|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: F800gs Φλατζα καπακιου βαλβιδων
υστερα απο ενδελεχη παρατηρηση βρεθηκε οτι δεν φταιει το καπακι γιατι δεν χανει απο το καπακι χανει απο το κατω μερος των δυο πλαστικων ημικυκλιων του o-ring (φλατζας).
Που σημαινει οτι η η φλατζα ειναι στραβη (δηλ τα πλαστικα ημικυκλια ειναι ελαφρως μικροτερα) η τα μεταλλικα φατνια ειναι ελαφρως μεγαλυτερα . Σε καθε περιπτωση πιστευω οτι με την σωστη φλατζοκολλα θα λυθει το προβλημα |
|
|||
|
|||
Για σας και από εμένα περιττό να σας πω ότι έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα δακρύζει λάδια από το πσευτοκαπακο από το μπροστινό μέρος και τα φέρνει στα πλάγια πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι έχουν κοπεί στραβά όλες οι κεφαλες από το εργοστάσιο από τα συγκεκριμένα μηχανάκια.gs 650 και gs 800. έχει στήλη η εταιρία άλλες τσόντες κομμένες ίδιες με τις κεφαλες + φλατζοκολα εννοείτε. Θέλω να ελπίζω ότι θα παν όλα καλά .
|
|
|||
|
|||
Η στραβος ειν' ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εύχομαι πάντως Σπύρο να λύσεις το πρόβλημα οριστικά αυτή τη φορά! |
|
|||
|
|||
Φαίνεται ότι όλες οι bmw έχουν τα προβληματάκια τους με τα λάδια, άλλες τα καίνε και άλλες τα φτύνουν
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ακομα, και προσωπικη μου αποψη αυτο που θα πω, ισως υπαρχει ενα θεμα στα helicoil των βιδων του ψευτοκαπακου που βιδωνουν πανω στην κεφαλη!! Δηλαδη λαθος υπολογισμου του νουμερου του σπειρωματος (helicoil) και φυσικα λαθος βιδες. Ετσι ενω το καπακι για να σφιξει σωστα θελει π.χ. 1 κιλο δυναμης οταν αυτο το κιλό εφαρμοζεται τα σπειρωματα δεν αντεχουν και ''σηκωνονται'' προς τα πανω με αποτέλεσμα να μην επιτυγχανεται στεγανοποιηση μεταξυ καπακιου-φλαντζας-κεφαλης!!! Κι ετσι το προβλημα το αντιμετωπιζουν με παχυτερη φλαντζα (με το παχυμετρο δεν φαινεται, για τοσο λιγο παχυτερη μιλαμε) ουτως ωστε να μετριασουν την δυναμη της βιδας στο σπειρωμα!!!! Ετσι απο 1 κιλο δυναμη κατεβαινουν στο 0,5-0,8 και το προβλημα συνηθως λυνεται!!!! Βεβαια ποιος θα παραδεχθει κατι τετοιο ειναι ενα θεμα!!! Ειναι γνωστο στους παλιοτερους το XLS 500 του '82 που ειχαν το ιδιο προβλημα ακριβως, μονον που σε αυτα δεν υπηρχε φλαντζα οπως στα GS 800 (το λαδι λερωνε παντελονια) κι ετσι δεν υπηρχε περιθωριο επισκευης με τις υπαρχουσες βιδες και σπειρωματων εκτος κι αν αλλαζες τα σπειρωματα με χοντρυτερα κι αναλογες περαστες βιδες!!! Τεσπα παλια τα χρόνια εκεινα!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Τα λαστιχα εκει ειναι για στεγανοποιηση, δηλαδη, κατω απο το καπακι κυκλοφορει λαδι, αυτο το λαδι καπως πρέπει να μην βγει εξω απο τις τρυπες των βιδων. Παλιοτερα βαζανε κοινες ροδέλες αλλα ειχανε προβληματα σαν του XLS που περιεγραψα πιο πανω, ετσι βαλανε τις λαστιχενιες ροδέλλες ουτως ωστε να μειωσουν την εφαρμοσμενη δυναμη στα helicoil και την ιδια στιγμη να επιτυχουν την μαξιμουμ στεγανοποιηση!!! |
|
|||
|
|||
Οχι εννοω ατσαλινες ισοπαχεις ροδελες που θα μπουν πριν τις λαστιχενιες ετσι ωστε να αυξηθει η προς το λαστιχο πιεση (οι βιδες εχουν στοπερ, δλδ εχουν σπειρωμα μονο σε συγκεκριμενο τμημα του μηκους τους )
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Υπάρχουν ηδη αυτες οι ροδέλες που λες και ειναι σε σχημα ''Τ'' και χωνονται μεσα στο λαστιχο στεγανοποιησης!!! Δες τα επισυναπτομενα, θα καταλαβεις! το καπακι δηλαδη εχει ενα rubber bushing για στεγανοποιηση και μεσα σε αυτο υπαρχει ενα μεταλο σε σχημα ''Τ'' όπου στο πλατυ μερος του ''Τ'' παει και καθεται η βιδα με το πεπλατυσμενο κεφαλι εν ειδη ενσωματωμενης ροδέλας κα σφιγγει το καπακι!! Κατι αναλογο της φωτο ''rubber mount''. Χωρις τον μεταλλικο μερος μεσα στο λαστιχο θα ηταν αδυνατη η συσφιξη του καπακιου!! Εν βαλεις επιπλεον ροδελα δεν κανει τιποτε απολυτως αφου το μεταλικο σχηματος ''Τ'' κατα το σφιξιμο παει και ακουμπαει στην κεφαλη μη επιτρεποντας παραπανω σφιξιμο!! Και αφου το μηκος του ''Τ'' ειναι ορισμενο οτι και να βαζεις μεταξυ αυτου και της βιδας δεν αλαζει!!!!!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
BMW F800GS | Fuji | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 3 | 29-05-2010 04:18 |
BMW F800GS | explode | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 15 | 30-04-2010 23:22 |
MY F800GS | mrdaellis | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 17 | 23-04-2010 10:47 |
καπακι βαλβιδων 1150gs adv | dim1150gsa | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 4 | 28-10-2009 22:35 |