των σύγχρονων κινητήρων με αυτών του '40 όσον αφορά το στρώσιμο. Έχεις υπόψη σου τι ζόρι τραβάνε στο στρώσιμο τα κυλινδροπίστονα ενός boxer του '40 με έναν του 2010; Ξέρεις πως την παλεύουν με την απαγωγή θερμότητας οι τότε κινητήρες με τους τωρινούς;
Ο μάστορας που 50 χρόνια τώρα κάνει αυτήν τη δουλειά, γιατί βάζει Motorkote σε όλους τους ρεκτιφιαρισμένους παλιούς κινητήρες;
Το MotorKote νομίζεις ότι θα εμποδίσει το στρώσιμο ενός R51 ή ενός R26; Πόσες φορές το έχεις βάλει, και πόσους κινητήρες έχεις στρώσει με και χωρίς Motorkote;

Διάβασε λοιπόν και πες μας που γράφεται αυτό που λες, γιατί εγώ το έχω το κουσούρι να μην διαβάζω οδηγίες χρήσης...

Αν δε σε βοηθάει το πάνω, σου έχω κι αυτό:

Ακόμη περισσότερο, το site της εταιρείας,
https://www.motorkote.com/Products.a...d=18&k=10&c=52

Μήπως μπερδεύεις το Motorkote με κανα άλλο αντιτριβικό;

Υ.Γ. Δοκίμασε κάτι αν θες στο πληκτρολόγιο. Κράτα το shift πατημένο και πάτα δυο πλήκτρα δεξιά από το "L".

Last edited by gemara; 03-08-2011 at 20:32.
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 22:08
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυθεντία Θόδωρα, πες μου τι καταλαβαίνεις από τις οδηγίες χρήσης που επικαλείσαι και σου παραθέτω παρακάτω. Απορίας άξιον είναι, που μπερδεύεις τα μέταλλα των σύγχρονων κινητήρων με αυτών του '40 όσον αφορά το στρώσιμο. Έχεις υπόψη σου τι ζόρι τραβάνε στο στρώσιμο τα κυλινδροπίστονα ενός boxer του '40 με έναν του 2010; Ξέρεις πως την παλεύουν με την απαγωγή θερμότητας οι τότε κινητήρες με τους τωρινούς;
Ο μάστορας που 50 χρόνια τώρα κάνει αυτήν τη δουλειά, γιατί βάζει Motorkote σε όλους τους ρεκτιφιαρισμένους παλιούς κινητήρες;
Το MotorKote νομίζεις ότι θα εμποδίσει το στρώσιμο ενός R51 ή ενός R26; Πόσες φορές το έχεις βάλει, και πόσους κινητήρες έχεις στρώσει με και χωρίς Motorkote;

Διάβασε λοιπόν και πες μας που γράφεται αυτό που λες, γιατί εγώ το έχω το κουσούρι να μην διαβάζω οδηγίες χρήσης...

Αν δε σε βοηθάει το πάνω, σου έχω κι αυτό:

Ακόμη περισσότερο, το site της εταιρείας,
https://www.motorkote.com/Products.a...d=18&k=10&c=52

Μήπως μπερδεύεις το Motorkote με κανα άλλο αντιτριβικό;

Υ.Γ. Δοκίμασε κάτι αν θες στο πληκτρολόγιο. Κράτα το shift πατημένο και πάτα δυο πλήκτρα δεξιά από το "L".
που ειναι το δυσνοητο? 60,30ml....ανα λιτρο λαδιου. Δηλαδη αν το σαζμαν παιρνει ενα λιτρο βαλβολινης εσυ θα βαλεις 30 εως 90ml, δηλαδη 910-970ml βαλβολινης συν 30-90ml του μοτορκοτε!!! Τωρα αν σκιαζεσαι για το απο τοσο μεχρι τοσο ακολουθα τον χρυσο κανονα, κοφτο στην μεση υπολογιζοντας το μεγαλυτερο. Δηλαδη αντι για 90 βαλε 45-50 ανα λιτρο λαδιου!
Αν μιλαμε για γραμμαρια βαλβολινης π.χ διαφορικου κανε τις διαιρεσεις και βαλε το αναλογο!
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 09:04
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων

Λοιπόν... αν είναι να πάω στα 93,5 άλογα μέσα στον πρώτο μήνα μόνο με αυτό το ζουμί, να το βάλω κι εγώ ρε παιδιά! (άκου 10% παραπάνω ιπποδύναμη )

Λοιπόν... καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν θα το έβαζα ποτέ στον κινητήρα μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φοβάμαι, διότι οι σύγχρονοι κινητήρες, έχουν διόδους για λάδι τόσο λεπτούς που πιθανόν μπορεί να φράξουν από αυτό.
Κι ο σημερινός μπόξερ, σύγχρονος είναι. Δεν κατασκευάζεται με τις τεχνικές και τα υλικά του τότε, αλλά κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους του σήμερα.

Έχω βάλει κάτι αντίστοιχο του μοτορκοτε (Το Slick50) μόνο σε σασμάν και διαφορικό. Εκεί που δουλεύουν μόνο γρανάζια δηλαδή. Εκεί ναι... άφοβα και κάνεις καλό. (και καλό να μην κάνεις, πάντως κακό δεν κάνεις σίγουρα)

Αν αλλάζεις τα λάδια σου στον σωστό χρόνο και δεν το αφήνεις να δουλεύει με νερωμένα λάδια επειδή το ξέχασες, επειδή βαριέσαι, επειδή είσαι στ' R χι δια σου, το μηχανάκι δεν παθαίνει τίποτα. Έχω δυο γνωστούς με 1100GS που ο ένας έχει 250-260 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο άλλος κοντά στις 300000χιλ και τα μηχανάκια τους είναι μια χαρά χωρίς να έχουν βάλει αντιτριβικά στο κινητήρα.
Αν κάποιος τώρα πιστεύει ότι θα του πεθάνει ο boxer στα 100000χιλ και φοβάται, τι να του πω! Εξάλλου οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε στο να κρατάμε τα μηχανάκια μας πάνω από κάποια χρόνια ή πάνω από 100000χιλ (μετά δεν πουλιούνται λέει ο "σοφός" μας λαός)
Αφήστε τα μηχανάκια σας και μην κάνετε τέτοιου είδους πειράματα. Κανένας δεν είναι μέσα στον κινητήρα να δει τι κάνουν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν υπέρμαχοι και εχθροί αυτών των προϊόντων. Οι μεν λένε "το έχω βάλει και δεν έχει πάθει τίποτα" και οι δε λένε "μην το βάλεις θα πάθεις ζημιά"

Εγώ δεν λέω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό που λέω είναι δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις. Ο boxer με σωστή συντήρηση δεν θα πεθάνει πριν τα 300000χιλ. Αν έχετε σκοπό να φτάσετε τα 400000χιλ και πιστεύετε πως αυτό θα σας κάνει να φτάσετε εκεί, βάλτε το... τι να πω! Πάντως να ξέρετε ότι αυτά είναι πειράματα. Αυτά βγήκαν αρχικά για κάτι παλιό Dodge και κάτι GMC αμερικάνικα που είχαν κάτι μοτέρ σαν ψαρότρατες

Last edited by ALX; 04-08-2011 at 09:06.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης