GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-04-2012, 10:41
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Μία απλή Αθηναϊκή μέρα…

τι μπορεις να πεις...!!!

απο την μια τους λυπαμαι αλλα απο την αλλη λεω...οτι καποτε ειχαν την επιλογη να μην νοσησουν...και σκεφτομαι αυτους που δεν ειχαν την επιλογη να μην νοσησουν...
τα παιδακια που εχουν λευχαιμια και στεκονται αντρακια εμπρος στον θανατο καθημερινα...και ποσα ακομα παραδειγματα...ανθρωπων που δινουν μαχη ζωης καθημερινα κατω απο αντιξωες συνθηκες...αλλα απο την αλλη και ποιος ειμαι εγω για να τους κρινω...στο κατω κατω...

αλλα απο την αλλη λεω ολα αυτα δεν θα μπορουσαν να εκλειψουν αν το κρατος ηταν κρατος προστασιας ωστε να αποτρεπει με χιλιους τροπους κατι τετοιο να συμβαινει...???
ωστε να τους περιθαλπτει και να βοηθα να αποτοξινωθουν...

αυτους που δεν κατηγορω ειναι τους γονεις...εκτος και ΑΝ γνωριζω για συγκεκριμενη οικογενεια μονο τοτε θα μπορουσα να ριξω της ευθυνες σε αυτους...αλλα οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος λεει ο λαος...

προσωπικα μιας και δεν ημουν και το ησυχοτερο παιδι που μπορει ενας γονιος να εχει...ξερω οτι οι γονεις ειναι οι μοναδικοι που ακομα και μονο το καλο σου να θελουν που η πλειοψηφια θελει...
αν παρεις αυτον τον συγκεκριμενο δρομο...τοτε δυσκολα γυριζεις πισω...!!!

και ενα γενοκοτερο σχολιο...Δεν παιζει ΄ρολο η μορφωση αλλα η παιδεια...και η παιδεια καλλιεργειτε και εξω απο τα πανεπιστημια...!!!

Last edited by asotosios; 05-04-2012 at 10:47.
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 10:41
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων

Πραγματικά "στενάχωρες" καταστάσεις ...

Και τελικά, δεν ξέρεις με ποιόν να τα βάλεις κ ποιόν ν' αναθεματίσεις ...

Με το κράτος που δεν τους μαζεύει, μαντρώνει, αποτοξινώνει, περιθάλπει, θεραπεύει,

ή με τον γονιό που άφησε το παιδί του να φτάσει σ' αυτό το κατάντημα ???

.
Στάσου Νικόλα, μ' αυτά θα ασχοληθούνε; Προηγούνται τα κέντρα υποδοχής μεταναστών ...
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 10:45
Gasgs Ο/Η Gasgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2011
Περιοχή: Kifisia
Μoto: R1100 gs kara-Tubano
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο δια ταύτα. Δεν μπορείς όμως να τους βοηθήσεις όλους. Και να θες. Δεν είναι δική σου δουλειά, ούτε έχεις την "εξειδίκευση" για να κάνεις κάτι τέτοιο. Σαφώς και είναι θέμα της οικογένειας, αλλά άμα γεννήθηκες από αμόρφωτους γονείς; Θα πας χαμένος; Δεν θα πρέπει ένα κοινωνικό κράτος να σε βοηθήσει με την παιδεία που θα σου δώσει; Και πως θα έχει καλή παιδεία ένα κράτος; Δεν θα χρειάζεται καλή οικονομία; Και πως θα γίνει καλή μια οικονομία; Χωρίς νόμους εφαρμόσιμους, χωρίς αστυνομία, και με ατιμωρησία, υπάρχει περίπτωση να σταθεί τίποτε; Φαύλος κύκλος και ενός κακού μύρια έπονται.
Γιωργο δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν οι γονείς είναι αμορφωτοι. Για μένα μετράει η κοινωνική μόρφωση πάνω από ολα και οι αρχές και αξίες που δίνεις στο παιδί σου . Γιατί αν περιμέναμε από το κράτος το οποίο είναι ακριβώς όπως περιγράφεις θα ειμασταν χαμενοι. Ξέρω οικογένειες με πολύ μορφωμένους γονείς και παιδιά και τα παιδιά τους είναι μαζί με αυτούς που είδες στη πατησιων.
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 10:58
lepanto Ο/Η lepanto βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μoto: GS1200 ADV

Δυστυχώς είναι εδώ κ χρόνια μια πικρή αλήθεια αυτή του κέντρου ,αν σε αγγίξει το θέαμα πράγματι σε τρελενει
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 18:58
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gasgs Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιωργο δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν οι γονείς είναι αμορφωτοι. Για μένα μετράει η κοινωνική μόρφωση πάνω από ολα και οι αρχές και αξίες που δίνεις στο παιδί σου . Γιατί αν περιμέναμε από το κράτος το οποίο είναι ακριβώς όπως περιγράφεις θα ειμασταν χαμενοι. Ξέρω οικογένειες με πολύ μορφωμένους γονείς και παιδιά και τα παιδιά τους είναι μαζί με αυτούς που είδες στη πατησιων.
Κώστα όταν λέω αμόρφωτοι, αυτό εννοώ. Δεν εννοώ να έχουν βγάλει το πανεπιστήμιο...
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 19:06
GEO_K Ο/Η GEO_K βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200GS

Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 19:09
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρώτα οι γονείς Νίκο. Μην 'μας' μαλακώνεις τον ρόλο. Και μετά βέβαια το κράτος, με την έλλειψη των μηχανισμών του ένταξης και απορρόφησης των ανθρώπων του στην κοινωνία. Και αφού 'πέσουν', θεραπείας τους...

Είναι κακή παγίδα όμως Σταύρο. Φτάνεις να αποδέχεσαι το απαράδεκτο.
Εκεί πάει το δυστυχώς Χρήστο, εμένα πάντως δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πια στο συγκεριμένο θέμα-θέαμα...
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 19:27
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων

Πραγματικά "στενάχωρες" καταστάσεις ...

Και τελικά, δεν ξέρεις με ποιόν να τα βάλεις κ ποιόν ν' αναθεματίσεις ...

Με το κράτος που δεν τους μαζεύει, μαντρώνει, αποτοξινώνει, περιθάλπει, θεραπεύει,

ή με τον γονιό που άφησε το παιδί του να φτάσει σ' αυτό το κατάντημα ???

.

Μάλιστα... και έτσι θα είχαμε μια "ωραία και καθώς πρέπει" κοινωνία σύμφωνα πάντα φυσικά με το πως ΕΣΥ, Νικόλα την φαντάζεσαι ή την θέλεις!!!!
Μήπως να φοράγαμε και όλοι ίδια πουκάμισα;;;;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορώ επίσης να σας διαβεβαιώσω (δυστυχώς) ότι με την καθημερινή επανάληψη των εικόνων τελικά τις συνηθίζεις και τις αποδέχεσαι ως κάτι φυσιολογικό.

Προφανώς πρόκειτε για αμυντικό του εγκεφάλου για να μην τρελλαθεί...

Είναι, φαντάζομαι φυσιολογικό, ώστε να αντιδρά με αυτό τον τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων...

Ας σκεφτούμε όμως... πως θα ήταν η ιδανική κοινωνία για τον καθένα μας και κατά πόσο ταιριάζουν οι απόψεις μας;;; Εννοείται πως όλοι έχουμε τα ίδια "δικαιώματα" αφού είμαστε κάτοικοι και δη αυτόχθονες αυτού του τόπου. και πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;;;
Από τον συντάκτη του κειμένου μήπως, ο οποίος αν και παραβάτης, κατά δήλωσή του, ενοχλείται από "άλλα κακώς κείμενα";;;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσοι περάσετε αύριο από το κέντρο και πέσει στα χέρια σας η εφημερίδα ΜΕΤΡΟ που διανέμεται δωρεάν, θα βρείτε ένα άρθρο που περιγράφει μια καθημερινή σκηνή που εξελισσόταν μπροστά μου την ώρα που έπαιρνα την μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη έξω από το κατάστημα φωτογραφικών του φίλου και συμφορουμίτη frits.Δημοσιεύτηκε από φίλο μου δημοσιογράφο.

Για εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ».
Σχόλιο για τη στήλη «Οι 300 και ο Λεωνίδας»

...«Δευτέρα μεσημέρι. Μια σκηνή που δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν τριγύρω μου, εμένα μου έκανε τέτοια, σε σημείο να κάτσω να την γράψω.
Παρκάρω την μηχανή μου για μια δουλειά πλησίον του κέντρου της Ελλάδας, στην Ομόνοια.(σε ποιό πάρκινγκ;!)
Επιστρέφοντας να φύγω, εκατό μέτρα πριν βλέπω έναν άνθρωπο με εξαθλιωμένη εμφάνιση, καθισμένο σε πεζοδρόμιο της Πατησίων να σκίζει την πολυτρυπημένη φλέβα του χεριού του με σύριγγα και να τρέχουν αίματα προσπαθώντας να βρει "κατάλληλο σημείο" και έναν άλλον δίπλα του να τον υποβαστάζει. Θα πέρασαν και διακόσιοι άνθρωποι δίπλα του μέχρι να τα "καταφέρει". Ξεκλειδώνοντας την μπαγκαζιέρα της μηχανής μου για να αφήσω την τσάντα μου μέσα, το κράνος δεν το αφήνω ποτέ από την τελευταία φορά που μου το έκλεψαν από εκεί, δεξιά στο μέσον της Στουρνάρη άνθρωπος που παραπάταγε σωριάζεται στην μέση του δρόμου. Υπομονετικά το επερχόμενο βανάκι σταματημένο τον περίμενε να σηκωθεί. Σηκώνεται και μπρουμουτίζει στο πρώτο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μέχρι να φύγω είχε «αράξει» εκεί. Κοιτώντας αριστερά μου βλέπω νέα κοπέλα - "κόκκαλο" από τη μαστούρα – με ωραίο αλλά «στεγνό» πρόσωπο πλέον να πηγαίνει από κολώνα σε κολώνα προσπαθώντας να ανηφορίσει τη Στουρνάρη. Ίδρωσα όταν την είδα να διασχίζει το δρόμο και έστριβε λεωφορείο κατά πάνω της. «Έμπειρος» ο οδηγός του όμως, πρέπει να του είχε ξανατύχει, δεν την έθεσε σε κανέναν κίνδυνο.
Μπροστά ακριβώς από τη ρόδα της μηχανής μου, είναι δυο τελείως καχεκτικοί άνθρωποι με πεταχτές μύτες από το κοκκαλιασμένο πρόσωπό τους, μισοζαλισμένοι και σκυμμένοι κατάχαμα στις πλάκες του πεζοδρομίου. ( Α, στο πεζοδρόμιο!!!)
Από περιέργεια σκύβω και γω για να καταλάβω τι έχασαν μήπως και το δω. Ο τρίτος που ήταν από πάνω τους κρατούσε «προσεκτικά» στη χούφτα του σε μια χαρτοπετσέτα πολλά χαπάκια καφέ χρώματος για να μην το πέσει πάλι κάποιο στο έδαφος…».

Μία «απλή» Αθηναϊκή μέρα της Ελλάδας του 2012. Συγχαρητήρια κύριοι «αρμόδιοι».

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 19:46
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Ίσως χρειάζεται να διευκρινίσω, πως δεν είναι το θέμα μου η παράβαση ή όχι του συντάκτη (λόγω και παλαιοτέρων προστριβών!!!) αλλά με αφορμή το περιστατικό, βρήκα ευκαιρία να σχολιάσω την διαφορετικότητα που έτσι κι αλλιώς διέπει τον καθένα μας και κατά πόσον είναι "εφικτό" και ουσιώδες να επιμένουμε σε αστυνομικές λύσεις και όχι σε αντικειμενικότερη ανάλυση και στοιχειοθέτηση της κοινωνίας μας.

Last edited by yannis; 05-04-2012 at 19:47.
Reply With Quote
Παλιό 05-04-2012, 21:19
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ίσως χρειάζεται να διευκρινίσω, πως δεν είναι το θέμα μου η παράβαση ή όχι του συντάκτη (λόγω και παλαιοτέρων προστριβών!!!) αλλά με αφορμή το περιστατικό, βρήκα ευκαιρία να σχολιάσω την διαφορετικότητα που έτσι κι αλλιώς διέπει τον καθένα μας και κατά πόσον είναι "εφικτό" και ουσιώδες να επιμένουμε σε αστυνομικές λύσεις και όχι σε αντικειμενικότερη ανάλυση και στοιχειοθέτηση της κοινωνίας μας.
Γιάννη τι σχέση η "διαφορετικότητα" του κάθε ένα μας με την το να φθάνει ένας άνθρωπος να γίνεται ζώο, να μην πω και χειρότερα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι κανείς δεν μπορεί να φτάσει σε χειρότερη κατάσταση αυτοεξευτελισμού από ότι ένας εξαρτημένος...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης