|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Απεργίες με αφορμή τα νέα μέτρα, συμφωνείτε ή όχι ;
Απόσπασμα:
Πράγματι ο "loulou1100gs" (NTINOΣ) Γιώργο, τα έγραψε πολύ ωραία, αλλά αυτά αν τα διαβάσουν οι συνδικαλίστές βλέπω να κυνηγούν τους admin ως όργανα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας |
|
|||
|
|||
Οτι πιάσαμε πάτο δεν το αμφισβητεί κανείς!
Ούτε οτι στον πάτο μας έσπρωξαν όσοι ορίσαμε σαν ταγούς της πολιτικής ζωής. Με την ευλογία κάθε φορά είτε της γαλάζιας μάζας, είτε της πράσινης μάζας είτε την ανικανότητα της κόκκινης να πιάσει το σφυγμό της σύγχρονης εποχής. Το αποτέλεσμα είναι μια πολιτική "ηγεσία" που κοίταξε να φάει και να βολέψει ημέτερους και μια κοινωνία από άτομα που νοιάζονται να βολέψουν τον εαυτό τους ενώ κοιτούν από την τηλεόραση όσα συμβαίνουν στους άλλους λες και δεν την αφορούν. Πολιτισμός υπό το μηδέν, παιδεία υπό σκιάν, οικονομία στα τάρταρα και η υπόλοιπη Ευρώπη μας κοιτά χαιρέκακα με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Κάποιοι ευθύνονται που χαντάκωσαν την οικονομία, τα σκάτωσαν στην Παιδεία, έσκυψαν το κεφάλι στην εξωτερική πολιτική, διάβρωσαν την κοινωνία κλπ Και ένοχος κανείς?? μόνο ο λαός θυσίες? Και ποιός θα τα συμμαζέψει τώρα μετά τον Κωστάκη??? ο.. Γιωργάκης? Στα επι μέρους ζητήματα που έβαλε ο/η (μην παρεξηγηθούμε με τον άνθρωπο κιόλας) loulou1100gs όλοι συμφωνούμε νομίζω. Αλλά δίχως παρεξήγηση πιστεύετε πως οι πολιτικοί μας δεν τα είχαν σκεφτεί ? ασφαλώς ήξεραν την παθολογία του συστήματος. Τότε γιατί δεν τα διόρθωναν? διότι έτσι το ήθελαν το ρημάδι αλλιώς θα έχαναν την πελατεία και το χρήμα. Αρα ξαναγυρίζουμε στην αρχή: όσο αποφασισμένοι να είμαστε κι εμείς να συνεισφέρουμε αν δεν βρεθεί επιτέλους κάποια ηγεσία με κότσια που να δείξει οτι νοιάζεται για να προσφέρει και όχι για να φάει, πάλι η Τρούμπα της Ευρώπης θα μείνουμε... |
|
|||
|
|||
Στο ερώτημα του Σταύρου απαντώ ότι δεν συμφωνώ με τις απεργίες αυτή την περίοδο.
|
|
|||
|
|||
Τι φωνάζουμε και λέμε ρε παιδιά, αφού πρώτοι εμείς είμαστε οι ανένταχτοι και οι παραβάτες. Έναν απλό νόμο έβγαλε το καημένο το κράτος στηριζόμενο σε βασικές αρχές του πολιτισμού, να μην ενοχλούμε τον άλλον με τα τσιγάρα μας και τον ξεφτιλίσαμε εξ' αρχής. Μόλις γυρίσαμε από ταβερνάκια και καφετέριες και τα πάντα βρωμάνε. Οι σουρλουλούδες ντουμανιάζανε τα πάντα... Η κορυφή μας φταίει, το ΙΚΑ ή ο Τσοβόλας; Πιστεύετε ότι θα εφαρμοστεί ποτέ νόμος στην Ελλάδα του μαυρομάτη;;;
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δεν ξερεις ποσο συμφωνω μαζι σου!!! Παντα εχω ελπιδα ομως οτι τα πραγματα θα διορθωθουν καποια στιγμη! Ελπιζω να ηρθε αυτη η στιγμη τωρα! Πάντα ηλπιζα δηλαδη και επι εποχης Κωστακη αλλα....... Ετουτος εδω νομιζω δειχνει καλα σημεια γραφής, αν εξαιρεσεις το εναν ''παλαιο'' (λεγε με Βενιζελο) όλους οτυς άλλους ''παλιους'' τους πεταξε εξω!! Εβαλε νεους ανθρωπους στα Υπουργεια και δεν εδωσε φραγκο σοτυς ''Δημοσιους υπαλληλους'' αγροτες!!! Δινει καθημερινη μαχη στην ΕΕ καταφερνωντας να κανει το προβλημα της ελλαδας Ευρωπαικο προβλημα΄, όπως και ειναι δηλαδη, διοτι δεν ειμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ με οικονομικο προβλημα!! απλως εμεις δεν εχουμε την βιομηχανια της Γερμανια, Γαλλιας ωστε να πουλησουμε και να ανακαμψουμε γρηγοροτερα!!! Εκοψε πρωτα τους μισθους των υπαλληλων της Βουλης και των Βουλευτων και μετα προχωρησε στους υπόλοιπους!!! Ειναι καλα δειγματα αυτα που πρωτη φορα συμβαινουν στην Ελλαδα! Αν τα καταφερει να βαλει στην θεση τους και τους Τελωνειακους/Εφοριακους οι οποιοι αρνουνται να δουλεψουν με μειωμενο μισθο (όπως οι Γαλλοι, Ιρλανδοι κ.λ.π.) και να εισπραξουν για την χωρα τα χρηματα που πρέπει απο φορους δασμους κ.λ.π. ωστε να βγει η χωρα απο το τουνελ, παρα απεργουν απο αυριο, τοτε εγω θα μιλω για την πρωτη εσωτερικη εν πρωτοις επιτυχια!!! Και αν συστησει Εξεταστικη επιτροπη για το ποιοι εστελναν ψευδη στοιχεια στην eurostat και κλεισει καποιους στην φυλακη τοτε θα μιλω για την απολυτη εσωτερικη επιτυχια!! Για το τελευταιο θελει πολλα κοτσια να το κανει, το πιστευω ομως οτι θα το κανει, διότι η αντιπολιτευση βγηκε δημοσια και τον απειλησε οτι αν προχωρησει σε αυτην την επιτροπη τοτε κι εκεινη θα εξετασει τον τροπο με τον οποιο μπηκαμε στην ΟΝΕ!!!!!!!! Λες και για κακό μπηκαμε στην ΟΝΕ που αν ειχαμε ακομα την δραχμη αυτην την στιγμη το χρηματιστηριο θα ειχε κλεισει, οι δουλειες το ιδιο..... θα ειμαστε χρεωκοπημενοι και κατω απο την επιτητρηση του ΔΝΤ!!! αλλα αυτοι ειμαστε!!!! Δεν μιλω Πολιτικα, μιλω με τα γεγονοτα που βλέπω!! Last edited by GeorgeP; 15-02-2010 at 20:42. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
1. Το παράδειγμα δεν το έδωσε ποτέ καμιά κορυφή, αν δεν το ήθελε\απαιτούσε η βάση. 2. Όταν λέμε "άρση της μονιμότητας" εννοούμε όλο το δημόσιο? Στρατό-σώματα ασφαλείας-ΚΥΠ-διπλωμάτες-εκπαιδευτικούς και δεν ξέρω και γω πόσα ακόμα "εθνικά" πόστα ή εννοούμε μόνο τον υπάλληλο που δεν σκίστηκε να μας εξυπηρετήσει?!?!? Και όταν βρούμε τον δίκαιο τρόπο που θα τους απολύουμε, φαντάζομαι θα βρούμε και έναν ακόμα πιο δίκαιο τρόπο να τους αντικαθιστούμε. Όχι μόνο σε επίπεδο νεοπροσληφθέντων, αλλά και έμπειρων για τα πόστα που θα έχουμε ανάγκη. 3. Αυτή η αδικία πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί._ Μάλιστα πρέπει να βρεθεί τρόπος να τίκτουμε και οι άρρενες, ώστε να υπάρχει αναπληρωματικός στην οικογένεια. Αλλά τι να την κάνουμε και την οικογένεια... όλο έξοδα είναι!!! 4. Η εκκαθάριση είναι δεκτή, με την προϋπόθεση πως δεν θα την κάνουν όσοι μέχρι τώρα είναι "αρμόδιοι" για τον έλεγχο των δικαιούμενων ασφάλισης!!!! 5. Ναι, θα φτιάξουμε μια επιτροπή... κλπ. κλπ. 6. Καλά αυτό είναι αστείο... Σύμφωνα με ποίου την λογική βάση;;; 7. Δεν διαφωνώ μεν, αλλά μέσω τραπεζών δεν ξεπλένονται και τώρα; Στα φαγάδικα\ποτάδικα κλπ. πως θα πληρώνουμε;; 8. Πολλή δουλειά στις τράπεζες βάζουμε και φοβάμαι πως θα εξαντληθούν οι καημένοι Λάτσηδες\Βγενόπουλοι και λοιποί αγαθοεργοί. Μάλιστα λέω να υποχρεώσουμε και τους εφοπλιστές να φέρουν καράβια, τους βιομηχάνους να επιστρέψουν από τα Βαλκάνια, να έρθουν τα λεφτά από την Ελβετία και να επιστραφούν τα Ελγίνεια!!!! 9. Γιατί όχι ΕΝΑ;;; 10. Πολύ κομμουvιστικό μου ακούγεται!!!!!! Αν και μάλλον προς ΚαρατζαφεροΜωϋσικά μου φέρνουν... Βέβαια εγώ είμαι μόνο 36 χρόνια στην δουλειά και ούτε και γω είμαι 50. Φυσικά εννοείται με αυτό, πως ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δυστυχώς όμως με λαϊκισμό καμιά κοινωνία δεν προόδευσε. Όταν θα ανεβάσουμε το πνευματικό μας επίπεδο θα ανέβει και το βιοτικό μας. Μόνη λύση η βελτίωση της εκπαίδευσης και η οικογένεια. Για παράδειγμα, η Κίνα πληρώνει για να επιστρέψουν "κεφάλια", όμως με το εκπαιδευτικό σύστημα που έχει δεν θα καταφέρει να βγάλει "μυαλά". Το μοντέλο του καθηγητή\πάπα\παντογνώστη\αδιαμφισβήτητου δεν αφήνει περιθώρια για έρευνα και ανακαλύψεις, οπότε ο επόμενος Μπιλ Γκέϊτς, μάλλον δεν θα είναι κίτρινος. Επίσης, κατά την γνώμη μου, η οικογένεια σαν κοινωνικό κύτταρο είναι για την ώρα αναντικατάστατη. Αρχές, αξίες, θετική αντιμετώπιση της οργανωμένης κοινωνίας και κατά συνέπεια εξέλιξη και πρόοδος, δεν έδειξε να μπορούν να επιτευχθούν με άλλα σχήματα. Μπορεί να μην είναι πολύ ανταγωνιστική σε καταναλωτική βάση, αλλά ας διαλέξουμε με ποιούς είμαστε... με μας ή με τις τράπεζες!!!!!! Θα μου πει κάποιος ΤΩΡΑ τι κάνουμε... ε, δεν ξέρω. "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Αλλά και όταν πεινάει κάποιος η λύση δεν είναι η ελεημοσύνη, καλύτερα να τον μάθεις να ψαρεύει. Γι αυτό και "τσίμπησα" στην αρχή με το σχόλιο του frits. ΥΓ. Προς θεού, μην νομίσει ο φίλτατος (από άλλα ποσταρίσματά του, αφού προσωπικά δεν τον γνωρίζω) loulou100gs, πως είναι προσωπική αντιπαράθεση. Επειδή αρκετοί φίλοι τοποθετήθηκαν, το εξέλαβα σαν αφορμή, να πω τα δικά μου!!!!!! Last edited by yannis; 15-02-2010 at 21:17. Λόγος: ΥΓ. |
|
|||
|
|||
Δεν συμφωνώ με τις απεργίες τους. Αν δεν τους αρέσει ας φύγουν και να έρθουν να δουλέψουν στην ιδιωτική εταιρία για 1000 ευρώ και με το φόβο ότι μπορεί αύριο να βρεθούν στο δρόμο. Οι τελευταίοι που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να μιλάνε και να παραπονιούνται είναι οι δημ. υπάλληλοι. Άλλοι έχουν να πληρωθούν και 2 μήνες.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
ο ομιλος ΛΑΝΑΡΑ εχει απληρωτους 11 ολοκληρους μηνες 950 εργατες σε ολη την ελλαδα και δεν εχει ανοιξει μυτη οι ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι ειναι αυτοι που θα πρεπει να μιλανε(απεργουν)τελευταιοι και οταν μιλαω για δημοσιους εννοω ΟΛΟΥΣ(ακομα και τους στρατιωτικους)οι οποιοι δεν παραγουν και παιρνουν αστρονομικες συνταξεις,σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα... |
|
|||
|
|||
Οπως πανε τα πραγματα βλεπω η Ελλαδα να ειναι χωρα μονο για τους δημοσιους υπαλληλους,
τους μεγαλοσυνταχιουχους και για λιγους επιχηρηματιες που ρουφανε το αιμα του κοσμακη... Οι υπολοιποι μαλλον πρεπει να την κανουμε για αλλη γη κι αλλα μερη... |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Έρχονται τα νέα κρατικά αυτοκίνητα!!! | zastava | Χιούμορ | 4 | 20-10-2009 00:13 |
Η νέα Mercedes E-Class με αισθητική Lorinser | essel | Αυτοκίνητο | 6 | 16-10-2009 11:54 |
Το διαζύγιο βλάπει σοβαρά την υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα | wolferin | Διάφορα | 7 | 29-07-2009 23:16 |
Όλυμπος - 1 από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου!!!! | riko46 | Ελλάδα | 5 | 18-05-2009 00:46 |
τα νέα μοντέλα της bmw για το 2009 | GS_maniac | Νέα μοντέλα BMW | 6 | 23-01-2009 20:25 |