|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: The Party is over-Ένα κείμενο που είναι γραμμένο σε κυπριακή διάλεκτο
Θεωρώ την φυγοπονία εγγενή αλλά και συγγνωστή ανθρώπινη αδυναμία … Εξάλλου από αυτήν σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ευφυΐα προκύπτει η ανθρώπινη πρόοδος σε μεγάλο βαθμό … π.χ. η ανακάλυψη του τροχού και των μεταφορικών μέσων …
Πιστεύω όμως ότι είναι βαθιά ανήθικο να επενδύει κάποιος στις παντός είδους αδυναμίες των άλλων, πολύ περισσότερο να πολιτεύεται με γνώμονα αυτές, όπως έκανε το πολιτικό μας σύστημα κατά την Μεταπολίτευση αλλά και από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, ενώ συνεχίζει ακόμη και σήμερα (!), χωρίς να ξεχνάμε ότι οι δημαγωγοί πρωταγωνίστησαν και στις Ελληνικές Πόλεις Κράτη της αρχαιότητας (αλλά και τιμωρήθηκαν από αυτές όταν ακόμη οι Δήμοι αποτελούνταν από πολίτες και δεν αποτελούσαν ΟΤΑ ) … @GeorgeP: Προφανώς ο καλός φίλος και πατριώτης (από την Ήπειρο) Ναπο, όταν αναφέρεται σε Εθνικούς Ευεργέτες, έχει στο μυαλό τους πραγματικούς παλιούς Εθνικούς Ευεργέτες επίσης από Ήπειρο μεριά στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Εάν έχεις ζήσει την φτώχεια και την ξενιτιά στο πετσί σου κάνοντας εμπόριο στα ξένα και όχι "μπίζνες" με το Δημόσιο εκτιμάς καλύτερα την πατρίδα σου και τους πατριώτες σου … |
|
|||
|
|||
Και που να δεις τι κοπρόσκυλα στη δουλειά είναι οι Γερμανοί...... Οσο το δυνατόν να εργαστούν λιγότερο......
Feierabend!!!!! για όσους δε γνωρίζουν γερμανικά σημαίνει ότι τελείωσε το ωράριο εργασίας κι άντε μαμηθείτε. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο σε όσους είναι σε υπαλληλική εργασία.Επειδή τους έζησα από κοντά δεν έχω σε καμία εκτίμηση το Arbeitsmoral ( ηθική στην εργασία ) που έχουν. Φυγόπονοι όσο δεν παίρνει άλλο. Το απολύτως απαραίτητο και τίποτε παραπάνω, και για να μην παρεξηγηθώ, άνευ κινήτρου. Τι κάνουν οι Ελληνες εργαζόμενοι δηλαδή;! Καμία σχέση! Μόνο τεμπέληδες δεν είμαστε οι Ελληνες, σίγουρα όχι στη φύση μας. Αλλού να αναζητήσετε τα αίτια της μειωμένης παραγωγικότητας κι αποτελεσματικότητας! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ακριβώς αυτό εννοούσα . Εάν μου επιτρέπεται να ρωτήσω με τι ασχολείσθε. Ο τρόπος γραφής σας μοιάζει με διπλωμάτη. Και δεν ειρωνεύομαι ποτέ συνομιλητή μου......... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Σε ότι γράφετε... Τους έζησα σχεδόν δύο χρόνια. Εάν αρχίσω χαρακτηρισμούς για δαύτους δεν με φτάνει το 24ωρο. Απλά αδερφέ δεν το χωράει ο νούς μου να αποκαλούν τους Πατριώτες μου τεμπέληδες....... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δικηγόρος είμαι με καταγωγή από Θεσπρωτία μεριά ... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Καλημέρα. Εγώ είμαι Δήμος Ζηρού. Παναγιά η Βούλιστα είναι το χωριό. Ερώτηση. Πώς ξέπεσες σε Γερμανικό. Πάσχα που θα πάτε. Καλό απόγευμα............ |
|
|||
|
|||
Τώρα που το ξανασκέφτομαι.....ρε σεις λέτε το κείμενο να το έγραψε ο Πάγκαλος ( πιπέρι στο στόμα μου ) και να είναι googlομετάφραση;!
|
|
|||
|
|||
Όταν το διάβασα το ίδιο πράγμα σκέφτηκα(όπως όλοι)
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|